aniusia09 22.05.04, 22:14 Potrzebuje małej pomocy. Może ktoś orientuje się, jak to jest z odstąpieniem urlopu macieżyńskiego na rzecz tatusia? Jak w takim przypadku ma się sprawa wypłacanego wynagrodzenia na urlopie? Jeśli ktoś orientuje się w tym temacie to b. proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anfido Re: urlop macieżyński dla tatusia 23.05.04, 17:48 Jeżeli się nie myę to 6 tygodni musi wykorzystać mama dziecka, natomiast resztę może wykorzystać ojciec (czyli 10 tyg). Na urlopie macierzyńskim, którego pracodowca nie może odmówić, dostaje się 100 % dotychczasowego wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dzadzia Re: urlop macieżyński dla tatusia 24.05.04, 11:45 mam ten sam problem i ztego co się dowiedziałam- Matka musi wykorzystać min. 14 tygodni urlopu macierzyńskiego a resztę może wykorzystać ojciec ( czyli przy I dz. 2 tyg, przy II 4 tyg.) Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: urlop macieżyński dla tatusia 24.05.04, 10:22 14 tygodni musi wykorzystac kobieta, wiec jesli to pierwsze dziecko i nie blizniaki (albo wiecej) tatusiowi zostana dwa tygodnie. Potrzebne jest zaswiadczenie z pracy taty dla pracodawcy mamy. Urlop macierzynski (tacierzynski?) platny w 100%. Madzik Odpowiedz Link Zgłoś
dzadzia Re: urlop macieżyński dla tatusia 24.05.04, 11:45 mam ten sam problem i ztego co się dowiedziałam- Matka musi wykorzystać min. 14 tygodni urlopu macierzyńskiego a resztę może wykorzystać ojciec ( czyli przy I dz. 2 tyg, przy II 4 tyg.) Wynagrodzenie dl tatusia jest ustalane jak dla mamy- 100%.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś