Dodaj do ulubionych

dofinansowanie dla studentów z funduszy UE

18.07.04, 08:15
trzeba złozyc podanie do urzedu miasta, gminy itp;ja sama dowiedziałam sie od
kolezanki a w tv nic o tym ani w radiu nie słyszałam
wnioski maja byc dopiero w sierpniu ale wczesniej sie zapisuje na liste
jest to 205zł mies chyba
Obserwuj wątek
    • iberka Re: dofinansowanie dla studentów z funduszy UE 18.07.04, 13:33
      czy trzeba juz by studentem czy przed studiami<zaczynam od
      paz>dziernika>,jakies kryteria ?komu beda przyznawane te pieniadze?
      iza
    • domali Re: dofinansowanie dla studentów z funduszy UE 19.07.04, 13:46
      Te stypendia są przeznaczone dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i studentów z
      obszarów wiejskich i małych miast, gdzie nie ma szkół ponadgimnazjalnych.
      Wynosi ono z tego co pamiętam 350 zł dla uczniów, 450 zł dla studentów.
      • olka444 Re: dofinansowanie dla studentów z funduszy UE 19.07.04, 18:39
        jestem z tarnobrzega i jest to miasto ponad 50 tys wiec napewno nie oszar
        wiejski
        styp nalezy sie uczniom szkół ponadgimnazjalnych, majacych dochod na os nie
        przekaczjacy 504zł gdy jest w rodz dziecko niepelnosr to 583zł, mieszkajcy na
        obszarach wiejskichtzn tereny poza gr admin miast,miasta do 5tys mieszk, miasta
        do 20tys w ktorych nie ma szkol ponad gimnazjalnych

jesli chodzi o studentów to :studija na panstwowych lub niepanswowych szkolach
        wyzszych wiecz dziennie i eksternistycznie,pochodza z rodzin w ktorych dochod
        na osobe uprawnia do uzyskania swiadczen rodz zpisanych w dz ust 28 list
        2003rczyli 504 kwoty ustala sie na podstwaiw 2002
        taka ulptke dostałam w UM moze nie łapia sie na to wielkie miasta np kraków....?
        • domali Re: dofinansowanie dla studentów z funduszy UE 19.07.04, 22:52
          Zgadza się, pomyliłam się jeśli chodzi o kwoty - 250zł jest dla uczniów szkół
          ponadgimnazjalnych, 350 dla studentów.
          • iberka Re: dofinansowanie dla studentów z funduszy UE 20.07.04, 20:50
            ehhh,no to pewnie nie dla mnie.Po raz kolejny mysle dlaczego dzeci ze wsi maja
            lepiej ode mnie?Bo sa biedne?ja tez i nie bede miec dodatku,bo studia zaoczne i
            jeszcze mieszkam w miescie za duzym.Na wakacje tez nie jezdzilam,bo fundacje
            pomagaly tym ze wsi a w miescie to juz nie,buuuu.Dla mnie to nieporozumienie
            iza
            • domali Re: dofinansowanie dla studentów z funduszy UE 20.07.04, 21:27
              Dokładnie to jest dofinasowanie w ramach ZPORRu w ramach drugiego priorytetu, a
              dokładnie wyrównanie dostępu do kształcenia. I nie dotyczy to wszystkich
              obszarów wiejskich, tylko zdegradowanych lub zagrożonych degradacją.
              A Unia finasnuje takie stypendia, bo stawia na wyrównywanie poziomu życia w
              regionach.
              Ty, mieszkając w Krakowie, na pewno się na to nie załapiesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka