mamadwojga 01.08.04, 10:07 Polećcie taniego i dobrego ubezpieczyciela samochodu bo nie mogę znaleźć żadnych dokładniejszych informacji. Według stron internetowych wszyscy są NAJTAŃSI i NAJLEPSI. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pablisia Re: Ubezpieczenie samochodu 02.08.04, 22:12 Nie piszesz o jakie ubezpieczenie chodzi, czy OC czy również AC. Ważny jest również wiek samochodu. My ubezpieczamy w firmie UNIQA (dawna Polonia). Wprawdzie dopiero od zeszłego roku. Musimy mieć AC, bo autko jest na raty i jest to bodajże jednyny ubezpieczyciel, który ma dla samochodu starszego niż 3-letni pakiet ubezpieczeń. Płacimy łącznie ok. 900 zł. Tak po cichutku liczę, że w tym roku jeszcze się na pakiet załapiemy. Nasz były ubezpieczyciel (PZU) życzył sobie w ub. r. 1.500 zł za obydwa ubezpieczenia. Różnica jest więc znaczna. Co do solidności, na szczęście nie musiałam sprawdzać. Sprawdzaliśmy również w Link 4, ale oferta była zbliżona do PZU. Samoobrona, Warta podobnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Ubezpieczenie samochodu 04.08.04, 09:05 Dziękuję bardzo. Właśnie chodziło mi o coś tańszego od PZU. A swoją drogą to nigdzie nie można sobie sprawdzić kosztów ubezpieczenia samemu. Na internecie nie ma przejrzystych tabel. Żeby się cokolwiek dowiedzieć trzeba iść do przedtawiciela i on już zadba o to żeby nam w głowie zakręcić. Oj oj oj. Chyba że ktoś wie gdzie są takie tabele Odpowiedz Link Zgłoś