izabela1976 06.06.05, 15:42 Kochane Mamy, czy istnieje jakiś termin na złożenie korekty zeznania podatkowego? Chcę złożyć korektę (korzystną dla mnie) ale nie wiem czy mogę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniask_mama Re: Korekta zeznania 06.06.05, 15:56 Do korekty musisz dołączyć wyjasnienie, dlaczego tak zrobiłaś i... licz się z tym, że zawezwą Cię w celu weryfikacji zeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: Korekta zeznania 07.06.05, 09:15 Dlaczego chcę złożyć korektę? Bo właśnie dowiedziałam się, że mogę sobie odliczyć coś czego nie odliczyłam, bo po prostu nie wiedziałam, że mogę (dojazdy na rehabilitację synka). A że mnie wezwą... W tym roku idę do nich już drugi raz (za pierwszym razem bo rozliczyłam się nie do tego urzędu co trzeba, a trzeba wg zamieszkania a nie zameldowania) a teraz idę po raz drugi, bo muszą sprawdzić dlaczego się przenosiłam. Paranoja. I chcę na spotkanie z babką zanieść korektę zeznania i jej ją okazać, to może już mi darują w tym roku ten trzeci raz Odpowiedz Link Zgłoś
montezka Re: Korekta zeznania 07.06.05, 14:04 od razu zabierz ze soba "dowody" na to odliczenie, bo inaczej istnieje duze prawdopodobienstwo, ze jednak pofatyguja Cie kolejny raz Odpowiedz Link Zgłoś