natala19 Re: maciulka 10.07.05, 18:43 Witam. Mam klopot pewnie mnie zlinczujecie!Pobralam nieprawnie zasilek z tyt samotnego wych.Nieprawnie gdyz Pani z Mopsu uwaza ze wychowujemy jednak dziecko wspolnie pomimo ze ojca wogole nie ma.Mniejsza oto.Do tego zasilku pobieralam swiadczenie rodzinne gdzyz dziecko mam chore i inne dodatki.Teraz Mops kaze wszystko oddac po za pielegnacyjnym.I tu mam pytanie Czy moge sie starac o umorzenie dlugo badz splate w ratach?Co mowia przepisy??Mam nadzieje ze nie pojde do wiezienia. Natala Odpowiedz Link Zgłoś
monadame Re: Referat Świadczeń Rodzinnych 26.07.05, 10:30 jakie śliczne dołeczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Re: Referat Świadczeń Rodzinnych 26.07.05, 13:46 A zwróciłyście uwagę na to: dodatek (z tyt.opieki nad dzieckiem w trakcie urlopu wych.) nie przysługuje jeżeli dziecko przebywa w placówce zapewniającej całodobową opiekę przez co najmniej 5 dni w tygodniu, w żłobku albo w przedszkolu... "całodobową" czyli dziecko przebywające w przedszkolu 8-9 godzin się nie kwalifikuje, albo wystarczy zapisać dziecko na 4 dni w tygodniu żeby dodatek otrzymywać... A w ogóle ktoś oddaje dziecko do przedszkola całodobowo na 5 dni... rozumiecie coś z tego?????? Odpowiedz Link Zgłoś