ewa2233 25.08.05, 09:59 W jaki sposób (najtaniej) można przelać $ na konto osobiste (osoby w USA), gdy ja tu nie mam konta dolarowego? ------------------------------------------------------ çççççççççççççççççççççĂçççççç Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipcowa1 Re: przelew $ na konto osobiste 25.08.05, 10:07 ewa2233 napisała: > W jaki sposób (najtaniej) można przelać $ na konto osobiste (osoby w USA), > gdy ja tu nie mam konta dolarowego? > ------------------------------------------------------ > çççççççççççççççççççççĂçççççç Czekaj czekaj. Chcesz przesłać dolary w USA na konto w Polsce? Czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
olvi Re: przelew $ na konto osobiste 25.08.05, 10:15 Nie jest to niestety proste. Musisz miec albo konto walutowe, albo karte kredytowa - wtedy mozesz uzyc np. PayPala. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: przelew $ na konto osobiste 25.08.05, 10:35 Ja jestem w Polsce (mam konto złotówkowe), a mam przelać komuś w USA, bo zrobił mi przysługę i kupił mi tam coś, płacąc w $. ------------------------------------------------------ çççççççççççççççççççççĂçççççç Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 up 25.08.05, 13:30 ------------------------------------------------------ çççççççççççççççççççççĂçççççç Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: przelew $ na konto osobiste 25.08.05, 13:50 Może przenieś się na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=591. Tam najprędzej ktoś Ci poradzi. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: przelew $ na konto osobiste 25.08.05, 13:51 Kolejna próba, to forum Z dala od Polski. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=591 Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: przelew $ na konto osobiste 25.08.05, 13:54 Kup $ w kantorze, potem wybierz się do Banku np. BZWBK S.A i dokonaj przelewu poprzez Western Union. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: przelew $ na konto osobiste 25.08.05, 14:02 pewnie wybiorę się do banku i zapytam. Myślałam, że ktoś z Was akurat już przelewał w jakiś (tani) sposób i wie z doświadczenia gdzie najlepiej. Dzięki ------------------------------------------------------ çççççççççççççççççççççĂçççççç Odpowiedz Link Zgłoś
kwirynia Re: przelew $ na konto osobiste 28.08.05, 10:39 oczywiście możesz przekazać pieniądze przez Wester Union, ale nie musisz wcześniej kupować $. Możesz wysłać PLN a tam odbiorą złotówki. Jeśli masz konto w PLN możesz równiesz zrobić przelew SWIFT - zagraniczny z tego konta, nie musisz mieć dolarowego. W "moim" banku - BZ WBK SA możesz również zrobić przelew nie posiadając żadnego konta, ale jest to bardziej kosztowne. Musisz się zorientopwać co będzie droższe WU czy przelew. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś