rousia 22.11.05, 11:10 Czy ktos mógłby mi napisac jak wyglada podanie o urlop wychowawczy? z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Wasze Bąbelki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamile Re: Podanie o urlop wychowawczy 22.11.05, 11:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=584&w=31255628&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
rousia Re: Podanie o urlop wychowawczy 22.11.05, 14:01 Dzieki bardzo)) Buziaki dla Bąbelków> Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Podanie o urlop wychowawczy 22.11.05, 11:48 imie i nazwisko data i miejsce adres(twój) nazwa i dokładny adres pracy PODANIE O URLOP WYCHOWAWCZY Proszę o udzielenie mi urlopu wychowawczego od dnia....... do dnia.......na dziecko................urodzone............ w............... Oświadczam jednocześnie,że jest to pierwsze moje dziecko. twój podpis Ja tak pisałam i dostałam wychowawczy na 3lata. Odpowiedz Link Zgłoś
pocholita Re: Podanie o urlop wychowawczy 22.11.05, 15:10 no dobrze, a czy jak napiszę podanie o urlop załóżmy na okres pół roku, to mogę go potem przedłużyć? Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Podanie o urlop wychowawczy 22.11.05, 15:18 To zależy od pracodawcy.Masz do wykorzystania 3lata na pierwsze dziecko (możesz w trzech terminach-o ile dobrze pamiętam) Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: Podanie o urlop wychowawczy 22.11.05, 15:43 gdzies wczesniej na forum znalazlam cos takiego: WNIOSEK O URLOP WYCHOWAWCZY W celu zapewnienia osobistej opieki nad dzieckiem, (tu imię i nazwisko dziecka), ur. (tu data urodzenia dziecka), składam wniosek o udzielenie mi urlopu wychowawczego w wymiarze (tu długość urlopu) w okresie od dnia (data poczatku) do dnia (data-konca). Jednocześnie informuję, że dotychczas nie korzystałam* z urlopu wychowawczego na wymienione dziecko/ korzystałam* z urlopu wychowawczego na wymienione dziecko w wymiarze... Do wniosku dołączam oświadczenie ojca dziecka, (imię i nazwisko ojca), zam. w (adres ojca), o braku zamiaru korzystania z urlopu wychowawczego, Podstawa prawna art. 186 K.p. _______________________________________________________________________________ Taką treść usisz złożyc w zakłądzie pracy na 14 dni przed datą rozpoczecia urlopu. Ja sie zagapiłam o 4 dni, i żeby formalnosciom stało sie zadosc dołączyłam prosbe o niewykorzystywanie przez pracodawce prawa do opoźnienia urlopu o te 4 dni. NIe było problemów. Odpowiedz Link Zgłoś