ula233 03.01.06, 11:42 czy został on wkoncu przedłuzony ? cos mi sie obiło o uszy ze o 2 tygonie. moje 16 tygodni konczy mi sie w przyszłym tygoniu czy w takim razie zaliczam sie do tego dluższego ? bardzo proszę o odp bardziej doświadczone mamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boonia Re: pytanie o macieżyński 03.01.06, 11:52 Ztego co wiem nie został przedłużony a szkoda "za to" becikowe uchwalono, ale od tego roku,no i jeszcze prezydent musi to podpisać Odpowiedz Link Zgłoś
ula233 Re: pytanie o macieżyński 03.01.06, 11:58 teraz to oni sobie to becikowe wsadzic w .... a co z mamami które urodziły w 2004 ? Odpowiedz Link Zgłoś
moni95 Re: pytanie o macieżyński 03.01.06, 12:21 Tak to prawda urlop macierzyński został przedłużony o 2 tygodnie i obejmuje równiez te kobiety które w chwili obecnej przebywają na tym urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: pytanie o macieżyński 03.01.06, 12:29 eee toi jeszce chyba nie zotało uchwalone, natomiast projekt jest Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Re: pytanie o macieżyński 03.01.06, 12:30 Urlop macierzyński jeszcze nie został przedłużony. Dopiero mają być wprowadzane zmiany w Prawie Pracy. Kiedy uchwalą, i czy pan Prezydent raczy podpisać to sam Najwyższy chyba nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot79 Re: pytanie o macieżyński 03.01.06, 18:27 Podbijam...może ktoś ma już jakieś przeciekiMnie najbardziej interesuje, czy ten (ewentualnie) przedłużony urlop macierzyński będzie dotyczyl także kobiet, które urodziły przed styczniem 2006 (oczywiście o ile prezydent do tego czasu podpisze ustawę).Bardzo by mnie urządzały kolejne dwa tygodnie z synkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ula233 Re: pytanie o macieżyński 03.01.06, 20:59 no własnie a mi sie kończy w przyszłym tygodniu i co to już koniec ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
idytae Re: pytanie o macieżyński 05.01.06, 18:14 Na pewno koniec. Dłuższy macierzyński jeszcze nie został uchwalony, a jeżeli zostanie, to i tak będzie się należał tylko mamom, które będą jeszcze na macierzyńskim w dniu w e j ś c i a w życie ustawy lub urodzą po nim. Też nad tym boleję Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 rany, macierzyński, r z 05.01.06, 18:16 no chyba musze sie przyczepić, bo mi oczy wylecą( Odpowiedz Link Zgłoś