Dodaj do ulubionych

Wada wzroku

11.01.06, 11:16
Włśnie dowiedziałam się że moja córka jest krutkowidzem i będzie musiała nosić
okularki.Czy takie szkiełka są refundowane.
Obserwuj wątek
    • joanna9920 Re: Wada wzroku 12.01.06, 07:57
      jest ok.10 zł refundowane
      • anita1901 Re: Wada wzroku 14.01.06, 14:07
        Moja prawie 7 letnia córcia też ma wadę wzroku. Wada wykryta ok.3 lata temu z
        tego co pamiętam taka refundacja przysługuje raz na 3 lata{mogę się mylić} i
        jest śmieszną sumą w stosunku do tego ile kosztują szkła plastikowe utwardzane
        {takie zaleca lekarz}jest to wydatek średnio 100zł, oczywiście bez oprawek.
    • ewencja Re: Wada wzroku 14.01.06, 14:54
      Hej!
      Ja mam zeza, astygmatyzm, krótkowzrość i z własnego doświadczenia wiem, że
      należy w tak młodym wieku kupować normalne szkła, czyli szklane, bo wady czesto
      sie wahaja, raz w gore raz w dol, tak na prawde teraz mam 20 lat i dopiero
      teraz wada jest stala, tzn. wszystkie moje wadysmile A ja mialam szkła
      refundowane jeszcze dwa lata temu do 18lat. raz na rok albo dwa, ale ...szkla
      miałam za darmo szkła szklane /wcale nie są ciężkie!!!!! I się rzadziej
      rysuja!!!!/, ale nie we wszystkich optykach - warto pochodzić po mieście i
      okularki wybierać też raczej tańsze, popnieważ każde dziecko przy zmianie skzłą
      chce mieć nowe opraweczkismile To też z mojego doświadczenia, w sygnatruce ui
      mnie masz linka do zeziska na GW wejdź i poczytaj tam ewentualnie pytajsmile
    • jakw Re: Wada wzroku 14.01.06, 17:59
      Wartość refundacji jest znikoma w por z wartością okularów. A dla dzieci
      zdecydowanie bezpieczniejsze są szkła plastikowe - szklane się tłuką.
      • joanna9920 Re: Wada wzroku 14.01.06, 22:28
        mojej trójce sie nie tłukły,trzeba uważac
        • saba76 Re: Wada wzroku 15.01.06, 19:27
          moje dziecie ma 2,5roku a od 6mc nosi okulary - stygmatyzm i wada wzroku)
          nosi okulary szklane!! bo sama z własnegfo doświadczenia wiem że są leprze (
          ja mama krótkowzroczność) Jedynie co moge polecić to oprawki dobre! nie wiem
          jak to sie nazywa ,ale niewylamują się zauszniki.
    • ewencja Re: Wada wzroku 17.01.06, 18:48
      Dluższe zauszniki...Tez takie mialam, one sa znakomitesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka