fika0 19.01.06, 08:37 No właśnie, czy ktoś wie, czy dłuższy macierzyński należy się też mamom, któe urodziły w 2005, ale sa na macierzyńskim jeszcze w 2006r? Na razie nigdzie nie znalazłam odpowiedzi, a 2 tygodnie zawsze by się przydały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba72 Re: Dłuższy macierzyński 19.01.06, 09:03 Dostaną go pod warunkiem że będą na na macierzyńskim w dniu wejścia ustawy w zycie. Niestety projektu ustawy nawet nie ma jeszcze w planach na najblizsze obrady sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
fika0 Re: Dłuższy macierzyński 19.01.06, 09:14 No to trudno. A pamietasz może jak były skracane urlopy macierzyńskie? Dziewczyny, które w momencie wejścia ustawy w życie były w ciąży, czyli praktycznie nabywały prawa do urlopu macierzyńskiego w chwili urodzenia dziecka (krótszego), dostawały jednak dłuższy urlop. Musiały tylko napisać podanie do pracodawcy. Tak miało kilka moich koleżanek. Może teraz będzie w drugą stronę. Taką mam mała nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot79 Re: Dłuższy macierzyński 19.01.06, 09:58 Ja się tym także żywo interesuję, bo urlop macierzyński kończy mi się 10 lutego. Straciłam juz jednak nadzieję, patrząc na to, co się dzieje w sejmie, że załapie sie na dłuższy macierzyńskiA powiedzcie, dziewczyny, gdybym w trakcie macierzyńskiego, odpukać, zachorowała, to urop przedłużyłby mi sie o te dni chorobowego? Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Dłuższy macierzyński 19.01.06, 10:57 Czytałam że wedlug projektu wersji ustawy o wydłuzeniu maciezynskiego mialo to objąć wszytkei kobiety - takze te któe w chwili wejścią ustawy pprzebywały już na macieżyńskim Ale skoro rozwiązuja sejm to nie ma co liczyć na ten dłuższy macieżyński....A to była taka piękna perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś