Dodaj do ulubionych

dziewczyny, potrzebuje radę

04.02.06, 10:39
chcę przed terminem spłacić kredyt samochodowy. Mam problem, bo mamy cesję na
samochód(chyba dobrze napisałam).I teraz trzeba napisac podanie, zeby
odwłaszczyli czy jakoś tam, pomóżcie, co ja mam napisac, nie mam pojęcia.
Dzwoniłam do banku i pani nie udziela informacji, a bank jest niestety w
innym miescie, jeden oddział w kraju, na stronie www też nic nie ma.
pomóżcie jak sformułowac podanie.
Obserwuj wątek
    • mufka51 Re: dziewczyny, potrzebuje radę 04.02.06, 10:46
      Byłam niedawno w takiej sytuacji.Najpierw trzeba spłacić kredyt.Potem bank
      przysyła dokumenty potwierdzajace spłatę i dokumenty ,które wypełnia się aby
      znieść cesję.Wszystkie papiery dostarczył nam bank.
      • kbart Re: dziewczyny, potrzebuje radę 04.02.06, 10:51
        mufka51 napisała:

> Byłam niedawno w takiej sytuacji.Najpierw trzeba spłacić kredyt.Potem bank
        > przysyła dokumenty potwierdzajace spłatę i dokumenty ,które wypełnia się aby
        > znieść cesję.Wszystkie papiery dostarczył nam bank.

u nas jest inaczej, zeby bank przyjąłpieniadze musi wiedziec skąd je dostaje i
        w jakim celu.Ponieważ wczensiej robiłam częsciową spłatę i wysłałam do banku
        kase i czekam mieisąc, dwa, trzy nic nie przychodzi, więc zadzowniłam i
        poinformowali mnie ze najpierw muszę wysłac polecony, napisac o co chodzi i
        wtedy wysłac kasę.Bo inaczej z tych pieniędzy co mieśc będa potrącac raty ale
        nie spłaci się wcześniej.A więc pani powiedział mi wcziraj ze trzeb anajpierw
        wysłacpismo, o co mi chodzi a dopiero kasę.Albo równocześnie.I więcej mi nic
        nie powiedziała.
        • marbella Re: dziewczyny, potrzebuje radę 04.02.06, 11:06
          Jeśli nie mają wzoru to coś takiego: Proszę o zniesienie cesji z mojego
          samochodu (jakiego) na który zaciągnęłam kredyt (dane kredytu, numer umowy,
          data podpisania, kwota) w związku z wcześniejszą spłatą pozostałej części
          kredytu tj.(kwota) , która została wpłacona na konto (numer konta). Oczywiście
          z zachowaniem oficjanej formy podania.
          • kbart Re: dziewczyny, potrzebuje radę 04.02.06, 11:07
            marbella napisała:

> Jeśli nie mają wzoru to coś takiego: Proszę o zniesienie cesji z mojego
            > samochodu (jakiego) na który zaciągnęłam kredyt (dane kredytu, numer umowy,
            > data podpisania, kwota) w związku z wcześniejszą spłatą pozostałej części
            > kredytu tj.(kwota) , która została wpłacona na konto (numer konta).
            Oczywiście
            > z zachowaniem oficjanej formy podania.

dziękuję serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka