majatusia 15.03.06, 12:01 Jest juz polowa maraca a ja jeszcze nie dostałam ani grosza wypłaty za luty. Jest to pierwsza moja wypłata jaką dostaję od ZUS-u. Czy takie opóźnienie to normalne? Czy mam juz interweniować? A jesli tak to jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bastet7 Re: Brak pensji - od ZUS-u 15.03.06, 12:07 Czasami i ze dwa miesiące mogą się spóźnić. Możesz oczywiscie zadzwonić i zapytać co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_czarna Re: Brak pensji - od ZUS-u 15.03.06, 12:14 Potwierdzam. Ja czekałam ponad 2 ms Dzwon i przypominaj, moze to cos da... Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: Brak pensji - od ZUS-u 15.03.06, 12:16 a czy złozyłas podanie to regulaminowe 6tygodni przed ukonczeniem 182 dni? u nich wszystko musi"dojrzeć"-paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Brak pensji - od ZUS-u 15.03.06, 12:57 No chyba żartujecie!!2 miesiące!!! Jak on sobie to wyobrażają! Całe szczęście że maż ma nienajgorszą pensję i jak zaciśniemy pasa to damy sobie radę. No...może... bo to 37 tydzień i same "dobrowolne cegiełki" za poród rodzinny wyniosą 400 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
mamad1 Re: Brak pensji - od ZUS-u 15.03.06, 12:16 Ja bym się najpierw zorientowała, kiedy do zus dokumenty przekazał pracodawca, Bo to najczęściej oni ponoszą winę za opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: Brak pensji - od ZUS-u 15.03.06, 21:41 mamad1 napisała: > Ja bym się najpierw zorientowała, kiedy do zus dokumenty przekazał pracodawca, > Bo to najczęściej oni ponoszą winę za opóźnienia. Dokładnie! Nie zawsze jest to "złośliwość" ZUS'u. Często kadrowe (pracodawca) nie potrafią prawidłowo wypełnić Z3 i potem "bujają" sie z tym całymi tygodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
fili77 Re: Brak pensji - od ZUS-u 15.03.06, 20:40 Ja za pierwsze zwolnienie za które miałam dostać kasę od ZUS-u dostałam dokładnie po miesiącu. Zwolnienie było od 13 lutego i dokładnie 13 marca listonosz przyniósł mi pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś