detinka 22.09.06, 09:05 Jestem ciekawa bo w Bytomiu, to kosmos. Dziecko urodzone w sierpniu a kasa w październiku. Jak u Was ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamalcahn Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 09:19 ja dostałam bardzo szybko- czekałam tylko ze 2 tygodnie. Wtedy mieszkałam w małej miejscowosci i to pewnie dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_79_79 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 09:26 Mieszkam w Warszawie.Dostalam kase po tygodniu od zlozenia dokumentow.Ale nie zalezy to tylko od miasta ale nawet samego OPS-u,kolezanka urodzila 3 tyg wczesniej duzo wiec wczesniej zlozyla co potrzeba a kase ma dostac dopiero w pazdzerniku Odpowiedz Link Zgłoś
kubanka_77 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 09:30 Ja mieszkam w Krakowie i dostałam ok. po miesiącu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: kubanka 22.09.06, 12:46 a mozesz mi napisac jakie dokumenty i gdzie trzeba zlozyc? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
maja305 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 10:17 W Poznaniu prawie 2 m-ce czekałam na pesel córki-a bez niego nie mogłam złożyć wniosku-już myślałam,że specjalnie mi go dadzą tak późno,żebym zapomniała albo olała sprawe...Prawie w ostatniej chwili go dostałam i złożyłam wniosek.A kasa wpłynęła szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
maxima13 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 10:39 PESEL nie ma tu nic do rzeczy. Pesel trzeba mieć aby załatwić ubezpieczenie zdrowotne i otrzymać kupony do książeczki zdrowia. U nas jest tak ( Starogard Gdański): gdy złozysz wniosek do 10-go dnia m-ca wypłatę masz w tym samym miesiącu a jeśli po 10-tym do w miesiącu nastepnym. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:01 We Wrocławiu Pesel jest warunkiem otrzymania becikowego. Złożyłam wszystkie dokumenty i musiałam czekać dwa tygodnie na Pesel, dopiero wtedy dostałam pokwitowanie przyjecia wszystkich dokumentów i sprawa ruszyła. Od złożenia wszystkich papierów czekałam miesiąc. Chyba ośrodki MOPS różnie to robią w różnych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:17 a to ciekawe na jakiej podstawie zażądali peselu fakt na wniosku jest ale ja nie podawałem i bez problemu wniosek przyjęto i rozpatrzono ... miesiąc czekania Odpowiedz Link Zgłoś
detinka Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:24 widać mają różne zasady - wolna amerykanka Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:27 taki kraj Odpowiedz Link Zgłoś
anika_ml Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 14:04 Ja tez mieszkam w Poznaniu i nie potrzebowalismy peselu do zlozenia wniosku.Kase dostalismy po ok. 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
ulusia200 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 10:30 W rzeszowie dostałam ok 2 tygodnie po złożeniu dokumentów Odpowiedz Link Zgłoś
martulka.k Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 28.09.06, 10:47 a my złozylismy wniosek 28.08.06, po 2 tygodniach dostalismy decyzje ze pieniazki beda wyplacone do 25.09.06 a do dzis ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
detinka Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:03 Widać że co MOPR to inne zasady. W Tarnowskich Górach kuzynka dostała po trzech dniach od złożenia wniosku, w Bogatyni wypłacają też w kilka dni. W Bytomiu tragedia. Mają 30 dni na decyzję (o czym tu decydować ?) a potem 14 dni na wysłanie jej i wypłacenie kasy. Tak też złożyłam wniosek 23 sierpnia (zaraz po wyjściu ze szpitala)do wczoraj nie było decyzji. Dziś mija 30 dzień więc urzędniczka poinformowała mnie telefonicznie, że już podjęta decyzja ale wyślą kasę na początku października. Dziewczyny, czy macie jakieś linki do ustawy o becikowym, bo coś mi się to wydaje naciągane. Robią co chcą ! Odpowiedz Link Zgłoś
detinka Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 28.09.06, 10:39 ha dzisiaj dostałam informację, że jeśli potraktowano to jako nowy okres zasiłkowy na decyzję mają czas do końca października a wypłata w listopadzie. To jest chore ! Macie jakieś linki do przepisów ? Odpowiedz Link Zgłoś