Dodaj do ulubionych

becikowe - jak szybko wypłacają w waszych miastach

22.09.06, 09:05
Jestem ciekawa bo w Bytomiu, to kosmos. Dziecko urodzone w sierpniu a kasa w
październiku. Jak u Was ?
Obserwuj wątek
    • ewamalcahn Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 09:19
      ja dostałam bardzo szybko- czekałam tylko ze 2 tygodnie. Wtedy mieszkałam w
      małej miejscowosci i to pewnie dlatego
      • rybka_79_79 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 09:26
        Mieszkam w Warszawie.Dostalam kase po tygodniu od zlozenia dokumentow.Ale nie
        zalezy to tylko od miasta ale nawet samego OPS-u,kolezanka urodzila 3 tyg
        wczesniej duzo wiec wczesniej zlozyla co potrzeba a kase ma dostac dopiero w
        pazdzerniku
        • kubanka_77 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 09:30
          Ja mieszkam w Krakowie i dostałam ok. po miesiącu.

Pozdrawiam
          • s.ivona Re: kubanka 22.09.06, 12:46
            a mozesz mi napisac jakie dokumenty i gdzie trzeba zlozyc? dzieki
    • maja305 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 10:17
      W Poznaniu prawie 2 m-ce czekałam na pesel córki-a bez niego nie mogłam złożyć
      wniosku-już myślałam,że specjalnie mi go dadzą tak późno,żebym zapomniała albo
      olała sprawe...Prawie w ostatniej chwili go dostałam i złożyłam wniosek.A kasa
      wpłynęła szybko.
      • maxima13 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 10:39
        PESEL nie ma tu nic do rzeczy. Pesel trzeba mieć aby załatwić ubezpieczenie
        zdrowotne i otrzymać kupony do książeczki zdrowia. U nas jest tak ( Starogard
        Gdański): gdy złozysz wniosek do 10-go dnia m-ca wypłatę masz w tym samym
        miesiącu a jeśli po 10-tym do w miesiącu nastepnym.
        • madzialu Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:01
          We Wrocławiu Pesel jest warunkiem otrzymania becikowego. Złożyłam wszystkie
          dokumenty i musiałam czekać dwa tygodnie na Pesel, dopiero wtedy dostałam
          pokwitowanie przyjecia wszystkich dokumentów i sprawa ruszyła. Od złożenia
          wszystkich papierów czekałam miesiąc. Chyba ośrodki MOPS różnie to robią w
          różnych miastach.
      • lambert77 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:17
        a to ciekawe na jakiej podstawie zażądali peselu smile fakt na wniosku jest ale ja
        nie podawałem i bez problemu wniosek przyjęto i rozpatrzono ... miesiąc
        czekania
        • detinka Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:24
          widać mają różne zasady - wolna amerykanka
          • lambert77 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:27
            taki kraj smile
      • anika_ml Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 14:04
        Ja tez mieszkam w Poznaniu i nie potrzebowalismy peselu do zlozenia
        wniosku.Kase dostalismy po ok. 2 tyg.
    • ulusia200 Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 10:30
      W rzeszowie dostałam ok 2 tygodnie po złożeniu dokumentów
      • martulka.k Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 28.09.06, 10:47
        a my złozylismy wniosek 28.08.06, po 2 tygodniach dostalismy decyzje ze
        pieniazki beda wyplacone do 25.09.06 a do dzis ich nie ma.
    • detinka Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 22.09.06, 11:03
      Widać że co MOPR to inne zasady. W Tarnowskich Górach kuzynka dostała po trzech
      dniach od złożenia wniosku, w Bogatyni wypłacają też w kilka dni. W Bytomiu
      tragedia. Mają 30 dni na decyzję (o czym tu decydować ?) a potem 14 dni na
      wysłanie jej i wypłacenie kasy. Tak też złożyłam wniosek 23 sierpnia (zaraz po
      wyjściu ze szpitala)do wczoraj nie było decyzji. Dziś mija 30 dzień więc
      urzędniczka poinformowała mnie telefonicznie, że już podjęta decyzja ale wyślą
      kasę na początku października.
      Dziewczyny, czy macie jakieś linki do ustawy o becikowym, bo coś mi się to
      wydaje naciągane.
      Robią co chcą !
    • detinka Re: becikowe - jak szybko wypłacają w waszych mia 28.09.06, 10:39
      ha dzisiaj dostałam informację, że jeśli potraktowano to jako nowy okres
      zasiłkowy na decyzję mają czas do końca października a wypłata w listopadzie.
      To jest chore ! Macie jakieś linki do przepisów ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka