marabr 21.11.06, 17:06 Czy należą mi się bony będąc na urlopie wychowawczym? Niby jestem pracownikiem firmy a 250 zł piechota nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marabr Re: Bony na wychowawczym 21.11.06, 20:53 Nikt nic nie wie. Kurcze fajnie by było jakbym dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: Bony na wychowawczym 21.11.06, 20:59 Powiem Ci że sama się nadtym zastanawiam..ale też nikt tu nie wiedzial jak pytałam...chyba zależy od pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Bony na wychowawczym 21.11.06, 22:23 Pewnie, że się należą ale to też zalezy od dyrekcji. U nas w szkole to nawet emerytki dostają. Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: Bony na wychowawczym 22.11.06, 01:19 >Pewnie, że się należą ale to też zalezy od dyrekcji.< ???? Nie jestem w stanie pojąć znaczenia tego zdania (mam nadzieję że nie uczysz w tej szkole logiki...). Prawo lub brak prawa do określonych świadczeń z funduszu socjalnego wynika z zakładowego regulaminu swiadczeń socjalnych. Każdy zakład sam sobie taki regulamin ustala. Jeśli działają związki zawodowe - to w porozumieniu ze związkami, jesli ich nie ma - to zasady podziału srodów ustala pracodawca samodzielnie lub w porozumieniu z przedstawicielami pracowników (tzw. komisja d/s funduszu socjalnego). Jeśli natomiast środki na bony pochodzą z jakiegoś innego funduszu (np. z funduszu premiowego) to wtedy pracodawca dysponuje nimi bez ograniczeń. Reasumując - nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie założycielki watku, nie znając zasad panujących w jej zakładzie pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Bony na wychowawczym 22.11.06, 11:01 lilithh właśnie rozwinęłaś moją myśl. Chodziło mi to, że bony się należą jeśli jest się na jakimkolwiek urlopie i będąc pracownikiem zakładu. Jest jednak jedno ale - ostateczną decyzję i tak podejmuje dyrekcja A z logiki na studiach miałam bdb Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Wielkie dzieki 22.11.06, 11:36 Bede dzisiaj dzwonila do centrali. Najwyzej troche z nimi podyskutuje bo 250 zł przydaloby sie biorac pod uwage ze wychowawczy to marne 400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Bony na wychowawczym 22.11.06, 11:45 No wiec problem rozwiazany. Dzwonilam do centrali i babka powiedzial ze jezeli pracuje ponad 6 m-cy i nie zarabiam wiecej niz 1500 zł to jak najbardziej dostane. Fajnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Bony na wychowawczym 22.11.06, 14:07 A nie mówiłam? Wszystko zależy od wewnetrznych przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: Bony na wychowawczym 23.11.06, 09:33 wszystko zależy od pracodawcy i przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Bony na wychowawczym 23.11.06, 11:57 No ale dzwoniłam do kadr i powiedziala ze sie nalezy.Jeszcze tylko do firmy bede musiala zadzwonic zeby personalna przypadkiem nie zapomniala mnie wpisac na liste ktora musi zrobic do konca m-ca. uwazam ze jezeli sie naleza to czemu mam sie nie upominac. Odpowiedz Link Zgłoś