Gość: Agnieszka_B IP: *.* 14.01.03, 19:58 Czy na urlopie wychowawczym należą mi sie jakieś pieniążki - dodam tylko, ze nie jestem samotna matką! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamaMichałka Re: wychowawczy a finanse IP: *.* 15.01.03, 19:04 WitajAby otrzymać zasiłek wychowawczy dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 548 zł brutto.Nalezy złożyć odpowiedni dokument z urzędu skarbowego o uzyskanych dochodach za zeszły rok podatkowy.Wysokość zasiłku to 318,10 zł dla mężatki i 505,80 zł dla osoby samotnie wychowującej dziecko lub na trzecie i każde kolejne dziecko.Są to kwoty brutto.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdasmorag Re: wychowawczy a finanse IP: *.* 16.01.03, 14:51 A ten dochód to się liczy tylko męża, czy mój też? Bo skoro jak się idzie na wychowawczy, to nie pobiera się normalnej pensji, to chyba tylko męża? Proszę o oświeceniePozdrawiamMagda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaMichałka Re: wychowawczy a finanse IP: *.* 17.01.03, 11:38 Do dochodów wlicza się zarówno pensja męża jak i Twój zasiłek rodzinny jeśli pobierałaś już w ubiegłym roku.Liczy się cały dochód rodziny jaki był w ubiegłym roku podatkowym(oblicza się to na podstawie PITU rocznego).Przy okazji polecam zajrzeć na stronę www.infor.pl ,tam znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące zasiłku wychowawczego jak i rodzinnego.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś