ewa-ewa 20.12.06, 15:29 czy jeśli dostanę wpis do hipoteki to zwrot ubezpieczenia płaconego co miesiąć będzie zwrot od czasu(daty wpisu) czy dopiero jak złożę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bri Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:40 A czemu mieliby w ogóle oddawać Ci pieniądze zapłacone za ubezpieczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
temeko Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:44 Chodzi o ubezpieczenie do momentu wpisu do hipoteki? Bo nie rozumiem... Ono nie podlega zwrotowi. Płaci się je do momentu uzyskania wpisu do KW. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ewa Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:46 temeko napisała: > Chodzi o ubezpieczenie do momentu wpisu do hipoteki? Bo nie rozumiem... Ono nie > > podlega zwrotowi. Płaci się je do momentu uzyskania wpisu do KW. ok, ale jak miałam wpis miesiac temu a nadal płaciłam to nie zwróca mi? bo np jeśli płaci sie z góry to zwracają za tyle miesięcy ile jest zapłcone do przodu, ale jak jest z płaceniem co miesiąc nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:47 Raczej nie. Skoro nie poinformowałaś banku, że masz wpis do hipoteki to zapłacili i przepadło. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ewa Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:49 bri napisała: > Raczej nie. Skoro nie poinformowałaś banku, że masz wpis do hipoteki to > zapłacili i przepadło. no własnie nie informowałam bo na słowo to nie uwierzą a dokumenty z sądu ida juz 4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ewa Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:45 wiesz dlaczego? bo tak juz jest, zapytaj w banku, a po co mam ubezpieczać skoro nie potrzebuję? Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:49 jak nie potrzebujesz to nie ubezpieczaj, a jak potrzebujesz to musisz ubezpieczyc i nic ci nie zwroca dopki wpisu miec nie bedziesz a jesli mialas i nie dalas do banku to twoja strata Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ewa Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:50 cocollino1 napisała: > jak nie potrzebujesz to nie ubezpieczaj, a jak potrzebujesz to musisz > ubezpieczyc i nic ci nie zwroca dopki wpisu miec nie bedziesz > a jesli mialas i nie dalas do banku to twoja strata no ale jak to załatwic skoro nie mam dokumentów na to iz jest juz wpis, telefonicznie siorientujecie się dowiadywałam , i dokumenty zostały wysłane miesiac temu, to nie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: orientujecie się? 20.12.06, 15:57 zadzwon do banku skoro tu nikt nie sprostal twoim oczekiwanim i nie odpowiedzial ci tak fachowo jakbys chciala Odpowiedz Link Zgłoś