m_bineczka 20.01.07, 15:04 Czy ktoś policzył ile kosztuje taka przyjemność. Średnia cena za standardowo urządzane chrzciny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erka235 Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 15:35 Nie . Zrób chrzciny i licz. Ja robiłam ale nie liczyłam, ale napewno dużo wydałam. Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 15:38 Ja mieszkam w małej miejscowości (10 tyś.) i za chrzciny (obiad, sałatki, przystawki) płaciłam 30 zł od osoby. Ja miałam na 20 osób, zapłaciłam 600 zł ale musiałam kupić jeszcze napoje, owoce, ciasta i alkohol. Dodatkowe jakieś 250 zł. W sumie 850 zł. Tym razem roczek zrobię w domu ) Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 16:00 Właśnie na to liczę, że roczek robiąc w domu będzie mnie mniej kosztował.) Odpowiedz Link Zgłoś
erka235 Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 16:14 jak robisz sama to wiesz co jesz i za ile bylam kiedyś na imprezie takiej chrzcinowej w restauracji i wież mi że jedzenie było okropne Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 17:43 w domu robione razem z Roczkiem: obiad, deser, przystawki, alkohol, tort, ksiądź, stroje nasze i dla Michałka - tysiak lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha9991 Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 15:47 ) zalezy co rozumiesz za standardowo urzadzone chrzciny mozna gosci zaprosic po kosciele do domu na ciacho z kawa a mozna w lokalu z pompa co kto lubi, co komu pasuje, na co go stac itd. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 16:02 zero - o ile się z nich zrezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_211 Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 18:03 My wyprawialiśmy chrzciny w święta Bożego Narodzenia w lokalu, mieliśmy 18 osób gdzie koszt za osobę wyniósł 55zł. Za sam lokal zapłaciliśmy więc 990zł. Ubranko dla małej (sukieneczka + rajstopki + czapeczka) ponad 100zł, nowa garsonka dla mnie (bo po porodzie nie mieszczę się jeszcze w moje stare ubrania) 250 zł, ofiara na kościół 150zł. Razem jak policzę to wyszło około 1500zł. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mira59 Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 19:58 Tak sobie pomyślałam,że by wyszło taniej fajnie byłoby zrobić w domu.I wystarczy chyba obiad + kawa,ciasta...Nie musi być super wystawnie,prawda?Moje dzieci tak miały zrobione chrzciny:po kościele do domku,obiadek,kawkowanie...I podobało mi się "bez blichtru" i ruinowania kieszeni. I "zrodziło" mi się pytanie:po co na uroczystościach dzieci (chrzciny,komunia..) alkohol?Dodam - nie jestem abstynentką. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 20:08 Tak sie własnie zastanawiam, czy koszt chrzcin naszej córki porzekroczył 100 zł? jesli tak, to nieznacznie. Chrzciny były po południu, więc kawa, tort, koreczki, troche smacznych prezgryzek kanapeczki na krakersach, oliwki nadziewane, orzechy, troche słodyczy, wino i sery - tyle! ostatnio byłam na chrzcinach w restauracji, koszty: 1500 zł. Tak tez mozna. Mnie po pierwsze nie byłoby na to stać, po drugie szczerze i od zawsze nienawidze takich spędów rodzinnych, ciotek prosto od fryzjera z trwałą, wujków opowiadającyh anegdoty, brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 20:08 I "zrodziło" mi się pytanie:po co na uroczystościach dzieci > (chrzciny,komunia..) alkohol?Dodam - nie jestem abstynentką. po to, ze oprocz dzieci są też goście... a gości wypada ugościć, nie tylko kawą, obiadem i ciastkiem, ale również lampką wina, szampana czy innego trunku, jeżeli takie preferują. u mnie był alkohol i nie widzę w tym nic zdrożnego, tak samo jak u innych go nie ma. tym bardziej, że chrzciny były połączone z Roczkiem i toast u mnie wznosi się szampanem od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: Koszt chrzcin ?? 20.01.07, 23:19 u mnie alkkoholu nie było, koszt 500 zł 14 osób - obiad ciasta kawka herbata w knajpce Odpowiedz Link Zgłoś
mira59 Re: Koszt chrzcin ?? 21.01.07, 12:59 U mnie na chrzcinach nie było alkoholu,był na urodzinach dzieci (symbolicznie).Tak samo nie będzie alkoholu (żadnego) na I komunii mojego syna w maju. Każdy inaczej rozumie co znaczy "ugościć" i szanuję to.Ja akurat jestem mało reformowalna i "ugościć" znaczy dla mnie miło spędzić czas,przy dobrym obiadku,kawce,torciku,ciasteczku...Najczęściej bez alkoholu,jeśli są to uroczystości dzieci. Na "moich" jest alkohol. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swilko Re: Koszt chrzcin ?? 21.01.07, 14:02 Mój koszt chrzcin to 600zł + alkohol- wyprawiałam w domu było 18 osób dorosłych i siedmioro dzieci. Wyszło nie najgorzej jeśli chodzi o kase a jedzenia było mnóstwo. Mimo wszystko stwierdziłam, że każdą następną tak dużą imprezę robię w lokalu. Nie musze tygodniami planować, biegać po zakupy, gotować, piec z językiem na wierzchu do kościoła a po kościele znowu robota mysie naczyń, kawki, herbatki, podgrzewanie. A jak goście już sobia poszli to 1,5 godz sprzątania. Masakra miałam dość!!!! Po 18 godz "latania" nogi mi właziły w d... Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: Koszt chrzcin ?? 21.01.07, 14:54 800 zł za obiad, przystawki, kawę, ciasto i wino- w lokalu, na 18 osób. Kosciól 200 zł. Na zadne ubrania dla nas, ani dla dziecka nie wydawałam kasy. A chrzciny zrobiłam w lokalu, bo nie miałam ani ochoty, ani siły na wielkie gotowanie w domu, sprzątanie przed i po chrzcinach. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 Re: Koszt chrzcin ?? 22.01.07, 07:58 my ok 600zl na obiad i cieple dania i alkohol na 18osob i mnustwo zostalo!!!!i ksiadz 100zl ale to niebylo koniecznedzisiaj zerobilaby to za 400zl albo i mniej po dosiadczeniu kilku imprez Odpowiedz Link Zgłoś
kotekx Re: Koszt chrzcin ?? 22.01.07, 10:01 a ja zrobilem chrzciny w domu z najblizsza rodzina jako ze byly po poludniu obiad i kolacje sobie odpuscilem byla kawa ciasto upieczone przez babcie wiec koszt zamknal sie w jakisch 100 zl no i jeszcze tylko swieczka i koszulka dla dziecka podsumowaujac jakies 150-200 zl za calosc Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: Koszt chrzcin ?? 22.01.07, 11:06 starszego chrzciłam w sobote na wieczornej mszy, była siora- chrzesna, kuzyn chrzesny i moja mama, pare starszych babek- na mszy, ksiądz co łaska 50 zł, ubranko z bucikami 100, wiązanka świeca szatka 40 zł, po mszy zjedliśmy w mcdonaldzie (chrześni młodzi przed 20) ok 38 zł i dziekuje do domu czyli z wachą ok 250 zł a małego chyba ochrzcze na komuni starszego, bo mnie to przerasta i chrzesnego nie mam Odpowiedz Link Zgłoś