melory_nox 21.07.07, 13:31 Dziewczyny, czy zatrudniając nianię płacicie za godziny czy stawka jest miesięczna? Co z urlopem? Płatny, czy nie? Ile? Nie wiem jakie są zwyczaje ... Oczywiście mówię o niani bez umowy o pracę. Dzięki za wszystkie podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pppolonistka Re: niania 21.07.07, 15:50 Mam w tym 4-letnie doświadczenie.Miałam dwie opiekunki.Pierwszej i drugiej płaciłam stawkę za godzinę,bo w nieuregulowanym harmonogramie pracy tak jest,moim zdaniem,uczciwie.Żadnych umów nie spisywałam,pracowały "na czarno".Obie były na każde moje zawołanie,siedziały tyle,ile chciałam.Oczywiście dlatego,że ja wtedy pracowałam,a nie dlatego,że na przykład przebywałam na masażu erotycznym )) Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: niania 21.07.07, 17:07 Moja mama jest opiekunka. Ma stale godziiny pracy wiec jest wynagradzana miesiecznie a nie na stawke godzinowa. Odpowiedz Link Zgłoś
melory_nox Re: niania 21.07.07, 22:53 Dzięki dziewczyny. A jak z urlopem? Jeśli ja będę na urlopie to niania nie będzie potrzebna i też będzie mogła sobie wypocząć. Czy za urlopy w tej sytuacji się płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
wilczycam Re: niania 27.07.07, 12:45 Chciałabym dołączyć jeszcze pytanie o zarobki niani. Ile płacicie? (Bądź ile zarabiacie jako niania?) Odpowiedz Link Zgłoś
barb76 Re: niania 27.07.07, 13:25 my płacimy stałą pensję miesięczną za ok 8-9 godzin pracy dziennie. Płacimy tyle samo co miesiąc niezależnie czy akurat wtedy mamy urlop, świeto, czy wczesniej wracamy z pracy. Za nadgodziny obiecaliśmy płacić dodatkowo (już pewna kwotę za godzinę), ale akurat jeszcze nie było takiej potrzeby. Za nieobecności niani z jej winy mieliśmy nie płacić (jako że musielibyśmy wtedy znależć jakieś zastępstwo). Mieliśmy jeden taki dzień, ale ostatecznie niani zapłaciliśmy normalnie, a ona w razie potrzeby zostanie kiedyś dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko_261 Re: niania 27.07.07, 14:10 u nas podobnie stawka stala mies. za 9 h dzinnie 5 dni, platne w 3 ratach - zgodnie z prosba niani, jesli my mamy urlop ona tez i ma wtedy tez placone. NIe placimy gdy ona chora Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: niania 27.07.07, 14:23 Ja mojej niani płacę 4 zł za godzinę. Nie pracuje ona w stałych godzinach, bo wszystko zależy od mojego planu lekcji (pracuję w szkole), który się często zmienia w ciągu roku. Czasem, jeśli męża nie ma, przychodzi jeszcze popołudniu, bo pracuję w szkole prywatnej. Nie płacę jej za żadne urlopy a za przepracowane godziny, czy nawet minuty. Jej to odpowiada. Dorabia sobie do emerytury. Moja starsza córeczka od września idzie do żłobka a ona zajmie się młodszą. Pomimo, że jestem na macierzyńskim, chodzi ona z moją starszą na spacerki, co baaaardzo mnie odciąża Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: niania 27.07.07, 17:03 płacę niani stałą miesięczną kwotę. płacę jej również za urlop, wolne i chorobowe. Odpowiedz Link Zgłoś