Dodaj do ulubionych

________sprawa o alimenty________prosze o rade____

13.02.08, 12:40
witam prosze o rade:
1. córeczka urodzila sie w czerwcu 2007, chcialabym o zasądzenie alimentow wstecz, jak mam to napisac, czy tak bedzie OK?: "prosze o zasadzenie alimentow w kwocie 400 zl, wstecz, poczawszy od czerwca 2007r... itd" czy jest jakas inna bardziej "zgrabna" formułka??
2. Mam zlozyc tyle egzemplarzy ile uczestnikow rozprawy: czyli ja i ojciec dziecka. czy to maja byc dwa oryginaly pozwu, czy jeden oryginal i jedna kopia?, co z zalacznikami: czy np odpis pelny urodzenia ma byc w dwoch oryginalach czy jeden oryginal i jedna kopia? czy informacja o kosztach utrzymania mojego mieszkania, ktora chce zalaczyc ma byc rowniez w oryginale? itd.
3. prawdopodobnie on sie nie wstawi na rozprawie, jesli zatem napisze na pozwie prosbe o zaoczne wydanie wyroku, ile kosztuje taka rozprawa (on jest ciekawy, ile mu komornik sciagnie za te sprawe)
4. czy po zasadzeniu alimentow mam sama udac sie z tym do komornika, czy sad to przesyla?

dziekuje za rady
Obserwuj wątek
    • dwa_razy_m Re: ________sprawa o alimenty________prosze o rad 14.02.08, 13:01
      jesli mozecie mi doradzic, prosze....
      dzwonilam do sądu, ale tam mi powiedziano, ze porad nie udzielaja.
      • mamaania7 Re: ________sprawa o alimenty________prosze o rad 15.02.08, 09:03
        Na pierwsze pytanie mogę Ci odpowiedzieć. Prosze o zasądzenie
        alimentów wstecznych to jest od ... i tu podajesz daty. Sąd chyba
        sam przesyła papiery do komornika. Tak było w przypadku mojego ojca
        i alimentów dla mnie ale jemu ten komornik już siedział na głowie od
        lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka