Dodaj do ulubionych

Konto w mBanku

27.08.03, 12:33
Zastanawiam się nad otwarciem sobie konta internetowego w mBanku. Tak sobie
czytam i widzę same zalety:
1. przelewy bezpłatnie
2. karta Visa Electron bezpłatnie (rozumiem, że mogę dokonać bezpłatnie
wypłaty z Bakomatów Euronetu i płacić nią np. w sklepach?)
3. bezpłatne prowadzenie konta
To właściwie za co się płaci? Konto ma jakieś wady? Byłabym wdzięczna za rady
od użytkowników.
Obserwuj wątek
    • enut Re: Konto w mBanku 27.08.03, 12:39
      aniask_mama napisała:
      > 1. przelewy bezpłatnie
      Ja robilam przelew z emaxa na ekonto i placilam 2 zl, ale
      przez operatora - nie wszystko jest zatem bezplatne!

> 2. karta Visa Electron bezpłatnie (rozumiem, że mogę
      dokonać bezpłatnie wypłaty z Bakomatów Euronetu i płacić
      nią np. w sklepach?)
      Tak, ale wydanie visy do emaxa (wazna na rok) kosztuje
      (chyba) 10 zl, do ekonta nie.

Ja jestem zadowolona, zwlaszcza ze oprocentowanie maja
      wyzsze niz w normalnych bankach. Poczytaj dokladnie
      tabele oplat smile

Nat
      • zgagusia Re: Konto w mBanku 27.08.03, 13:50
        mnie przelewy z emaxa na ekonto nic nie kosztuja, robie je po prostu przez
        inetrnet. z karty nie korzystam wiec nie wiem jakie sa oplaty (tzn przysylaja
        mi karte co roku bezplatnie ale po prostu z niej nie korzystam). mam tam konto
        juz 2 lata, jestem BARDZO zadowolona. skonczylo sie stanie w kolejkach na
        poczcie zeby terminowo oplacic na ruchnki, wszystkie oplaty, wplaty, zaplaty
        itd robie tak jak teraz to pisze - siedze sobie w domu przed kompem wtedy kiedy
        mi wygodnie smile ja naprawde polecam.
        agnieszka
    • dorcia30 Re: Konto w mBanku 27.08.03, 18:31
      Ja również jestem bardzo zadowolona, przelewów przez internet można dokonać w
      każdej chwili do dowolnego odbiorcy bez opłat, w wyznaczonych bankomatach
      wypłata bez prowizji i użytkowanie karty bezpłatne
    • banieczka Re: Konto w mBanku 27.08.03, 20:31
      Jak dla mnie - same zalety. Mam zwykłe e-konto, wszystko jest praktycznie
      bezpłatne. W każdej chwili mogę zobaczyć stan konta i wykaz operacji. No i
      najważniejsze: często kupuję na Allegro i gdyby nie e-konto, to majątek
      wydałabym na przelewy bankowe. A tak to sobie z komputerka wysyłam, w kolejkach
      nie stoję, nie wypełniam kwitów, nie płacę haraczu bankowi.

Pozdr.
      B.
      • natinka2002 Re: Konto w mBanku 28.08.03, 17:57
        Ja też polecam, super sprawa , szczególnie przy małym dziecku. Kiedy mała śpi ,
        to ja sobie przelewam pieniążki tu i tam , i mam gdzieś stanie w kolejkach. Wad
        jeszcze nie odkryłam ,pewnie jakieś są , ale dla mnie nieistotne.
        Nie zastanawiaj się .....
    • kassik Re: Konto w mBanku 02.09.03, 12:22
      Polecam to konto. Wreszcie nie stoję w kolejkach i nie płacę kupy forsy za
      prowadzenie konta. Jesli załatwiasz sprawy przez internet to nic nie płacisz,
      jeśli telefonicznie przy pomocy operatora to wtedy jest odpowiednia taryfa.
      Zadowolona też jestem z informacji telefonicznej. Zawsze bardzo wyczerpująco
      odpowiadają na moje pytania. Korzystając z bankomatów Euronetu możesz pobierać
      gotówke bezpłatnie, w innych bankomatach płacisz prowizję. Oczywiście kartę
      możesz bez problemu płacić w sklepach.
      • aniask_mama Re: Konto w mBanku 02.09.03, 14:57
        Dziękuję za informacje, wszyscy polecają, jak widzę. No więc się
        zarejestrowałam wczoraj, Pani kazała zadzwonić ponownie, żeby zarejestrować
        rozmowę jaką oni mają ze mną przeprowadzić w celu ustawienia kodów. Tak zrobiam
        i... czekam od wczoraj od 15.00, żeby oddzwonili crying((((
        • mamaluna Re: Konto w mBanku 03.09.03, 16:33
          oni maja bodajze 3 dni robocze na oddzwonienie i potem 2 tygodnie na przyslanie
          umowy
          ja wlasnie odeslalam im podpisana umowe
          zalozylam najpierw eKonto, a pozniej wczasie rozmowy mLinia zdecydowalam sie
          jeszcze na eMax. Co do obslugi, to na razie jestem zielona i nie mam tam zadnej
          kasy.
          Troche zbulwersowala mnie sprawa wysylania umowy wraz ze skserowanym dowodem
          osobistym zwyklym listem. Uwazam, ze jednak tam jest za duzo moich danych i
          wyslalam im te koperte na wlasny koszt listem poleconym.
          Pani w mLinii mowila mi, ze ten list jest i tak bezpieczny, ale jakby mi
          zginal gdzies po drodze, to jak zareklamuje usluge???????
          Moze przesadzam...
        • aniask_mama Re: Konto w mBanku 09.09.03, 10:44
          No więc oddzwonili dopiero po 6 dniach (nota bene zadzwoniłam ponownie, Pan
          stwierdził, że nie wie, czemu nie oddzwonili, może nie znam obsługi własnego
          tel. komórkowego???? - trochę usiłował mnie doszkolić, wpisał mnie jeszcze raz
          na listę do oddzwonienia , tym samym oddzwonili 2x dzień po dniu!).
          Trochę mnie "dziubnęło", że nie mogę samodzielnie wprowadzać sobie nowych
          numerów kont na przelewy, muszę zamówić jednorazowe hasła - i dostanę je
          pocztą, tylko 5 szt (a ja wiem, że potrzebne mi ze 20 kont, bo mam tyle
          przelewów, nieststy, nie dają tyle jedorazowych haseł od razu).
          Coś widzę, że aby konto mi ruszyło to tak dobry miesiąc muszę poczekać.... (bo
          jeszcze po zwrocie umowy muszę zadzwonić po kartę...)
          Zobaczymy, co dalej
          • skarolina Re: Konto w mBanku 09.09.03, 12:50
            aniask_mama napisała:

> Trochę mnie "dziubnęło", że nie mogę samodzielnie wprowadzać sobie nowych
            > numerów kont na przelewy, muszę zamówić jednorazowe hasła - i dostanę je
            > pocztą, tylko 5 szt (a ja wiem, że potrzebne mi ze 20 kont, bo mam tyle
            > przelewów, nieststy, nie dają tyle jedorazowych haseł od razu).
            > Coś widzę, że aby konto mi ruszyło to tak dobry miesiąc muszę poczekać....
            (bo
            > jeszcze po zwrocie umowy muszę zadzwonić po kartę...)

I dlatego zamiast w mBanku, założyłam sobie e- konto Pro w Lukasie. Owszem 7
            zł miesięcznie, ale założenie konta w placówce trwało 15 minut a na drugi
            dzień było już aktywne, kartę dostałam po tygodniu, WSZYSTKO mogę zrobić sama
            przez internet albo przez linię telefoniczną, bankomatów sieć duuuuuuuuuużo
            większa, bo nie tylko Euronet, ale i cały BZ WBK, no i mając w ręku gotówkę
            wpłacam ją w kasie bezpłatnie i natychmiast mam ją na koncie, a nie płacę np.
            na poczcie 3 zł i czekam co najmniej jeden dzień.
            pozdrawiam,
            skarolina
          • zgagusia Re: Konto w mBanku 09.09.03, 18:43
            aniask_mama napisała:

>> Trochę mnie "dziubnęło", że nie mogę samodzielnie wprowadzać sobie nowych
            > numerów kont na przelewy, muszę zamówić jednorazowe hasła - i dostanę je
            > pocztą, tylko 5 szt (a ja wiem, że potrzebne mi ze 20 kont, bo mam tyle
            > przelewów, nieststy, nie dają tyle jedorazowych haseł od razu).

jak pisalam, zakladalam konto jakis czas temu ale nie sadze zeby zaszly takie
            zmiany - wydaja mi sie ze nie zrozumialas. Dostaniesz zapewne 5 LIST hasel
            jednorazowych - a na kazdej jest ich 20 (w sumie wiec na 95 operacji - bo
            pierwsze haslo sluzy tylko aktywacji listy).
            agnieszka
            • aniask_mama Re: Konto w mBanku 16.09.03, 17:27
              Faktycznie z tymi hasłami, nawet w 1 zestawie jest więcej haseł, bo 50!
              Właściwie konto zaczyna mi się podobać, zobaczymy, co w trakcie "eksploatacji",
              dzięki za porady.
    • iziaberka Re: Konto w mBanku-debet? 19.09.03, 16:34
      Czy jest możliwość debetu w mBanku? Mam zamiar otworzyć tam konto i chciałabym
      się dowiedzieć od ludzi, którzy mają tam konta jak to sie ma w rzeczywistości.
      Pozdrawiam. Iza
    • zuzazuzka Re: Konto w mBanku 26.09.03, 13:59
      Ja jestem zadowolona. Nie musze chodzic do banku i stac w kolejce. Kazdy
      przelew zrobie siedzac wygodnie przed kompem i pijac kawk(np. tak jak teraz smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka