Dodaj do ulubionych

Mbank--polecacie czy raczej odradzacie..?

02.08.08, 21:59
Mamy już swoje z mężem konta(jeszcze za kawalerki) ale chcieliśmy założyć jedno wspólne, i nie wiedzieliśmy w sumie w którym banku, tak jakos padło na ten, i myślimy...czy są tam korzystne oferty/warunki prowadzenia kont/dostęp do bankomatu/netu?? czy dla konta wspólnego dostaniemy dwie karty?
Obserwuj wątek
    • jusytka polecam 02.08.08, 22:41
      No pewnie, to najlepsze konto na naszym polskim rynku, mam je od początku
      istnienia tego banku i nie znalazlam lepszej oferty.
      • phantomka Re: polecam 02.08.08, 23:14
        Ja rowniez polecam, mamy oboje z niemezem, zero problemow, bardzo
        mila obsluga zarowno w infolinii, jak i w punktach obslugi.
        • logineczka Re: polecam 02.08.08, 23:34
          hmm, to może któraś z Was napisze mi, który rodzaj konta, że tak powiem wybrać. Bo dostaliśmy mailem jakiś wniosek, i oferty(różne cenowo tez) w zależności od rodzaju(nazwy) konta. Jakies ekonto, kontoemax(?) izzy....i inne, i zupełnie nie wiem, o co chodzi. Czy karty bankom. sa płatne? czy sa jakies opłaty za prowadzenie konta, przelewy internetowe...? Pytam, bo i tak każde z nas płaci za swoje osobiste konto i nie chcielibyśmy dublować niepotrzebnych opłat. Bo słyszałam, ze sa banki, które nie pobierają za te rzeczy(internet, prowadz. rachunku itd...) opłat. Tylko nie wiem, któresmile Dziękuję za "wypowiedzi".
          • sionasble Re: polecam 03.08.08, 00:21
            zakładasz eKonto - jako podstawowy rachunek - jest bezpłatne, nieoprocentowane z
            darmową kartą i przelewami, a potem to już tylko komponujesz to co ci potrzebne:

- eMax - konto oszczędnosciowe - darmowe, oprocentowanie ok 3,5 dowolna ilość
            wypłat w miesiącu, karta niepotrzebna
            - eMax plus - konto oszczędnościowe - darmowe, oprocentowanie ok 5,5, 1 wypłata
            w miesiącu, karta niepotrzebna
            - lokaty - nie uzywam nie potrafie się wypowiedzieć
            - eMakler - jak sama nazwa wskazuje
            - sfi - fundusze inwestycyjne - działa ok - jest powiązane z eKontem
            - mBiznes - firmowe - darmowe, nieoprocentowane, darmowe przelewy do ZUS i US
            inne za 1 PLN

karty kredytowe i debetowe działają bez problemów - limity ustawiasz online

polecam - jak masz więcej pieniążków to potraktowałbym mBank jako dodatek jeśli
            nie to świetny podstawowy bank
          • wawrzyniecpruski Analfabetyzm... 03.08.08, 01:58
            Skoro jak piszesz dostałaś wszelkie informacje mailem, skoro masz
            doskonałą stronę internetową z wszelkimi informacjami to są dwie
            możliwości:
            1. Jesteś zbyt leniwa by sama poszukać interesujacych Cie wiadomości
            i szukasz jeleni,którzy podadzą Ci to na tacy,
            2. jesteś zbyt mało inteligentna, żeby zrozumieć informacje zawarte
            w mailu.

W obu przypadkach wniosek jest jeden. Mbank nie jest dla Ciebie.
            TO po prostu dla Ciebie za trudne. Załóz konto w tradycyjnym banku.
            Mbank jest fajny ALE TOBIE GO NIE POLECAM.
            • babowa Re: Analfabetyzm... 03.08.08, 12:42
              Wawrzyńcu,wypchaj się !
              • gryzelda71 Re: Analfabetyzm... 03.08.08, 14:00
                Czemu?Ma rację.W czym problem,żeby przeczytać ofertę banku?
                • olamatu Re: Analfabetyzm... 03.08.08, 14:52
                  Oczywiście, że ma rację. To chyba są dosyć podstawowe sprawy,
                  których trzeba się dowiedzieć czytając ofertę, regulaminy itp. Tym
                  bardziej, że w tzw. kioskach możemy założyć konto, a o innych
                  sprawach już nie wiele można się dowiedzieć. Albo można, niestety
                  otrzymać informacje sprzeczne z tym co mówią na infolinii. Więc
                  jeśli ktoś nie chce, nie lubi czytać tylko opierać się na tym co
                  ktoś powie, to tego banku nie polecam! Poza tym ok. W końcu opłaty 0
                  zł. Prawie za wszystko, ale UWAGA: NIE ZA WSZYSTKO. Jest np. opłata
                  w wysokości 1 zł za sprawdzenie salda konta w bankomacie. Dla mnie
                  to było zaskakujące.
                • sionasble Re: Analfabetyzm... 03.08.08, 18:37
                  niby tak, ale jakby potrafiła sama ocenić tą ofertę to by nie pytała, a do tego
                  to, że jest słabiej rozgarnięta nie znaczy, że nie może skorzystać z trochę
                  lepszego produktu. na tej zasadzie trzeba by poddać eutanazji 3/4 społeczeństwa
                  bo nie potrafi dostatecznie sprawnie czytać i połapac się w bredniach zawartych
                  w ofertach i folderach marketingowych ....
                  • babowa Re: Analfabetyzm... 03.08.08, 18:51
                    >3/4 społeczeństwa
                    > bo nie potrafi dostatecznie sprawnie czytać i połapac się w
                    bredniach zawartych
                    > w ofertach i folderach marketingowych ....

To o mnie!!

Dostaję wkoorwienia już na początku jak muszę coś przeczytać w
                    banku.

a dajcie mi 2 oferty do wyboru ,przechodzę męczarnie

Zawsze,zawsze zwalam takie sprawy na męża .Jezeli jednak muszę coś
                    załatwić to idę do banku,żadne infolinie nie są w stanie zaspokoić
                    mojej "ciekawości" .Idę do banku i tam na twarz rozmowa .
                    Informacje w broszurkach nie przemawiają do mnie zrozumiale ,zawsze
                    muszę się dopytać!!

Sionasble to właśnie ja z tych słabiej rozgarniętych ! i żałosnych!smile
                  • gryzelda71 Re: Analfabetyzm... 04.08.08, 07:51
                    Ocenić,a zapoznać się z ofertą to jakby dwie różne sprawy.Autorce najwyraźniej
                    nie chce się przeczytać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka