ainer1 29.02.04, 10:37 Czesc mysle, ze bezpieczna jest szalwia, na mnie jednak zawsze dobrze dzialala sol emska. Czy jest bezpieczna w ciazy (38 tydzien)? Renia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nervusmama Re: czym bezpiecznie płukać gardło w ciąży? 29.02.04, 10:49 mysle ze pokojnie mozesz plukac sola ale sprobuj bo sa rewelacyjne ... ziola szwedzkie (ziola bittnera) tak sie nazywaja sa rozne pojemnosci butelek sa generalnie rewelacyjne na wszystko ale w ciazy nie mozna ich pic na poczatku bo sa tam jakies rozkurczowe ziolka... ale do plukania spokojnie robilam to nie raz w pierwszej ciazy rozciecz 1/4 sklanki ziol woda i dawaj a potem ziolka ci sie przydadza po porodzie swietnie goja rany ja rozcienczonym roztworem pol na pol przecieralam kilka razy dziennie rane naciecia krocza zagoila sie blyskawicznie bez zadnych historii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Gargarinem 29.02.04, 17:48 GARGARIN - bardzo stary /od wielu lat dostepny/, niezawodny i tani preparat. Do kupienia w aptece bez recepty. Sama stosowałam w ciąży. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta75 Re: czym bezpiecznie płukać gardło w ciąży? 29.02.04, 21:31 mozna ssac tabletki homeopatyczne homeogene9 Odpowiedz Link Zgłoś
oligo1 Re: czym bezpiecznie płukać gardło w ciąży? 29.02.04, 23:42 Swietnie działa szałwia, ale na poważniejszy stan zapalny najlepszy jest tantum verde w "rozpylaczu" może też być do ssania. Mnie wyleczyło z bardzo silnej infekcji. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: czym bezpiecznie płukać gardło w ciąży? 01.03.04, 00:01 Witaj Reniu! Mnie pomagał Septosan - bezpieczny i skuteczny. Pozdrawiam Gosia mama Szymona Odpowiedz Link Zgłoś