risa1 11.03.04, 20:29 czy podwyzszona ilosc leukocytow we krwi moze wplynac na dziecko? przekroczyla, norme 10 tys.......... jestem w 21 tyg. ciazy pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubbik1 Re: leukocyty w ciazy 11.03.04, 20:46 hej z tego co pamiętam podwyzszona ilosc leukocytów w ciąży (oczywiście w granicach rozsądku) nie jest niczym strasznym. Generalnie ciąża to taki stan,że organizm jest cały czas "w pogotowiu" więc ilość leukocytów może być nieznacznie podwyższony. Ale jeżeli masz wątpliowości to zapytaj lakarza. Poza tym jest teraz okres grypowo-przeziębieniowy więc może dopadła cię jakaś mała infekcja (nawet możesz tego nie być za bardzo świadoma) i twój organizm z nią walczy. Pozdrówka Głowa do góry Magda Odpowiedz Link Zgłoś
coral123 Re: leukocyty w ciazy 11.03.04, 20:55 Od trzech miesięcy mam więcej leukocytów, niż wynika z normy. Moja gin. twierdzi, że wszystko jest OK i nie mam się czym przejmować. Zobacz wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=11274588&v=2&s=0 Wynika z niego, że dopiero przekroczenie 16 tys. oznacza stan zapalny. Gdzieś jeszcze czytałam podobną informację, więc pewnie wszystko jest OK )) Odpowiedz Link Zgłoś
agaa5 Re: leukocyty w ciazy 12.03.04, 09:37 Wg dr Antepowicz dopuszczalny poziom WBC w ciąży poziom to do 15 000. OB jest stale podwyżśzone i nie wykonują bo bezzasadne. O tym, że coś złego się dzieje świadczy m.in białko w moczu czy choćby znacznie podwyższone tętno /95. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
anolia Re: leukocyty w ciazy 12.03.04, 13:22 ja jestem w 22 tygodniu i moje leukocyty tez są powyżej normy...wczoraj byłąm u lekarki z wynikami i mówila że wszystko Ok Odpowiedz Link Zgłoś
risa1 Re: leukocyty w ciazy 12.03.04, 19:57 anolia a ile masz juz przekroczona norme? u mnie w 21 tyf wynosi 18 tys a norma jest 10 dla ciezarnych podobno do 16....... no ale i tak przekroczylam. a co mowila ze wplywa jakos na dzidziusia? moze przenosza sie z krwia do malego i taka ilosc mu szkodzi jakos wada? strasznie sie martwie! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś