26.07.10, 09:30
Planuję sobie jakiś zakupić, żeby okiełznac jakoś pojawiający się
cellulit ;/

I w związku z tym mam pytanie: oświeci mnie któraś, dlaczego na
opakowaniu masażera który ogladałam był napis, ze nie powinny go używać
kobiety w ciąży? Coż może mi uczynić ten masażer złego?
Obserwuj wątek
    • ktkasik Re: masażer 26.07.10, 10:58
      forum.gazeta.pl/forum/w,548,79174303,0,Masaz_wibracyjny_czy_mozna_stosowac_w_ciazy_.html
      • mia_siochi Re: masażer 26.07.10, 11:04
        Dzięki wink

Ale ten "mój" masażer to z tych "ugniatajaco- zasysających". Bez
        wibracji (zresztą nawet w to nie wierzę, chcę masować uda i pośladki,
        nie brzuch smile )
        • ktkasik Re: masażer 26.07.10, 13:50
          aaa, skoro bez wibracji to pewnie nie zaszkodzi. ale sama bym była ostrożna ze
          względu na większą w ciąży kruchość naczyń krwionośnych i co za tym idzie
          skłonnością do ich pękania, pajączków itd.
          • mia_siochi Re: masażer 26.07.10, 15:17
            ktkasik napisała:

> względu na większą w ciąży kruchość naczyń krwionośnych i co za tym
            idzie
            > skłonnością do ich pękania, pajączków itd.

Ooo widzisz, to by było jakieś wytłumaczenie...
            • ognista998 Re: masażer 27.07.10, 16:46
              może wywołać skurcze, które mogą doprowadzić do porodu przedwczesnego. masowanie
              brzucha powoduje wydzielanie oksytocyny, a wiesz na co ten hormon jest......
              • mia_siochi Re: masażer 27.07.10, 16:49
                No ale, tak jak napisałam, chcę uda masować. Po co masować brzuch?
    • kamila_soban Re: masażer elektrostymulator 15.11.10, 17:13
      Jeżeli jest to masażer elektrostymulator, to może być nie wskazany w czasie ciąży.
      Chociaż są to rewelacyjne masażery.
    • netradus Re: masażer 11.01.11, 11:32
      Droga Pani takich urządzeń nie można stosować w czasie ciąży. Większość z nich również zaznacza, że można je stosować np x tygodni PO porodzie. Najlepiej jak skontaktuje się Pani bezpośrednio z producentem albo sprzedawcą wybranego modelu aby zapytać o to jaka jest możliwość stosowania ich urządzenia w czasie ciąży.
      • mia_siochi Re: masażer 11.01.11, 12:31
        "Droga pani" jest już w końcówce ciąży i była za leniwa żeby masażera uzywac często, ale nieraz używała bo cellulit koszmarny dostała na udach i jakoś przeżyła ;P
        • gazeta_mi_placi Re: masażer 11.01.11, 19:42
          I tak już zostanie smile
          • mia_siochi Re: masażer 11.01.11, 20:21
            Trudno smile

Chciałabym, żeby to był mój jedyny problem smile
    • cylia9 Re: masażer 11.01.11, 20:54
      ciazowo niewskazany jest masaz/ucisk malych palcow u stop (zwracac uwage pedicurzystkom, zeby sie nie dotykaly, o ile ktos mi nie sciemnial, to mozna dziecko odwrocic w ten sposob smile oraz okolic zewnetrznych kostek (te odpowiadaja za macice - wiadomo, skurcze).
      • mia_siochi ok,wygrałaś konkurs na najwiekszą bzdurę roku 11.01.11, 21:18
        Gratuluję!

cylia9 napisała:

> ciazowo niewskazany jest masaz/ucisk malych palcow u stop (zwracac uwage pedicu
        > rzystkom, zeby sie nie dotykaly, o ile ktos mi nie sciemnial, to mozna dziecko
        > odwrocic w ten sposob smile oraz okolic zewnetrznych kostek (te odpowiadaja za mac
        > ice - wiadomo, skurcze).
        • cylia9 Re: ok,wygrałaś konkurs na najwiekszą bzdurę roku 11.01.11, 22:04
          dziekuje, nagrode przeslij @ smile

• mia_siochi Re: ok,wygrałaś konkurs na najwiekszą bzdurę roku 11.01.11, 22:09
            Nagrodą jest uznanie rzesz internautów big_grin
            • fairycharlotte Re: ok,wygrałaś konkurs na najwiekszą bzdurę roku 12.01.11, 10:14
              Dobrze wiedziec, pouciskam sobie te małe palce stóp, może dziecko się z powrotem źle odwróci i bedzie CC wink
              • cylia9 Re: ok,wygrałaś konkurs na najwiekszą bzdurę roku 12.01.11, 12:12
                o malym palcu wiem z drugiej reki, takze nie recze tongue_out

natomiast kostka to punkt z akupresury i refleksoterapii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka