Dodaj do ulubionych

Załamana krótka radość

22.09.10, 11:34
witam
niedawno sie cieszylam ze zaszlam w ciaze a tu taka tragedia.sama niewiem co o tym myslec
1,5 tyg temu bylam na usg pecherzyk ciazowy mial 1.37mm a zarodek mial 0.44mm wychodzilo z usg 4 tydzien4dni z miesiaczki 7tydz 3dni

wczoraj bylam i dostalam szoku lekarz powiedzial ze nie ma echa serduszka i ciaza jest martwa
pecherzyk mial 1,9mm a zarodek 0.6mm z usg 6 tydz2dni z miesiaczki 9tydz1dzien powiedzial ze za malo urosl

czy jest jeszcxze jakas szansa aby to serduszko zaczelo bic.bo zarodek byl na srodku w pecherzyku bo czytalam ze jak zarodek martwy to sobie lezy na dnie.
lekarz kazal mi odstawic folik i duphaston .i za tydzien ide na zabieg,strasznie sie boje bo niewiem co mnie tam czeka jestem zalamana na szczescie mam juz 4letniego synka .

Obserwuj wątek
    • majka-1980 Re: Załamana krótka radość 22.09.10, 11:55
      Mocno Cie przytulam...Mialam taka sama sytuacje i skonczylo sie zabiegiem, ale na forum czuytalam, ze sa przypadki, ze serduszko nagle sie pojawia.
      Dla pocieszenia napisze Ci, ze teraz jestem w 28 tc i od poczatku wszystko dobrze sie uklada.
      Jak chcesz, napisz do mnie na poczte.
    • aga.1975 Re: Załamana krótka radość 22.09.10, 11:57
      agusia, a czy ty dobrze wymiary wpisalas, moze to byly cm a nie mm?bo jak zarodek 0,44mm zmierzyc?
      Wczesniej serduszko bilo?
      • agusia017 Re: Załamana krótka radość 22.09.10, 12:21
        przepraszam zle napisalam
        podam co mi lekarz napisal
        tak bylo poltora tyg temu
        w 7tyd z miesiaczki GS 1,37cm z usg 4,4tydz4dni
        crl 4,6mm brak echa serduszka
        wczoraj 9tydz1dzien z miesiaczki GS 1,9cm z usg 6tyg 4dni
        crl 6mm z usg 6tyg 3dni
        brak echa serduszka
        wczoraj wieczorem odstawilam tabletki a dzis plamienia ,a mialam nadzieje ze jakis cud sie zdarzy ze jeszcze sa szanse na serduszko ale dzis po tych plamieniach niemam juz zadnej nadzieji wszystko wskazuje na to ze faktycznie zarodek zle sie rozwijal
    • maagdaamm Re: Załamana krótka radość 22.09.10, 12:12
      Czasem cuda sie zdarzaja, w wiekszosci przypadkow nie. Zycze Ci cudu, choc ja na Twoim miejscu bym sie nie nastawiala na taki cud raczej.
      Zreszta, ja akurat wierze, ze natura wie, co robi, nie pozwalajac niektorym zarodkom sie rozwijac. Moze brutalne, ale wlasciwie dla ludzkosci dosc korzystne i niezle przemyslane.

Co do zabiegu, sam zabieg nie boli. Po zabiegu tez wlasciwie nic nie boli (fizycznie). Do sprawnosci wraca sie szybko. Nie martw sie.

Trzymam kciuki!
      • kotkowa Re: Załamana krótka radość 22.09.10, 12:32
        U mnie jeszcze w 7 tc lekarz na IP nie byl pewien, czy widzi zarodek (pojechalam z powodu plamienia), serduszka tez nie bylo slychac. Kazal odstawic luteine i nie dawal szans, mowil, ze zarodek jest za maly jak na ten wiek. Ja nie odstawilam luteiny, moj gin byl na urlopie, kazal przez tel tylko badac przyrosty beta hcg (moze zrob to! zbadaj przyrosty co 2-3 dni) i brac luteine i czekac na usg na przelomie 8/9 tc, kiedy wroci z urlopu. Myslalam, ze oszaleje przez te 2 tyg. Beta hcg wychodzila dosc wysoka, ale przyrosty ciut nizsze niz ksiazkowe. Czytalam jednak w necie, ze po pierwsze moj zarodek w tym 7 tc byl zupelnie prawidlowej wielkosci, a po drugie, ze beta hcg z czasem zwalnia przyrosty. I w 8/9 tc u mojego gina, gdzie poszlam z dusza na ramieniu okazalo sie, ze dzidzius pieknie rosnie, a serduszko bije miarowo. Przesledzilam mnostwo wypowiedzi w necie i naprawde nie radze ci dzialac pochopnie. Ja bym nie odstawila lekow, dopoki sytuacja nie bedzie na 100% pewna. I zbadalabym bete hcg, wtedy bedziesz miala duzo wieksza pewnosc. Jasne, ze roznie moze byc, ja tez musialam sie przygotowac na kazda ewentualnosc, ale wiem, ze lekarze czasem za wczesnie stawiaja diagnoze. Trzymaj sie dzielnie, wiem ze jest bardzo trudno i przykro. Trzymam kciuki za Ciebie i malucha.
        • aneta79_1979 Agusia 25.09.10, 13:09
          znam ten ból ale u mnie ciąża 10 tyg zatrzymana na poziomie 7 tygsad i tak jak kotkowa napisała ostatecznie stratę dziecka potwierdzono Betą HCG-zaczeła gwałtownie spadać
          ZRÓB BETĘ I BEDZIESZ WIEDZIAŁA NA CZYM STOISZ!!!! Powodzenia
    • titerlitury Po co tak wcześnie na USG? 25.09.10, 13:24
      JUż tyle było wątków na ten temat... Jeszcze się koty nie gonią, a wy już robicie setki badań, z których zwykle wynika nie wiele więcej poza frustracją. USG na tak wczesnym etapie nie tylko nic nie daje, ale może być szkodliwe dla samego płodu ze względu na to, że podnosi temperaturę w jamie macicy.
      Mój lekarz nie zakłada karty ciąży przed 12 tygodniem, bo do teg czasu wszytko może się zdarzyć.

• jeza_bell Re: Po co tak wcześnie na USG? 25.09.10, 14:05
        Prawda.
        Nie ma nic bardziej nierozsądnego niż nakręcanie siebie i całego świata 5 minut po pozytywnym teście ciążowym.
    • apsik87 Re: Załamana krótka radość 25.09.10, 14:22
      no czeka cię abrazja częsty i nietrudny zabieg.serce jesli przestalo bc niestety juz nie zacznie...wspolczuje bardzo,ae mimo to na pewno jeszcze zajdziesz w ciazesmile
      • roxana8881 eh... 26.09.10, 12:38
        Troche taktu...nie wiem wogole co robisz na tym forum.Tylko ludzi dobijasz w kazdym poscie o tragediach....
        Do autorki postu- Musisz byc dzielna kiss
      • czekolada85 Re: Załamana krótka radość 26.09.10, 20:07
        No prosżę, jaka zamiana Aspik nie każe Ci adoptować ;/ a to niespodzianka.

Autorko wątku, daj sobie jeszcze tydzień i sprawdź może serduszko zacznie bić.
        Mocno trzymam kciuki aby wszystko było ok.
    • roxana8881 chcialam dodac... 26.09.10, 14:38
      wiele jest przypadkow na tym forum ze wszystko na poczatku wskazywalo ze jest kiepsko a potem urodzily zdrowe dzieci smile Musisz byc dobrej mysli. Mow do dzieciatka, czekaj na cud wink Wazne by wierzyc kiss
      • dzieciusie3 Re: chcialam dodac... 26.09.10, 21:06
        Żadne słowa nie ukoją Twojego bólu.Jest mi przykro i smutno,że musiałaś to przeżyć.Ja też dopiero za 1,5 tyg.idę zobaczyć czy serduszko się pojawiło i wierzę,że będzie dobrze i Ty też wierz nie zależnie co będzie.Przytulam Cię i cichutko jestem z Tobą smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka