08.10.10, 18:20
Witam Drogie Panie,
Mam taki problem
Ostatnią miesiączkę miałam 01.08.2010, mam wszystkie objawy ciąży brak miesiączki, bolące piersi,częste oddawanie moczu.
Lekarz dał mi duphaston i kw foliowy .
Zrobił usg i powiedział ze nie ma zarodka miałam przyjść za 2 tygodnie poszłam nadal brak zarodka mam przyjść za kolejna dwa tygodnie ostawić duphaston zostawić kw foliowy.
Powiedział ,że organizm wie najlepiej co dalej zrobić jeśli jest puste jajo płodowe wydali je a ja zacznę krwawić ale mam przyjść za dwa tygodnie na kolejne usg
chyba oszaleje dwa tygodnie to wieczność !!!
Dziś zrobiłam test ciążowy od razu pojawiły się dwie kreski nie musiałam czekać nawet 3-5 min.
Moje pytanie jest takie czy może wyjść pozytywny test bez zarodka???
czy mogło dojść później do zapłodnienia i moja ciąża jest krótsza niż liczona od 01.08 ost miesiączki?
czy może być brak miesiączki a w kolejnym miesiącu dojść do zapłodnienia??

Proszę o odpowiedź z góry dziękuje

Jestem jak dziecko we mgle
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: Ciąża ? 08.10.10, 18:28
      a miałaś regularne cykle? ja miałam podobną sytuację, ale bez usg; miesiączka w połowie lipca i akurat chyba jakiś na maksa odjechany cykl był, bo wychodziło, że do zapłodnienia doszło w drugiej połowie sierpnia - terminy według OM i usg różniły mi się o ponad 3 tygodnie; trafny był ten z usg
    • q_fla Re: Ciąża ? 08.10.10, 18:31
      Może tak być, to się nazywa puste jajo płodowe.
      Ale jeszcze nic straconego, czasami mogło być późniejsze jajeczkowanie plus późna implantacja. Na twoim miejscu powtórzyłabym badanie usg u innego lekarza i zbadałabym poziom beta-hcg we krwi - badanie należy powtórzyć po 48 h i sprawdzić, czy przyrost jest prawidłowy.
    • kasiak37 Re: Ciąża ? 08.10.10, 18:32
      ja bym nie czekala tylko poszla do innego gina na konsultacje.Moze to ciaza pozamaciczna i dlatego nie ma nic w macicy.A jezeli tak to nie ma co czekac nastepne 2 tyg bo to niebezpieczne.
      • monia1974 Re: Ciąża ? 08.10.10, 18:40
        w macicy jajo płodowe podobno puste i czekamy na zarodek który tam ma się ukazać
    • dzieciusie3 Re: Ciąża ? 08.10.10, 18:36
      Witam Cię smile
      Ja miałam ostatnią @ 4 sierpnia i do teraz jestem jak tykająca bomba-nie wiadomo co ,jak i czy czy w ogóle coś będzie.Zarodeczek się pojawił,lekarz stwierdził,że późno doszło do zapłodnienia,ale na ostatniej wizycie (tj.6 tyg.ciąży,ale nie od daty ostatniej @ tylko od +/- zapłodnienia)nie doszukała się serduszka sad.Kolejna wizyta w środę i jak wtedy nie będzie serca to ciąża do usunięcia.
    • monia1974 Re: Ciąża ? 08.10.10, 18:42
      jesteście wielkie nie myślałam ze odpowiedź będzie tak szybkosmile

DZIĘKUJE
      • aga.1975 Re: Ciąża ? 08.10.10, 20:40
        W pustym jaju plodowym jak najbardziej moze byc test ciazowy dodatni, bo z jaja rozwinal sie trofoblast a to on produkuje HCG(potem z trofoblastu powstaje lozysko ktore jest i z tkanek matki i z tkanek plodu), a zarodek zaprzestal rozwoju na wczesnym etapie. Natomiast przyrosty beta hCG beda kiepskie lub ich nie bedzie.
        Jak ciaza jest mlodsza beta hCG bedzie roslo pieknie , powinno sie podwajac co 48h
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka