mamaagaforever 07.11.10, 20:09 witam, jakie długie macie cykle i w którym dniu wyszły 2 kreski? pzdr) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em.haa Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 07.11.10, 20:17 Pytasz o test owulacyjny czy ciążowy? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 07.11.10, 20:44 TEST CIAZOWY POZYTYWNY W 35DC -WTEDY OKRES MIALAM JAK W ZEGARKU CO 28 DNI Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 07.11.10, 22:34 W dniu plamienia implantacyjnego. 10 dni po zapłodnieniu co wypadło na 3 dni przed spodziewanym okresem. Czyli jakiś 25tc Odpowiedz Link Zgłoś
dziartom Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 07.11.10, 20:53 Cykle mam dokładnie 30 dniowe. Ja testowałam w 27 dc i wyszyła bardzo bladziutka kreska i to dopiero po ponad 5 minutach. Na opakowaniu było napisane, że jeśli wynik wyjdzie pozytywny dopiero po tych 5 min to nie należy się na nim opierać, ponieważ mogły wystąpić reakcje chemiczne dające fałszywy wynik. Jednak już 2 dni po terminie spodziewanej @ (czyli w 32 dc) kolejny pozytywny wynik potwierdził, że rzeczywiście to jest ciąża Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna111 Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 07.11.10, 20:59 2 dni przed planowaną miesiączką. Kreska bardzo blada, po czasie dłuższym niż zalecali w teście. Później z każdym dniem kreska była mocniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
mamaagaforever Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 07.11.10, 21:10 a czy miałyście jakieś super czułe,drogie testy czy zwykłe tanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 07.11.10, 21:49 w pierwszej ciąży 2 lub 3 dni po tym jak nie dostałam @ bo to była wpadka (najlepsze co mnie w życiu spotkało ) i to był QUICK VUE, robiony wieczorem po 12h dyżuru. wracając z pracy kupiłam dwa testy bo wiedziałam, że robi się rano ale wiedziałam że i tak do rana nie wytrzymam w drugiej udało się w 4 cs i zrobiłam w 24 dniu 26 dniowego cyklu jakiegoś strumieniowego sikacza który też ma wersję niestrumieniową-nie pamiętam nazwy i ja nakręcona widziałam pod światło dwie kreski ale nie pod światło jedna. następnego dnia poszłam i kupiłam QUICKA bo sobie wmówiłam, że jest najlepszy ale tego to nie wiem... i w dniu niespodziewanej @ wyszły dwie. ten niestrumieniowy to był BOBO TEST (weszłam na allegro i sprawdziłam). pamiętam jak go kupowałam to Pan w aptece powiedział, że wg tego co w ulotce z tych które kiedykolwiek mieli ten jest najbardziej czuły. w aukcji z ulotki jest że wykrywa już bete przy stężeniu 10 i że niby 2-3 dniową ciąże. POZDRO I POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 mamaaga 07.11.10, 21:58 bo my chyba zaczynałyśmy się starać jakoś w podobnym czasie. mnie się udało w 4cs, pierwszym z wspomaganiem się czymkolwiek: 3x2 wiesiołka do momentu owulacji wykrytej za pomocą testów owu, bo ze śluzu to nic nie wynikało i jeszcze przed bzyknięciem bez wiedzy męża sobie PRE-SEED wcisnałam . a temp to możnapowiedzieć że nie mierzyłam bo dopiero jak mi się przypomniało w ciągu dnia a nie, że zawsze o tej samej porze przed wstaniem z łóżka itd. ale w tym czasie co powinna i poźniej do braku @ się trzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
dziartom Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 08.11.10, 07:07 za pierwszym razem kupiłam test płytkowy za 15 zl "bobo-test", podobno jakis super czuły. Za drugim razem (2 dni po spodziewanej @) zrobiłam test paskowy "pepino - dipstrip" z Tesco za 5 zl a następnego dnia paskowy za 15 zl "pre-test". I powiem śmiało, że już zawszę będę testować tym za 5 zł ponieważ na nim wyszła nawet ciemniejsza linia niż na "pre-teście". Więc można powiedzieć ze był czulszy od niego. Nie zawsze widocznie cena świadczy o jakości. W moim przypadku tak było Odpowiedz Link Zgłoś
ania2003i2011 [...] 08.11.10, 07:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 08.11.10, 11:41 Cykl 28dniowy, wynik pozytywny na drugi dzień, gdy nie dostałam planowanego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 08.11.10, 17:07 Cykl 28-dniowy, test zrobiony w 35 dniu. Od razu dwie grube krechy. Aczkolwiek objawy i przeczucie miałam wcześniej, ale ze stresu chciałam poczekać na M, który akurat siedział w delegacji Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_owocowa Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 08.11.10, 20:04 jeden dzien przed planowana @ wyszedl negatywny, natomiast dwa dni po planowanej bardzo widoczne prwie identyczne dwie kreseczki. Cykl co 28-29 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka_26 Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 10.11.10, 18:37 cykle 32-33 dni, test w 35 bardzo pozytywny Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 10.11.10, 18:53 W pierwszej ciąży testowałam w 30dc - Quick Vue, w obecnej ciąży w 28dc, też Qucik Vue. Cykle mam ok. 28 dniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
anettchen2306 Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 10.11.10, 19:44 Kupilam test 5 dni po tym, gdy spozniala mi sie miesiaczka, bo zawsze mialam punktualnie, porzesuniecia nie dluzsze niz plus/minus 2 dni. Test pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
ele-eza Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 14.11.10, 20:30 Test zrobiłam w 28 dniu cyklu, nigdy w życiu okres nie spóźnił mi się, tzn nie wystąpił później niż po 28 dniach. To był pierwszy test w życiu, tzw wpadka, mimo że mam 26 lat wracałam z pracy i weszłam do apteki w duchu myśląc rany co ja robię poprosiłam o jakikolwiek bo się wcale nie znałam i dostałam Quick Test gdy czekałam na wynik to bardziej martwiłam się na co jestem chora, że okres nie pojawił się jak zwykle gdy powiedziałam zaraz mężowi i pokazałam test, pojechaliśmy po następny, tym razem pani mgr dała płytkowy Amil, wyszedł tak samo pozytywny więc zaczęliśmy się oswajać i cieszyć, a cóż pozostało. Obydwa kosztowały po ok 10zł. Odpowiedz Link Zgłoś
staraczka25 Re: w którym dniu cyklu testowałyście? 26.04.19, 11:23 Dziewczyny mam pytanie. Dzisiaj mam 36dc, 6dni po terminie spodziewanej miesiączki. Moje cykle trwają różnie 30, 31, a czasami nawet 34 dni. Ale większość miesiączek wypadało mi na 30dc. Po przedni cykl trwał 34dni. Zrobiłam dzisiaj test strumieniowy z rana o czułości 10 i wyszedł negatywny nawet nie było cień cienia drugiej kreski. Hormony mam uregulowane, przez ostatni rok nie chorowałam nie brałam żadnych syropów ani antybiotyków. Tabletek przeciwbólowych również żadnych nie zażywam. Jak myślicie zrobić test ciążowy o czułości 10 za parę dni znowu? Niestety mieszkam w DE i tu nie ma możliwości zrobienia bety prywatnie. Tu na wszystko chcą skierowanie a mój gin przyjmuję 17 km od mojego miejsca zamieszkania i nie przyjmuję pacjentek tak z dnia na dzień, żeby zbadać i dać skierowanie na badanie z krwi. Myślicie, że jest jakaś nadzieja, że jestem w ciąży tylko jest za wcześnie i test nie wykrył hormonu beta HCG w moim moczu? Będę wdzięczna za jakieś odpowiedzi z waszej strony. Z góry dziękuje... Odpowiedz Link Zgłoś