14.04.04, 19:16
dzis odebralam wyniki, ale Pani w rejestracji byla chyba malo kompetentna i
wole sie upewnic tutaj...
czy oznaczenie hcg ɚ oznacza brak ciązy? i jesli tak to czemu nadal nie ma
okresucrying?
Obserwuj wątek
    • beata5555 Re: HCG? 14.04.04, 21:13
      Niestety tak 0 oznacza brak ciąży, a brak okresu może być z różnych powodów np
      nie było ouw, za dużo stresu a może byłaś chora.
    • reset007 Re: HCG? 14.04.04, 21:57
      do mojego postu wkradl sie jakis blad wynikajacy z ustawien mojej klawiatury na
      inny jezyk...to, co wyglada jak zero mialo byc znakiem mniejszosci... bowiem na
      mojej karcie napisane jest hcg mniejsze od 2. Co to oznacza...z gory dzieki za
      odpowiedzsmile
      • beba2 Re: HCG? 14.04.04, 22:52
        O ciąży można mówić gdy HCG liczy się conajmniej w tysiącach...
        • beba2 Re: HCG? 14.04.04, 23:04
          Pomieszałam jednostki.
          Kliknij na tę stronkę,a będziesz miała jasność
          www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=63
    • kasiuncia25 Re: HCG? 14.04.04, 23:11
      Czesc. Chyba mamy podobny problem. Na tydzien przed spodziewanym okrese zaczal
      mnie bolec brzuch, podobnie jak w czasie okresu ale jednak roznica byla.
      Zrobilismy test, kreska wyszla niewyrazna ale jednak. Potem zaczely sie mdlosci
      ktore trwaja do dzis. Wczoraj zaczelam krwawic ale nie jestem pewna ze to
      miesiaczka bo nigdy nie mialam takich objawow przy poprzedniuch miesiaczkach.
      Dzis zrobilam beta HCG ale wykazalo 0,27. Byc moze poprostu za malo wytwarzam
      tego hormonu i u mnie trwa to dluzej. A jak bylo z toba i co o tym sadzisz?
      Prosze o wlaczenie sie do rozmowy takze inne kobiety. Prosimy o rozwiklanie
      problemu.
      • reset007 Re: HCG? 14.04.04, 23:58
        sytuacje mamy podobna, ale nie do konca. dzis u mnie mija 50 d.c i ani sladu
        zadnego krwawienia. kolo 36 d.c zaczelam sie niepokoic, zrobilam test domowy-
        negatywny. Pozniej- w odstepach kilkudniowych jeszcze dwa testy-chocbym nie
        wiem jak sie doszukiwala, kreski zadnej nie bylo (no poza ta jedna...).
        Zdecydowalam sie na hcg bowiem wizyte u lekarza mam dopiero za tydzien, a
        niepewnosc mnie wykanczala. Badanie- jak pisalam wczesniej- wykazalo ze
        stezenie jest mniejsze od 2.
        Skad u mnie takie podejrzenia ciązy? Bo nigdy nie cierpialam na bole brzucha
        (calego!), nie mialam nudnosci,zgagi, ani tym bardziej porannych wymiotow (te
        zdarzyly sie raz, ale stresow dostarczyly). Doszlo do tego koszmarne zmeczenie,
        zasypialam w fotelu, a takze dosc duzo sluzu- no idelane objawy ciazy po
        prostuuncertain teraz testy temu przecza i sama sie gubie. z tego co jednak czytam hcg
        z krwi raczej sie nie myli wiec moze moje objawy to oznaka jakiejs
        chorboy...czy ja wiem?jakiegos zapalenia albo czegos...

co do Ciebie... dziewczyny pisaly tu, ze nawet niewyrazna kreska potwierdza
        ciaze, wiec... z drugiej strony 50% ciaz ulega poronieniu przed 3 tyg od
        zaplodnienia, stad moze hcg takie niskiesad a moze ciaza rozwija sie, tylko hcg
        powol rosnie..z tego co czytalam, podwaja sie ono w ciagu 48 godz. jesli nie
        wytrzymasz przed wizyta u lekarza, zrob moze za jakies 4 dni powtorne
        badanie..jesli hcg bedzie roslo, to moze sie okazac ze jestes w ciazy...
        trzymaj siesmile
        • kasiuncia25 Re: HCG? 15.04.04, 08:28
          A wiec objawy mqamy identyczne! Krwawie cztwarty dzien, dzis rano zrobilam
          test, znowu widze ta niewyrazna kreske i nie wiem co jest grane. Czemu nie
          wyszedl test beta HCG. Boje sie. To wyglada na krwawienie miesiaczkowe ale
          objawy mam zupelnie inne niz zawsze. Zycze ci wszystkiego dobrego a
          przedewszystkim ciazy. Trzymaj sie kolezanko z tym samym problemem.
          • roxi_hart Re: HCG? 15.04.04, 09:12
            Witajcie
            to o cyzm piszecie przypomina moje objawy sprzed 3 m-cy. Test byl pozytywny ale zaczelo sie krwawienie. Niestety nastapilo samoistne poronienie i nawet pod koniec krwawienia na tescie, ktoryy zrobilam byly dwie kreski jednak laboratoryjny test z moczu byl negatywny (tak jak Twoje HCG).
            Takie rzeczy sie zdarzaja niestety bardzo czesto. Teraz znowu jestem w ciazy i mam nadzieje wszystko bedzie ok.
            HCG od 0 do 3 oznacza brak ciazy.
            • beba2 Re: HCG? 15.04.04, 18:24
              4 lata temu miałam taką samą sytuację jak Roxi.Te krwawienia (często
              oznaczające wczesne poronienie) są trochę inne od zwykłych miesiączek.U mnie
              trwało dłużej ,bolało okropnie,i krew niestety była ze skrzepami.
              Poza tym podczas prawidłowo przebiegającej ciąży nie powinno pojawiać się
              krwawienie (czasem u niektórych przez pierwsze trzy miesiące mogą pojawiać się
              lekkie plamienia w okolicy daty potencjalnych miesiączek).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka