Dodaj do ulubionych

bolacy ząb

19.12.10, 11:24
pomocy,pomozcie prosze.
Obserwuj wątek
    • dimeah Re: bolacy ząb 19.12.10, 11:48
      Myslę,że najlepiej pomoże Ci dentysta,a zanim Cię przyjmie to może Apap?
      • em.haa Re: bolacy ząb 19.12.10, 11:55
        Dawaj wyrwę!
        • szczesliwa_0 Re: bolacy ząb 19.12.10, 12:05
          em.haa napisała:

> Dawaj wyrwę!
          em.haa BARDZO SMIESZNE,ZŁOSLIWA JESTES >
          >
          >
          • em.haa Re: bolacy ząb 19.12.10, 12:33
            A czego oczekujesz po takim poście na forum?
            Mamy Ci go wyleczyć on line?

Jaki post taka odpowiedź.
            A poza tym ten ból już Ci się na mózg rzucił bo to był żart.
    • jeza_bell Re: bolacy ząb 19.12.10, 12:11
      Stomatolog pomimo Twojej ciąży ma duże pole manewru. Środki znieczulające do ew. borowania też Cie nie zaszkodzą. Zdecydowanie pogotowie dentystyczne. Powodzenia.
    • nurolek Re: bolacy ząb 19.12.10, 13:01
      Kobieto wal do lekarza bo w ciązy 3 razy bardziej niebezpieczne jest zarówno dla Ciebie jak i dla Twojego dziecka nieleczone stany zapalne zębów.
      Ja w ciązy miałam leczone 6 zębów(bez znieczulenia), ale jak mi złamała się jedynka (dosłownie i to wewnątrz dziąsła - na kanapce z dżemem big_grin ale ona słaba była, leczona kanałowa, wybielana i tak miałam robić koronkę) to w 7 miesiącu ciąży maiłam w znieczuleniu wstawianą koronkę.Tylko rentgena nie można - na szczęście miałam prześwietlenie tego zęba sprzed ciąży.
      I żyje, dziecko ma się dobrze, bez wad i takich tam. smile
    • ele-eza Re: bolacy ząb 20.12.10, 11:47
      Jakieś dwa miesiące temu też to przerabiałam, tylko do tego nikt nie chciał mnie z widocznym brzuchem i potwornym bólem zęba po nieprzespanej nocy przyjąć od razu, kazali czekać do końc kolejek. Tak że współczuję, biegiem do stomatologa a póki co polecam panadol, apap, które w sumie mało dają, działa olejek goździkowy lub nawet Amol.
      A swoją drogą coś ostatnio z forum chamstwem wieje, patrzę tak już po kilku wątkach. Sądziłam, że forum jest po to aby sobie nawzajem pomagać, bo nie każdy jest wszechwiedzący jak niektóre tutaj mamy najwyraźniej. Jeśli nie ma się nic do powiedzenia, to prponuję się najnormalniej w świeci nie udzielać, a nie wyśmiewać. Sama mam czasem problem i szukam odpowiedzi, nie wierzę że takie przemądrzałe mamy nie, więc jak rozgraniczyć czyj problem poważny i podejść poważnie, a czyj nie i należy go wyśmiać? Dla nas czasem denerwujących się czymś nasze problemy są poważne i mamy do tego prawo, a gdy bolał mnie ząb to sama szukałam na forach pomocy i znalazłam. Więcej ogłady.
      • wereczka Re: bolacy ząb 20.12.10, 13:32
        stan zapalny zawsze może być niebezpieczny - choć spokojnie - bez stresu. ja bym poszła do lekarza jak najszybciej. można wziąć apap, ale do dentysty trzeba. przyczyny bólu mogą być bardzo różne. no i chyba - jeśli się da - poszłabym do prywatnego - wiadomo jak to jest.
        a jak nie...obcęgismile))) i trudno.
    • kotkowa Re: bolacy ząb 21.12.10, 09:34
      do dentysty! w ciazy leczy sie zeby. trzeba powiedziec o ciazy, podadza specjalne znieczulenie, ktore nie zawiera adrenaliny. nieleczona silna infekcja zeba moze byc powodem nawet przedwczesnego porodu, zakazenia dziecka.
    • kasiak37 Re: bolacy ząb 21.12.10, 09:59
      sorry ale czy mam Ci tego zeba wirtualnie wyrwac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka