Dodaj do ulubionych

Upławy...

01.02.11, 21:48
Od samego początku ciąży mam bardzo brzydko pachnące upławy... Mówiłam o tym lekarzowi i przepisał i jakieś tabletki dopochwowe, niestety nic mi nie pomogły... Nadal jest tak samo choć jestem w 16tyg ciąży... Czy coś jest ze mną nie tak???Jest to dla mnie bardzo krępujące gdyż czasami czuję sama od siebie... POMOCY!!!
Obserwuj wątek
    • aliccja85 Re: Upławy... 01.02.11, 22:07
      Mam ten sam problem
      Mowilam gin o tym powiedzial ze nic mi nie jest
      Jestem w 28tyg
      Zapach tez mnie drazni-czuje go przez spodnie/myje sie okolo 5razy dziennie/ Najgorzej jest rano najnormalniej mi te uplawy tak smierdza ze szok ;-/ Jest to zapach zgnilego miesa...
      Juz nie wiem czy mi sie to wydaje czy co...
      Poza tym czuje od siebie brzydki zapach potu-moj facet mowi ze nic nie czuje/chodzi mi o pot o tamtym glupio mi powiedziec.../ ale ja czuje
      • nk51 Re: Upławy... 01.02.11, 23:03
        Dokładnie!!! To jest szok!!! O pocie to już nie wspomnę... Całymi dniami siedzę w domu a pocę się jak nie wiem co bym robiła... Naprawdę jest to dla mnie bardzo krępujące...
      • 1matka-polka Re: Upławy... 02.02.11, 07:47
        Przestań się tyle myć, bo grzybicy dostaniesz i będzie cie jeszcze swędzieć do tego wszystkiego.
    • mikaanka Re: Upławy... 02.02.11, 08:59
      Ja nie miałam tak mocnych zapachów, a upławy związane były z nadżerką. W szpitalu zapisano mi gynalgin, a potem mój gin zalecił gynoflor. Oba preparaty to globulki dopochwowe. Czytałam też na jakimś forum o podmywaniu się jogurtem naturalnym... Ale tak częste mycie być może napędza Twój problem. Organizm się broni przed usunięciem bakterii- zarówno złych, jak i dobrych- i wytwarza więcej wydzieliny. Co do zapachu, to może jesteś po prostu przewrażliwiona... najlepiej zapytać jednak partnera, przyda Ci się wsparcie, a może uspokojenie...
    • gwen_s Re: Upławy... 02.02.11, 10:27
      ja zmieniłam płyn do higieny intymnej ze zwykłego na pliva, nie należy do najtańszych, ale różnica niesamowita i można stosować spokojnie dwa razy dziennie.
    • halinadzida Re: Upławy... 02.02.11, 10:36
      hej... moim zdaniem lekarz nie powinien zlekceważyć Twoich objawów... powinien zlecić badania... cytologię czy czystość.. co do zapachu to może uda Ci się go trochę zniwelować obniżając pH w pochwie? bo pH się w ciąży podnosi i własnie może dawać nieprzyjemny zapach.. tylko to może być związane z bakteriami w pochwie, więc jednak radziłabym zrobić wymaz... a na Ph można lacibios femina łykać... i podmywać się płynem, który ma w składzie kwas mlekowy...
    • evik_k [...] 02.02.11, 11:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kasiak37 evik_k odbierz poczte n/t 02.02.11, 12:36
    • kotkowa Re: Upławy... 02.02.11, 14:07
      zrób posiew! wyjdzie co to - wtedy lek konkretnie na to.
    • alawinx Re: Upławy... 02.02.11, 15:13
      Ja miałam w pierwszej ciąży takie upławy i to było ciazowe zapalenie pochwy. Dostałam jakieś globulki.
      A smród to ja czuje od siebie cały czas nawet mi woda śmierdzi, a męża poprosiłam żeby się nie perfumował. To normalne niestety w ciązy.
      • aliccja85 Re: Upławy... 02.02.11, 17:12
        Wlasnie czekam na wyniki posiewu mam nadzieje ze przy odp leczeniu to minie
        • aniamiska Re: Upławy... 02.02.11, 21:03
          Polecam ziola - korę dębu. Działa przeciwzapalnie i jest całkowicie bezpieczna w ciąży. Oczywiście chodzi mi o tzw "nasiadówkę". Kup sobie paczkę w aptece, zaparz w kubku, później rozcieńcz w letniej wodzie tak, abyś miala jej wystarczająco, żeby się podmyć, postaraj się nie wycierać jej, poczekaj aż się wchłonie. najlepiuej zrobić wieczorem, przed spaniem. Nie ma zadnego zapachu. gwarantuję, że poczujesz się lepiej.
          Kiedyś brałam dopochwowo antybiotyk, wybrałam 2 recepty i nic się nie poprawiało. Lekarka doradzila mi, żeby spróbować i pomogło.
          Swoją drogą w ciąży często pojawiają się infekcje, bo organizm jest na nie bardziej podatny.
          • nk51 Re: Upławy... 02.02.11, 21:40
            Co to jest ten posiew? Jeszcze nie ogarniam tych wszystkich badań... Ale napewno spróbuję z tą korą dębu...Mam nadzieje że pomoże
            • anathe0 Re: Upławy... 07.02.11, 21:30
              nk51 napisała:

> Co to jest ten posiew? Jeszcze nie ogarniam tych wszystkich badań... Ale napewn
              > o spróbuję z tą korą dębu...Mam nadzieje że pomoże
              posiew to takie badanie, że pobierają Ci próbkę wydzieliny (najlepiej z szyjki choć często dzieje się to z pochwy) i daje na odpowiednie podłoża i hoduje przez co najmniej tydzień - jak widać wzrost to dłużej. potem określa się drobnoustroje jakie zostały wyhodowane (bakterie, gzryby itd podając rodzaj i gatunek). na tej podstawie łatwo określić leki bo mniej więcej teraz wiadomo jakie patogeny są wrażliwe na jakie substancje czynne. w posiewie jeszcze fajnie by było określić ilość bakterii kwasu, bo jak ich nie ma, to ogromne szanse na złapanie infekcji i od razu sygnał aby zakupić jakiś probiotyk dla kobiet smile
              • iskierka4 Re: Upławy... 08.02.11, 14:42
                Ja miałam upławy o bardzo kwaśnym zapachu. Dodatkowo stosowałam luteine dopochwowa. Lekarz kazał odstawić luteinę (teraz mam podjezykowa) + lactovaginal i po 3 dniach wszystko minęło. Stwierdził chyba bakterie vaginozy.
    • lilabe1 Re: Upławy... 08.02.11, 17:16
      No i co zrobiłaś ten posiew ? A tak poza tym żel Pliva Fem - super skuteczny
    • kasia18kasia18 Re: Upławy... 08.02.11, 21:07
      ja miałam upławy przez całą ciążę i wypróbowalam chyba wszystkie możliwe lekisad
      po połogu znowu sie pojawily-chyba nigdy sie ich nie pozbedesad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka