Dodaj do ulubionych

przebicie pęcherza

01.05.04, 00:50
Witajcie Dziewczyny

Mam pytanie dotyczące przebijania pęcherza podczas porodu - kiedy sa do tego
wskazania, czy mozna sie nie zgodzić
Obserwuj wątek
    • edytka73 Re: przebicie pęcherza 01.05.04, 21:58
      Nie wiem, kiedy są wskazania, ja miałam przebijany, bo było juz pełne
      rozwarcie, zaczynały się skurcze parte - ale słabe - i połozna go przebiła. Nie
      bolało nic, a skurcze pieknie się rozszalały.
      Ed.
    • justysia25 Re: przebicie pęcherza 01.05.04, 22:36
      Wydaje mi się (ale tylko wydaje) że wskazaniem do tego jest pełne rozwarcie,
      gdy akcja porodowa już w pełni i dzidziuś mógłby się pojawić na świecie. Ja
      miałam dwa razy przebijany (rozwarcie było - a wody nie odeszły) a czy można
      się nie zgodzić?? Nie wiem, ale chyba nie, bo po co?? To nic nie boli (nie
      czuje się tego) a dzidzia będzie mogła przyjść na świat.
      Pozdrawiam
      Justyna
      • jola.wie Re: przebicie pęcherza 02.05.04, 06:40
        pęcherz często przebija się zanim rozwarcie będzie pełne, a skurcze np. stają
        się słabsze, albo chcemy przyspieszyć poród, bo przebicie pęcherza powoduje
        intensyfikację skurczów. Samo przebicie większość kobiet relacjonuje jako
        bezbolesne. Oczywiście tak jak powyżej: pęcherz przebija się, kiedy dziecko ma
        się już rodzić, a on sam jeszcze nie pękł.
        • aprze Re: przebicie pęcherza 02.05.04, 17:28
          Witam
          Ja też miałam przebity pęcherz, jest bezbolesne. Tylko w moim przypatku było
          tak: leżałam na patalogi w nocy dostałam skórcze co 5 minut. Za nim mnie
          zbadali bóle mineły, więc zeszłam na pordówkę po wszystkim. Było tydzień po
          terminir, lekarz mnie zbadał, przebił pęcherz a dopiero potem spytał się jakie
          mam skórcze. Skórczy nie miałam więc wywoływali poród. Nie wiem na jakiej
          podstawie lekarz to zrobił skoro nie miałam bóli a rodzić można nawet dwa
          tygodnie po terminie.
          Pozdrawiam Agnieszka
          • jola.wie Re: przebicie pęcherza 03.05.04, 08:04
            to brutalne co powiem, ale może potrzebowali twoje łózko dla innej pacjentki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka