tomelanka 10.06.11, 12:14 jak to sie robi prawidlowo? o jakies szczegolnej porze czy cos? ja liczylam 2 razy jak ogladalam tv, wychodzilo raz 6 ruchow a drugi raz 7 na pol godziny. Ruchliwe chyba co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gracekelly17 Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 12:32 Po 30stym tc powinno się liczyć ruchy- 3 razy dziennie w okresie największej aktywności dziecka powinno być minimum 5 ruchów w ciągu godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 12:42 spoko, myslalam, ze odkad sie czuje no, ale to moja pierwsza ciaza Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 15:35 ktos na foru pisal ze 10/godz powinno byc w 3trymestrze.Ja to 1raz slysze! Jestem w 28tyg,nie licze bo ja panikara jestem to jakby wyszlo nie tak... Poza tym w ciagu dnia czuje raz mocniej raz mniej,najbardziej malutka dokazuje wieczorem. kontaktowalabym sie z lekarzem jakbym caly dzien nic nie czula! W pierwszej ciazy wyladowalam z rykiem w szpitalu bo prwie dzien nic!zrobili usg,pokazali bijace serduch,podlaczyli do ktg i sie uspokoilam,ale nerwy byly! Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 15:48 no nie dziwie sie, moj sie kreci caly czas, mowimy o nim wiercipieta Odpowiedz Link Zgłoś
muta001 Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 19:54 Jestem w 38 tyg. Nie liczę ruchów, poniewaz uważam że w moim przypadku to niekonieczne. Prawie cały czas isę rusza Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 20:49 W pierwszej ciąży nie liczyłam bo moje dziecko ruszało się non stop (do tej pory mu zostało, ze nie usiedzi w miejscu-ma 5 lat), w drugiej liczyłam, bo córka leniwa była jak diabli i tylko czasami się łaskawie przeciągnęła. Dwa razy nawet spanikowana na IP lądowałam bo mi się np. od rana wcale nie ruszała. Jest zdrowiutką trzylatką tylko oazą spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: liczycie ruchy? 11.06.11, 11:49 W pierwszej nie liczylam bo mlody to byl jeden ciagly wielki ruch, tylko na noc zasypial Teraz z kolei nic a nic, moze ze trzy razy na tydzien costam sie ruszy, czasami jakby rozciaga, a poza tym cisza. Mama mowi, ze ja bylam taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: liczycie ruchy? 12.06.11, 12:09 to jak moj jest taki ruchliwy i sie praktycznie non stop rozbija, to kiedy mam sie zaczac niepokoic? wczoraj np. mial gorszy dzien troche, chyba mu sie z dniem dziecka lub dniem leniwca pomylilo i sie uaktywnil po poludniu dopiero a do tamtej pory poczulam moze z 4 kopniaczki po jakim czasie jak sie nie bedzie ruszal mam jechac na IP? dodam ze ostatnio jestem troche spanikowana, bo mam zagrozenie lozyskiem przodujacym i moj gin mowi ze jak tylko jakas krew zobacze mam natychmiast jechac do szpitala jak sie nie rusza, to go zaczepiam, albo cos jem i wtedy sie laskawie bujnie raz czy dwa Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: liczycie ruchy? 12.06.11, 18:05 pytałam o to liczenie ale gin mi powiedział że nie ma potrzeby, tylko zwracać uwagę aby były Odpowiedz Link Zgłoś
dziartom Re: liczycie ruchy? 12.06.11, 19:40 ma być min 10 ruchów na dzień - tak mówi moja gin Odpowiedz Link Zgłoś