Dodaj do ulubionych

liczycie ruchy?

10.06.11, 12:14
jak to sie robi prawidlowo? wink o jakies szczegolnej porze czy cos? ja liczylam 2 razy jak ogladalam tv, wychodzilo raz 6 ruchow a drugi raz 7 na pol godziny. Ruchliwe chyba co?
Obserwuj wątek
    • gracekelly17 Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 12:32
      Po 30stym tc powinno się liczyć ruchy- 3 razy dziennie w okresie największej aktywności dziecka powinno być minimum 5 ruchów w ciągu godziny.
      • tomelanka Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 12:42
        spoko, myslalam, ze odkad sie czuje wink no, ale to moja pierwsza ciaza wink
        • pudelek09 Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 15:35
          ktos na foru pisal ze 10/godz powinno byc w 3trymestrze.Ja to 1raz slysze!
          Jestem w 28tyg,nie licze bo ja panikara jestem to jakby wyszlo nie tak...
          Poza tym w ciagu dnia czuje raz mocniej raz mniej,najbardziej malutka dokazuje wieczorem.
          kontaktowalabym sie z lekarzem jakbym caly dzien nic nie czula!
          W pierwszej ciazy wyladowalam z rykiem w szpitalu bo prwie dzien nic!zrobili usg,pokazali bijace serduch,podlaczyli do ktg i sie uspokoilam,ale nerwy byly!
          • tomelanka Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 15:48
            no nie dziwie sie, moj sie kreci caly czas, mowimy o nim wiercipieta wink
            • muta001 Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 19:54
              Jestem w 38 tyg. Nie liczę ruchów, poniewaz uważam że w moim przypadku to niekonieczne. Prawie cały czas isę rusza smile
              • dziub_dziubasek Re: liczycie ruchy? 10.06.11, 20:49
                W pierwszej ciąży nie liczyłam bo moje dziecko ruszało się non stop (do tej pory mu zostało, ze nie usiedzi w miejscu-ma 5 lat), w drugiej liczyłam, bo córka leniwa była jak diabli i tylko czasami się łaskawie przeciągnęła. Dwa razy nawet spanikowana na IP lądowałam bo mi się np. od rana wcale nie ruszała. Jest zdrowiutką trzylatką tylko oazą spokoju.
                • yvona73pol Re: liczycie ruchy? 11.06.11, 11:49
                  W pierwszej nie liczylam bo mlody to byl jeden ciagly wielki ruch, tylko na noc zasypial wink
                  Teraz z kolei nic a nic, moze ze trzy razy na tydzien costam sie ruszy, czasami jakby rozciaga, a poza tym cisza. Mama mowi, ze ja bylam taka sama smile
                  • tomelanka Re: liczycie ruchy? 12.06.11, 12:09
                    to jak moj jest taki ruchliwy i sie praktycznie non stop rozbija, to kiedy mam sie zaczac niepokoic?
                    wczoraj np. mial gorszy dzien troche, chyba mu sie z dniem dziecka lub dniem leniwca pomylilo i sie uaktywnil po poludniu dopiero a do tamtej pory poczulam moze z 4 kopniaczki

po jakim czasie jak sie nie bedzie ruszal mam jechac na IP? dodam ze ostatnio jestem troche spanikowana, bo mam zagrozenie lozyskiem przodujacym i moj gin mowi ze jak tylko jakas krew zobacze mam natychmiast jechac do szpitala
                    jak sie nie rusza, to go zaczepiam, albo cos jem i wtedy sie laskawie bujnie raz czy dwa wink
    • panna.w.drodze Re: liczycie ruchy? 12.06.11, 18:05
      pytałam o to liczenie ale gin mi powiedział że nie ma potrzeby, tylko zwracać uwagę aby były
    • dziartom Re: liczycie ruchy? 12.06.11, 19:40
      ma być min 10 ruchów na dzień - tak mówi moja gin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka