Dodaj do ulubionych

Guzki na sromie

20.08.11, 09:07
Witam,
Wczoraj wieczorem podczas mycia wyczułam na wargach sromowych jakieś guzki. Oglądałam to do lusterka i są dwa z prawej i dwa z lewej. Są takie ciemne, wypukłe, jakby wystające pieprzyki. Jednego jak przycisnełam to trysnął krwią. Dodam, że nic mnie nie bolało i wykryłam to dopiero wczoraj przy myciu, a właściwie tego bardziej wystającego co trysnął krwią, później w lusterku zobaczyłam pozostałe. Jestem w 33tc, mam wrażenie że od paru dni te wargi są jakieś więsze, jakby opuchnięte. Żylaków na nogach nie mam.
Czy któraś w Was ma cos podobnego? Czy to mogą być żylaki sromu, czy naczyniaki, albo coś innego? Różnie tu na forum czytałam.
Dzisiaj sobota, wizytę u gin mam dopiero 29.08.
Pomóżcie proszę
Dzięki
Obserwuj wątek
    • marzeniee22 Re: Guzki na sromie 20.08.11, 10:47
      Ja mialam ze dwa razy takie guzki na wargach sromowych, ale nie bylam wtedy w ciazy. Mnie one bolaly przy dotyku i byly pod skora, jakby wyczuwalne ziarno grochu. Po kilku dniach same zniknely. Nie wiem co to moze byc.
    • panna.w.drodze Re: Guzki na sromie 20.08.11, 11:45
      norma że wargi puchną i są nabrzmiałe, widać żyły... co do guzków nie pomogę, może to krwiaki (naczyniaki)? napewno nie wyciskaj
    • kasiak37 Re: Guzki na sromie 20.08.11, 14:10
      zylaki sromu.
    • agus2616 Re: Guzki na sromie 30.08.11, 21:44
      witaj,to zalezy czy masz je na wargach sromowych,czy przy odbycie.Bo skoro nazywasz je zylakami sromu,to rozumiem,ze sa na odbycie i to pewnie nic innego jak hemoroidy,bardzo czeste w ciazy..
      • iwonagos Re: Guzki na sromie 31.08.11, 09:02
        To żylaki. Będą się powiększać. Po porodzie prawdopodobnie same znikną, a teraz będzie ciągło i bolało już do porodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka