Dodaj do ulubionych

40 " nowa "

29.08.11, 17:32
witajcie od jakiegoś czasu czytam wasze wpisy i postanowiłam sie dołączyć-leżę w domu od 14 czerwca - krótka i miękka szyjka . Jutro kończę 30 tydzień i mam nadzieję , że chociaż jeszcze trochę wytrzymam. Na pewno jestem z was najstarsza - kilka dni temu stuknęła 40 -tka - ach jak to przeleciało. Mam 10 - letniego syna , a teraz czekam na drugiego . Od kilku dni wpadam w małą panikę bo brzuch coraz częściej mi twardnieje , niedawno zwiekszyłam dawke fenorerolu do 4 x 1/ 2 ale jakoś nie specjanie pomaga. Mam wrażenie , ze brzuch waży tonę i bardzo uciska w dole - juz nawet chodza mi po głowie mysli by się spakować i podskoczyć na IP..... ale z drugiej strony może to początek paniki i nie potrzenie się stresuję ???
Obserwuj wątek
    • krolowa_kier Re: 40 " nowa " 29.08.11, 17:35
      Witamy smile
    • sanpja Re: 40 " nowa " 29.08.11, 17:43
      dobrze że się odezwałaś.
      Trzymaj się i nie stresuj wink
      • m-o-n-i-k-a-82 Re: 40 " nowa " 29.08.11, 20:47
        witamy smile
        • witchs84 Re: 40 " nowa " 30.08.11, 08:21
          ja też pół ciąży ze skracającą i miękką szyjką, ale żebym specjalnie leżała to nie bardzo. Oszczędzałam się, polegiwałam w dzień, ale bez specjalnego leżenia plackiem.
          Brałam luteinę i nospę. Dziś mam 34t4d ciąży i godzina zero coraz bliżej, a co wizyta w celu zbadania szyjki coraz inaczej Raz 31mm, raz 24mm,
          wszystko będzie dobrze witamy serdecznie smile 3maj się ciepło
          • hary1971 Re: 40 " nowa " 30.08.11, 18:20
            dzięki za wsparcie , mój lekarz w 19 tygodniu stwierdził, że mam 5 % szans na donoszenie, więc leżę plackiem tzn : jak jest mąż w domu to faktycznie tyko wychodzę do łazienki, gdy go nie ma to 2 - 3 razy wstaję by szybko przygotować coś do zjedzenia dla siebie i syna.
    • gumkoleon Re: 40 " nowa " 30.08.11, 14:10
      Witaj smile
      Tego fenka to i tak niewiele bierzesz. Ja bralam po jednej całej tabletce. Teraz biorę cordafen. A nospą nie możesz się wspomoc? Co do IP to jeśli mialabym wizytę u lekarza dopiero za jakiś czas a nie dziś, jutro, to bym pewnie pojechała. Będziesz spokojniejsza.
      • hary1971 Re: 40 " nowa " 30.08.11, 18:27
        jak jest potrzeba to biorę nospę i oczywście magnez , ale wczoraj miałam wyjątkowo cieżki dzień : bolały plecy i prawie ciągle twardy brzuch mimo leżenia, totalnie nic nie pomagało a wizyta umówiona na 12 września . Dodatkowo przeczytałam wasze wpisy i jak dodarło do mnie , ze ewikowa straciła trojaczki to jakoś się chyba i psychicznie podłamałam. Dzisiaj jest lepeiej , ale nie chce zapeszyć , na wszelki wypadek torba spakowana. Matko chciałabyn żeby dzisiaj kończył sie wrzesień w 34 tygodniu chyba będę spokojniejsza .
    • hary1971 Re: 40 " nowa " 12.09.11, 05:49
      mały roczek do przodu ---dzisiaj kończę 32 tydzień i wizyta, mam nadzieję , ze się nie pogorszyło Najblizszy cel to 34 tydzień .
      • maggieeee Re: 40 " nowa " 12.09.11, 08:58
        Trzymam kciuki. Małymi kroczkami do przodu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka