Dodaj do ulubionych

dziewczęta pomóżcie błagam:(

22.12.11, 08:23
według testu jestem w ciazy według obliczen to 5 tydzień, wizyte u lekarza mam dopiero na 26styczen czyli bedzie to 10tydzien. żaden lekarz w pobliżu nie chce mnie przyjac bo ma juz cały komplet pacjentek nawet ze względu na mój stan. dzwoniłam prosiłam i nic termin wizyty jak powyżel u doktora leszka huzior. błagam powiedzcie mi kiedy wy byłyście pierwszy raz po teście u ginekologa.nie wiem co mam robic a na prywatne wizyty i platne badania mnie poprostu nie stac.
Obserwuj wątek
    • aldira Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 08:46
      Nie panikuj 10 tydzien to nie jest pozno. Jesli nic ci nie dolega to czego ty sie martwisz? Ciesz sie kazdym tygodniem bycia w ciazy. Ja np. mieszkam w ciazy i tutaj nie bada sie kobiet ginekologicznie no chyba ze cos im dolega jedyny kontakt z lekarzem mialam w polsce a to bylo 14 tyg ciazy. Jak nic cie nie boli to bez paniki.
      • aldira Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 08:48
        aldira napisała:

Ja np. mieszkam w ciazy

Ciemno mam w pokoju bo mala spi i pomylilam sie. Mieszkam w Anglii tak mialo byc sorki za blad.
    • kondolyza Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 08:51
      ja byłam od razu po teście czyli 4-5 tc. poszłam prywatnie, bo wiedziałam że muszę walczyć o dziecko i udało się. dzięki wczenej interwencji lekarz włączył od razu progesteron w tabletki - sama miałam tak niski poziom, że pewnie kolejny raz by się nie udało.
      • od.czasu.do.czasu Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 09:21
        Ja dokładnie tak samo sad już w na przełomie 4 i 5 byłam bo wiedziałam że muszę dostać leki na podtrzymanie.
        Ja to jestem kombinatorka poszła bym na IP i udała ból tongue_out
        Nigdy tak nie robiłam ale kiedyś znajoma miała taką sytuację i poszła, zbadali i ok smile
        • ziarenko-piasku Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 09:48
          Ja podobnie jak dziewczyny...od 5 tc byłam na duphastonie i dzięki temu wszystko jest do tej pory okwink
          Dlatego polecam izbę przyjęć - powiedz, że mocno boli cię brzuch i się martwisz o dzieckowink

Trzymam kciuki
          • natchniuza86 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 09:56
            Ja jestem po przejsciach, wiec pod opieka lekarza bylam od 3tc+5, natychmiast po pozytywnym tescie ciazowym. W zdrowej, nieskomplikowanej ciazy wizyta ok. 8tc jest ok, moim zdaniem 10tc to juz nieco pozno, tym bardziej w swietle aktualnych becikowych przepisow, ktore mowia chyba, ze pierwsza wizyta musi odbyc sie przed 10tc. Poza tym jest troche badan do zrobienia, ktore robi sie do 10tc. No i trzeba sie umowic na usg genetyczne w 12tc, a czas oczekiwania bywa dluzszy niz dwa tygodnie. Ja bym poszla prywatnie, chocby na kilka pierwszych wizyt. Niebardzo rozumiem tlumaczenie, ze kogos nie stac na prywatne wizyty i badania. Bo skoro nie stac na to, to jak bedzie stac na dziecko.
            • od.czasu.do.czasu Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 12:08
              A dlaczego trzeba się umówić na genetyczne?
              • natchniuza86 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 12:53
                Nie rozumiem pytania? U mnie nalezalo sie umowic kilka tygodni wczesniej, zeby zalapac sie na odpowiedni termin i odpowiedniego lekarza. A USG w 12tc to przeciez juz standard.
            • kasienka821011 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 12:42
              u mnie wizyta kosztuje 200zl + płatne badania i usg dla mnie to dużo. a jak byłam w przychodni to położna powiedziała ze 4tydzien to za wczesnie bo i tak nic nie widac. jesli chodzi o lekarza to nie chodze do zadnego renomowanego tylko do zwykłego ginekologa.
    • justyna9926 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 09:53
      Dodam jeszcze jedną kwestię - zgodnie z nowymi przepisami chyba pierwsza wizyta w ciąży musi odbyć się do 10 t.c. aby później móc otrzymać becikowe a z tego co piszesz to kwestie finansowe są dla ciebie istotne. Radzę sprawdzić dokładnie jak to jest bo może warto zapłacić za 1 wizytę aby później otrzymać becikowe. Dochodzi jeszcze kwestia twojego samopoczucia. Jeśli się nie mylę to trochę się denerwujesz a twój spokój jest teraz bardzo ważny.
    • dor.tom Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 10:07
      naprawdę nie ma NIGDZIE wolnych miejsc? jakoś nie chce mi się wierzyć. poszukaj mniej renomowanego lekarza, potem możesz chodzić do swojego, a chodzi m.im o to nieszczęsne becikowe. chyba że umówisz się telefonicznie, że przyjdziesz w tym 10 tyg, a leklarz ci wypisze zaświadczenia, że to był np 9 tydz.
      ja w obu ciążach specjalnie nie szłam od razu po teście, żeby nie było pomyłek typu "o, ja tu zarodka nie widzę, puste jajo, itp." poszłam ze spokojem w 7 lub 8 tygodniu, 10 to moim zdaniem w sumie nie jest aż tak późno, o ile się nic nie dzieje.
    • jeza_bell Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 10:19
      Dziewczyno- 5 tydzień ciąży, to dopiero co po terminie miesiączki jesteś. Jeżeli nic niepokojącego się nie dzieje, nie plamisz żywo czerwoną krwią, nie masz bolesnych skurczów lub niekorzystnego wywiadu ginekologicznego- położniczego to wizyta w styczniu jest jak najbardziej na czasie.
      Nie rozumiem po co masz na IP do szpitala iść jak radzą niektóre osoby. Co ta wiedza niby ma wnieść?
      Jedyna rozsądna rzecz jaka przychodzi mi do głowy, to żebyś się zapisała teraz na USG genetyczne, które się wykonuje w okolicach 11 tc i ciut później.
      Ciesz się świętami i ciążą.
      Wszystkiego dobrego
    • monikaa13 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 10:24
      a po co chcesz iść teraz?
      • mewa000 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 10:59
        Ja bym na tą pierwszą wizyte poszła jednak prywatnie wcześniej po to, żeby becikowe nie przepadło.
        • aretahebanowska Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 12:03
          Becikowe nie będzie wypłacane jeśli pierwsza wizyta odbędzie się później niż w 10 tyg. IMO jeśli nic się nie dzieje, to 10 tydzień jest nie jest tragedią. Gdybyś podejrzewała jakieś problemy to można iść wcześniej, ale w tej sytuacji nie panikowałabym. W poprzednich ciążach u lekarza, z pierwszą wizytą, byłam w 8 tyg. Teraz w 10. Podkreślam - nie miałam żadnych dolegliwości ani podejrzeń jeśli chodzi ewentualne problemy.
    • natalinek.j Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 11:41
      Moim zdaniem 10tc to za późno na pierwszą wizytę...
      Przecież pierwsza wizyta to niekoniecznie od razu usg. Lekarz bada, robi wywiad środowiskowy, pyta o przebyte choroby, o to czy leczysz się w jakiejś specjalistycznej przychodni.... różnie bywa, czasami trzeba bardzo wcześnie zrobić niektóre badania. Wiele razy okazuje się, że kobieta zachoruje i gdyby była wcześniej u lekarza to jeszcze coś dałoby się zrobić.....
      Ja np. w I ciąży byłam w 6 tc, lekarz dał mi skierowania na badania i kazał przyjść za 2 tyg. wtedy zrobił usg. W II ciąży poszłam znowu w 6tc i lekarz powiedział, że to dobry moment bo trzeba wykluczyć ciążę pozamaciczną - miałam bóle, ale takie zwykłe miesiączkowe, tę ciążę straciłam w 8tc. prawdopodobną przyczyną był spadek progesteronu, kiedy poszłam na wizytę dostałam leki, ale było już za późno sad W III ciąży od 4 tc byłam pod kontrolą, miałam mnóstwo badań i w 5 tyg i później w 7 usg. Brałam leki - progesteron, ciąża donoszona smile Wiem w 100%, że straciłabym ją, gdyby nie wczesna interwencja z lekami - progesteron miałam bardzo niski dużo niższy niż normy dla kobiet w ciąży.

Ja na Twoim miejscu poszukałabym innego ginekologa na pierwszą wizytę, a jeśli się nie uda, to pojechałabym na IP. Nie musisz nic ściemniać, nie mów o bólach jeśli ich nie czujesz!!! Tak nie wolno!!! Jeśli lekarz dałby Ci leki na te bóle to co wtedy? Będziesz się szprycować na darmo? Nie słuchaj takich rad.
      Powiedz o swoich wątpliwościach, o braku możliwości wcześniejszej wizyty. Powiedz, że się martwisz, po prostu szczerze pogadaj. Zapytaj czy nie powinnaś zrobić jakichś badań. Myślę, że na badanie możesz liczyć, a na pewno na rozmowę wink
      • sylwia175 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 11:49
        wygospodaruj jednak pieniadze na wizyte, czy ojciec dziecka nie moze zaplacic? to nie sa jakies kolosalne koszty.. dla mnie rowniez 10 tydzien to pozno. poszlabym wczesniej.
      • delphine_delphine Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 12:16
        Zdecydowanie powinnaś udać się na wizytę przed 10tc, ze względu na badania, kwestię becikowego..... Proponuję pójść do przychodni jednej, drugiej i powiedzieć w rejestracji, że musisz się pilnie dostać do lekarza, bo jesteś w ciąży po długich staraniach albo coś (podkoloryzuj i nie miej wyrzutów sumienia!). Jak już będziesz na miejscu i powiesz, że jesteś gotowa czekać aż lekarz Cię przyjmie, to nie powinni Cię odprawić z kwitkiem. Tylko musisz twardo obstawać przy swoim. Jeśli jakimś cudem się nie uda, to proponuję jednak rozważyć wizytę prywatnie (ten jeden raz) albo udać się na IP.
        W każdym razie nie czekaj do 26 stycznia!!!! Ja gdybym tak zrobiła, to nie wiedziałabym, że mam ciążę zagrożoną i być może sprawy potoczyłyby się zupełnie inaczej. No ale nie chcę Cię straszyć. Po prostu nie czekaj, walcz o swoje!!!!!! Powodzenia smile
    • kotkowa Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 12:44
      Nic sie nie martw, ja bylam u mojego gina na przelomie 8/9 tc, wczesniej tez nie mial terminow. Jesli nic sie nie dzieje, to nawet ten 10 tc jest wystarczajacy na pierwsza wizyte. Gdyby cos zlego sie dzialo - plamienia, nadmierne bole, cokolwiek co Cie niepokoi, masz prawo podjechac na Izbe Przyjec i musza Cie przyjac i zbadac. Ja wlasnie przed wizyta u gina 2 bylam na Izbie ze wzgl. na plamienie. Robia wtedy USG i musza pomoc juz od najwczesniejszych tygodni ciazy. Takze nie wahaj sie w razie czego. Jesli bedziesz bardzo niecierpliwa, to mozesz poczatkowo skontrolowac bete hcg, czy przyrasta odpowiednio i czy ciaza dobrze sie rozwija. Albo wydac raz kase i isc prywatnie. W kazdym razie wizyta z usg ma sens dopiero kolo 7-8 tc, wczesniej moze nie byc za wiele widac i moze byc z tego kupe nerwow, ze np serce nie bije, a wcale jeszcze nie musi.
      • missjust Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 13:26
        Ja mieszkam w UK, tu 1 wizyta jest wlasnie kolo 10 tygodnia, zaraz po tym USG genetyczne 11-12 tydzien, wczesniej nik nigdzie nie chodzi, chyba, ze sa ku temu powody - bole, krwawienie czy inne rzeczy.
        Mysle ze jak nie ma problemow to nie ma wskazan medycznych do wizyty duzo wczesniejszej....bez paniki.

Co do tego becikowego to nie wiem, sprawdz jaki jest przepis i postaraj sie zmiejscic w terminie.
        • gosiapatrycja Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 14:17
          My ci tutaj na forum nic nie poradzimy. Na wizytę państwową to na pewno się nie dostaniesz w tym roku. Pozostaje ci wizyta prywatna.
          Napisz może nam dlaczego tak ci zależy na tak wczesnej wizycie? Bo to jest istotne. Jeżeli wszystko jest ok. Nie masz niepokojących objawów to nie ma co panikować i poczekać. Jeżeli pojawią się niepokojące objawy(plamienie, krwawienie) można pojechać na IP.
          • kasienka821011 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 14:23
            zadnych niepokojacych objawów nie mam poprostu chciałabym zasiegnać porady lekarza i sprawdzic czy wszystko w porzadku. a co do wizyty prywatnej to juz pisałam wyżej koszt to 200zł plus dodatkowe pieniadze za usg które kosztuje 130 i badania.
            • nomya Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 14:28
              200zł wizyta + usg 130zł????
              To co to kuźwa za gabinet jest? uncertain
              Jesteś pewna, że usg jest ekstra płatne?
              • kasienka821011 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 14:33
                dopytywałam sie i usg jest płatne 130zł to normalne bo 3d 210.
                • natchniuza86 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 16:44
                  Znajdz innego gina. Ja u pana ordynatora za prywatna wizyte place 100zl i mam full wypas opieke. Za usg u dobrego specjalisty 150zl, u najlepszego chyba na Slasku 280zl!!! (a takie specjalistyczne usg robi sie zaledwie 3 razy w ciazy).
            • kotkowa Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 23.12.11, 10:48
              No nie.. na pewno sa tansze wizyty... ja place 120 zl za cala wizyte razem z usg. Znajdz lekarza, ktory nie ma tytulu profesora, ma usg w gabinecie i wizyta nie kosztuje 330 zl, to jakis absurd.
    • ollasja Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 16:18
      Spróbuj porozmawiać z Twoim lekarzem czy nie przyjąłby Cię te 3 tyg wczesniej jako pierwszej lub po wszystkich pacjentkach, skoro to początek ciąży. Ją właśnie tak zrobiłam na początku pierwszej ciąży,kiedy jeszcze chodziłam do mojej lekarki panstwowo a nie prywatnie. Lekarz to w końcu też człowiek i naprawdę jest duża szansa że będzie chciał pomoc. Niezależnie możesz poprosić w rejestracji o poinformowanie Cię (lub dzwonić sama i pytać) czy może ktoś nie zrezygnuje z wizyty i nie zwolni terminu. Ją na początek
      próbowałam takich kroków - może się uda szybciej niż myślisz... Do 10 tyg nie
      czekałabym z kilku powodów, o których pisały już wyżej dziewczyny. powodzenia
      • jeza_bell ollasja 22.12.11, 16:50
        ollasja napisała:

Lekarz to w końcu też człowiek i naprawdę jest
        > duża szansa że będzie chciał pomoc

Ale doprecyzuj proszę- pomóc w czym? Przecież jej ani ciąży nic się nie dzieje, więc po co ten lekarz na cito?
        • delphine_delphine jeza_bell 22.12.11, 18:53
          jeza_bell napisała:

> Ale doprecyzuj proszę- pomóc w czym? Przecież jej ani ciąży nic się nie dzieje,
          > więc po co ten lekarz na cito?

Jeza_bell, u mnie też nic się nie działo - nie bolał brzuch, nie plamiłam, czułam się dobrze - a na usg okazało się, że mam krwiaka i praktycznie od razu wylądowałam na L4 z przykazem leżenia. Gdybym wtedy nie poszła do lekarza, o niczym nie wiedziała, a później straciła ciążę, to nie darowałabym sobie!
          Badania laboratoryjne też mogą wyjść słabe i wtedy lekarz interweniuje.... Im wcześniej koleżanka znajdzie się pod opieką lekarza, tym lepiej. Nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo.
        • ollasja Re: ollasja 22.12.11, 20:53
          jeza_bell! smile
          Nie chodzi o wizytę na CITO, ale o próbę jej przesunięcia choć o te 2-3 tygodnie, bo mimo wszystko może to mieć znaczenie. Sugerowałam, aby autorka wątku postarała się porozmawiać z lekarzem jak najszybciej, aby ustalić nim wcześniejszą wizytę, a nie prosić "niech mnie pan dziś szybko przyjmie".

Oczywiście jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że wszystko jest i będzie ok, ale jeśli tylko istniałoby jakiekolwiek ryzyko (typu krwiak, gorsze wyniki badań), to najlepiej chyba działać od razu, a nie później wyrzucać sobie i myśleć, że może wcześniejsza wizyta coś by tu zmieniła.
          Oczywiście idealną sytuacją (i zaleceniem) z medycznego punktu widzenia jest rozpoczęcie prowadzenia przyszłej ciąży wizytą "przedkoncepcyjną", kiedy dopiero planuje się zajście w ciążę. Choć to naturalnie utopia. W przypadku, kiedy okazuje się, że kobieta jest już w ciąży z reguły zaleca się wizytę około 6-8 tygodnia ciąży - przynajmniej ja spotkałam się z takimi zaleceniami i myślę, że nie są bezpodstawne.
          • jeza_bell Re: ollasja 23.12.11, 09:59
            Nie chodzi o wizytę na CITO, ale o próbę jej przesunięcia choć o te 2-3 tygodni
            > e, bo mimo wszystko może to mieć znaczenie.

ollasja smile

Ale jakie to ma znaczenie przy zdrowej, normalnie rozwijającej się ciąży?
            W przypadku gdy coś się niedobrego dzieje- szpital i tyle.
            Pojedź do UK to się dowiesz, że tam ciąża liczy się dopiero OD 12 tyg i wcześniej to nawet nikt na Ciebie pod tym kątem nie spojrzy i o dziwo kobiety rodzą zdrowe dzieci!

Sugerowałam, aby autorka wątku post
            > arała się porozmawiać z lekarzem jak najszybciej, aby ustalić nim wcześniejszą
            > wizytę, a nie prosić "niech mnie pan dziś szybko przyjmie".

Ale co może lekarz przyjmujący na kasę chorych? Dziewczyna musiałaby zapukać bezpośrednio do NFZ, który przydziela limity przyjęć określonej liczby ciężarnych.
            Prosić może lekarza w prywatnym gabinecie, a na to jak pisze jej nie stać.
    • artdesign84 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 16:51
      ale jak Ci mamy pomóc ??
      Ja byłam jakość w 6 tc
    • kisi_165 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 18:09
      a skąd jesteś?? Może warto poszukać lekarza z okolic miejsca w którym mieszkasz?? może jakieś koleżanki z forum polecą Ci lekarza z Twojej miejscowości.Pozdrawiam
      • w_miare_normalna Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 18:30
        Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak zapisać się do lekarza z NFZ, a między czasie iść do tego prywatnego i przeboleć te 200 zł. Swoją drogą- bardzo dużo chcą. U mnie w Poznaniu są oczywiście różne ceny, ale swego czasu kiedy musiałam pilnie się udać do gina, a mojej lekarki nie było też poszłam prywatnie, do lekarza bardzo dobrego/znanego/cenionego w moim mieście. zawołał 100 zł. za wizytę, ale po tym jak zobaczył moje oczy zawołał jednak 50 zł. Poszukaj dobre, na pewno w Twoim mieście sa tańsi lekarze. Nie musisz przeciez od razu robić wszystkich badań, zrobisz to u gina z NFZ, u prywatnego tylko idz po USG.
        • artdesign84 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 23.12.11, 04:55
          no dokładnie ... ja chodziłam prywatnie do baardzo renomowanej gin z baardzo renomowanego szpitala w WARSZAWIE ... płaciłam 200 zł i w tym była wizyta, badanie, USG, badanie PH...
    • hela_mela Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 18:30
      Ja nie wiedziałam, że jest taka możliwość i leczenie zaczęłam prywatnie i kończę również.

Jeżeli chodzi o becikowe, to wystarczy, że pójdziesz do położnej i niech ona w przychodni założy Ci kartę ciąży. Potem wizytę będziesz miała 26. Koniecznie niech wpiszę datę pierwszej wizyty.
    • princessa.of.persia Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 19:18
      Ja bym poszła prywatnie ,poprosiła o rachunek a potem napisała do nfz o zwrot i opisała sytuację,że nie było miejsc,nikt nie chciał przyjąć itp. Jakąś dziewczyna kiedyś pisala ze otrzymała taki zwrot.
    • mamalgosia Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 19:50
      Ale w jaki sposób dziewczyny na forum mogą pomóc Ci w tej sytuacji??
    • yloco Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 21:07
      Przeciez mozesz isc do dowolnego gin. w calej Polsce. Moze podzwon i zapytaj o terminy w innej przychodni. Koniecznie od razu mow o ciazy.
    • natalinek.j A skąd jesteś? 22.12.11, 21:41
      Napisz, może ktoś na forum Ci poleci jakiegoś gina tańszego, albo przychodnię z mniejszym natłokiem ludzi.
      W mojej przychodni też do poradni K zapis są długie, ale ciężarne mają swoją kolejkę i zawsze położna znajdzie miejsce około 6 tc (tak zalecają pierwszą wizytę), a w nagłych przypadkach kobiety w ciąży są w ogóle bez kolejki i zapisu przyjmowane. Połozna też zawsze chętnie pomaga i stara się wyjaśnić ile może....
      Natomiast prywatnie.... wiadomo, że wizyta trochę kosztuje, ale... nie mów że nie ma innego tańszego ginekologa tam gdzie mieszkasz wink
      A tak poza tym, napisałaś że wizyta 200 + dodatkowo za usg. Zapytałaś o koszt usg to Ci podali cenę, ale przecież jak płacisz za wizytę, to już w tę cenę jest wliczone usg - tak przynajmniej jest w kilku przychodniach prywatnych i u ginekologów gdzie ja byłam. Jestem z W-wy, moja prywatna ginka brała za wizytę 130zł, ze względu na zagrożenie poronieniem na każdej wizycie robiła mi szybkie usg. Jak jesteś z W-wy i byłabyś zainteresowana to dam Ci na nią namiary.
      Ale spróbuj jeszcze tam w przychodni, powiedz że to jest za późno jeśli chodzi o becikowe, no i martwisz się, że coś może być nie tak... Przecież nie chodzi, żeby Cię przyjęli jutro, tylko po prostu trochę wcześniej np. koło 6-7 tc.
      A lekarz? Nie da się z nim bezpośrednio porozmawiać? Nie wiem... chociażby na korytarzu?
      • kasienka821011 Re: A skąd jesteś? 23.12.11, 08:04
        obecnie z meżem wnajmujemy mieszkanie w Lesznie pod warszawa. co do przychodni to dzwoniłam jak i byłam osobiscie w lesznie to pani powiedział ze im póżniej tym lepiej, w błoniu obecnie rejestruja po 15 stycznia ,na czumy rejestracja na lutego, na powstańców ślaskich19 tam gdzie jestem obecnie zapisana. we wszystkich przychodniach była mowa o ciaży ale nie stety odpowiedz była taka sama ze nie ma miejsc a lekarz nie ma czasu rozmawiac osobiscie ani telefonicznie.
        • malinkaaaaaaaaaa Re: A skąd jesteś? 23.12.11, 16:55
          ja mam naprawdę tanią ginekolog. Za wizytę razem z usg bierze UWAGA... 80zł. dr Barbara Kurek. Bardzo fajna i kompetentna. Przyjmuje w wawie na pradze przy grochowskiej. Terminy raczej rozsądne. A w gabinecie potrafię na badaniu wywiadzie i usg spędzić 40 minut i nikt nie pogania, wygania...
        • artdesign84 Re: A skąd jesteś? 25.12.11, 04:13
          To poszukaj lepiej - ja w mojej przychodni (Karmelicka) zapisuję się z dnia na dzień...No nie uwierzę, że w Warszawie nie znajdziesz żadnej przychodni,w której na wizytę u ginekologa będziesz czekać krócej niż miesiąc...
    • katriel Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 22.12.11, 23:28
      > powiedzcie mi kiedy wy byłyście pierwszy raz po teście u ginekologa.
      Gdzieś w 10 tygodniu ciąży. Niby po co wcześniej? No chyba żebyś krwawiła...
      • lemonfruit Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 24.12.11, 10:16
        W Warszawie jest jakieś 100 państwowych przychodni. Ja mieszkam 5 km od Warszawy tylko z przeciwnej strony i do ginekologa zapisują praktycznie z dnia na dzień i jeszcze wybierasz sobie godzinę (lekarze są raczej kiepscy, ale jeśli zależy ci na państwowej wizycie i skierowaniu na badania, to będziesz miała).
        W prywatnym szpitalu w Warszawie, za wizytę z szybkim usg płaciłam 160 zł. Nie wiem skąd te ceny wzięłaś?!
        Książka telefoniczna do ręki i spokojnie znajdziesz wizytę w dogodnym dla ciebie terminie (koszty: zainwestujesz w bilet, albo w benzynę do autkasmile
      • artdesign84 Re: dziewczęta pomóżcie błagam:( 25.12.11, 04:14
        wierz mi, że powodów może być wiele
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka