Dodaj do ulubionych

siusianie:-(((

29.12.11, 07:33
byc może taki wątek był, jakos go nie namierzyłam.

jestem w 8 miesiącu i jak wiekszośc pań często ide do toalety (co. ok. 15-20 min.). problem polega na tym, że czuję parcie na pęcherz ale leci ze mnie kilka kropel. najłatwiej byłoby iśc do lekarza z próbką moczu, ale nie da rady zebrać nawet minimalnej ilości do badania.... czy tez tak macie i to normalne, czy też zwiastuje to problem z pęcherzem? Wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tyg., a internista chyba niewiele tu pomoże.
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: siusianie:-((( 29.12.11, 08:24
      zrób badanie moczu, to wskazuje na jakąś infekcję
      w nocy chyba chodzisz rzadziej ?
      • magisterium Re: siusianie:-((( 29.12.11, 08:34
        w nocy ok. 3 razy. nie mam zadnych innych objawów - pieczenia, bólu itd. niestety, nie jestem w stanie zebrać wymaganej próbki moczu (wg pielęgniarki za mało przyniosłam)
        • annika23 Re: siusianie:-((( 29.12.11, 09:17
          Spróbuj zakwaszać mocz żurawiną- pij sok, herbatę, łykaj żurawit - to zapobiega rozwojowi bakterii w układzie moczowym. Ja też często chodzę do toalety, ale zwłaszcza w nocy, bo kiedy leżę maleństwo jakoś tak feralnie układa mi się na pęcherzu,że ledwo mogę wytrzymać 3 godziny.
    • trusia-agusia Re: siusianie:-((( 29.12.11, 11:45
      Dołączam się do poprzedniczek - to może być oznaka infekcji dróg moczowych (ja niestety należę do grona kobiet którym zdarza się to nagminnie...) Postaraj się dużo pić nawet jeżeli siusianie jest przyczyną dyskomfortu - jeśli faktycznie to jakieś paskudztwo to pomoże to w wypłukaniu bakterii z organizmu oraz może pomoże w "wyduszaniu z siebie" więcej niż kilku kropel. No i tak jak już wcześniej wspominały dziewczyny - żurawina w każdej postaci (ja na przykład uwielbiam gofry z żurawiną domieszaną do ciasta).

Co prawda może to być też po prostu wina dzidziusia który niefortunnie się ułoży, ale dużo wody i żurawina na pewno nie zaszkodzą smile
    • milamala Re: siusianie:-((( 30.12.11, 00:55
      Mialam to samo. U mnie nic nie zwiastowalo. Wszystko bylo w najlpeszym porzadku, a po porodzie sie unormowalo.
    • toya666 Re: siusianie:-((( 30.12.11, 09:56
      Dużo pij i chwilę przetrzymaj, aby zbrać większą ilość moczu. Spróbuj poczekać chociaż 30 min. Jak już czujesz parcie na pęcherz to usiądź (podczas chodzenia trudniej wytrzymać).

To nie musi zwiastować nic niedobrego, ale lepiej to sprawdzić. Mój mały trzyma mi nogi na pęcherzu, gin się ze mnie śmiała, pytała czy często czuję kopniaki w pęcherz big_grin Tak więc może to też zależeć od ułożenia Twojego dziecka.
      • gosbi Re: siusianie:-((( 30.12.11, 10:45
        ciesz sie ze nic cie nie bolisad( ja od samego poczatku mam jazdy: latam co kilkanascie minut, boli, piecze, czasem sie wracam bo wydaje mi sie ze dalam z siebie wszystko a po wyjsciu z toalety czuje znów parciesad Masakra. A wyniki dobresmile)
    • nives1 Re: siusianie:-((( 30.12.11, 10:52
      Moze dziecko po prostu uciska ci pecherz i obniza jego pojemnosć. Syn teraz daje mi w miarę spokój ale wcześniej z córka była mmaaaasakra - dzień czy noc góra pół godziny i toaleta i normalne wielkie podpaski bo ciągle popuszczałam.

Generalnie musisza znaleźć jakis sposób zeby uzbierać tego moczu, moze właśnie przez obnizenie ucisku. Pupa do góry plus pół litra wody i powinno cos pomóc. Jeśli to oczywiscie tylko taki problem.

Wiem ze to uciażliwe ale staraj sie mimo wszystko duzo pić, bo to najprostsza droga do unikania zakażeń układu moczowego.
      • magisterium Re: siusianie:-((( 30.12.11, 11:09
        no własnie, poruszyłaś powazny temat - popuszczanie. u mnie wkładki cienkie sie nie sprawdzaja, dodatkowo pierwszy raz w życiu mam wrażenie, że mocz smierdzi, cały czas czuje amoniak. jest to okropnie krępujące, chyba przerzuce sie na podpaski, bo czuje ten fetor przez spodnie...
        • gosbi Re: siusianie:-((( 30.12.11, 15:39
          No wlasnie, a nie macie czasem watpliwosci czy mokre gatki sa wynikiem popuszczania, czy moze wyciekajacych wod plodowych? Ja mam schize na tym punkciesad
          • tomelanka Re: siusianie:-((( 01.01.12, 22:17
            to uzywaj podpasek, fane sa facelle z rossmanna albo bella zwykle bez skrzydelek
        • madziulaz [...] 03.01.12, 21:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • malgosiek2 Madziulaz proszę o zmniejszenie sygnaturki-suwaczk 03.01.12, 21:58
            ów do 4 wersów.
            Możesz te dwa pomniejszyć i ustawić obok siebie.
            Więcej info w wątku na "szpilce" u góry forum.
            Dziękuję.
          • magisterium Re: siusianie:-((( 05.01.12, 14:44
            mój bobas jest ułozony jeszcze posladkowo i faktem jest, że czuje kopanie w dole brzucha, może faktycznie to jest to co mówisz.
    • marzenka224 Re: siusianie:-((( 05.01.12, 19:45
      Skoro sikasz tak często to nasikaj do tego pojemniczka dwa razy a jak będzie potrzeba to i trzy w ciągu godziny mocz się nie zepsuje przecież.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka