Dodaj do ulubionych

6 tc i brak objawów

22.02.12, 08:20
Czesc Dziewczyny, jestem w 6 tygodniu ciazy (dzis się zaczął)
nie mam praktycznie zadnych objawów ciazowych
mam podwyzszoną temperaturę bo czasem jeszcze mierze
a tak to... no czesciej ejstem zmeczona ale bez przesady, jeszcze tydzien temu spałam na stojaco i wiecznie byłam głodna, teraz juz nie

wizyte mam w poniedziałek, nic sie nie dzieje biore leki etc

stresuje sie tym, ze nie mam mdłosci, nie bolą piersi, w zasadzie są takie miekkie jak były, nic nie urosly...

miałyscie tak?
Obserwuj wątek
    • mykejla Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 08:37
      ja praktycznie przez całą ciążę nie miałam żadnych "ciążowych" objawów. Dopiero w III trym dopadła mnie zgaga.

Każda ciąża jest inna i każda z nas znosi ją inaczej smile)
      Więc to nic dziwnego, ż enie masz objawów ciążowych tongue_out
      • migotka.s Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 08:40
        stresuje sie bo juz dwa razy poroniłam
        w pierwszej ciaży na tym etapie juz wymiotowałam
        w drugiej objawy ustały (choc i tak prawie ich nie było) i na wizycie dowiedziałam sie ze ciaza obumarła

teraz zeby chociaz rozciąganie było czuć, zeby chociaż rano malutkie mdłości.... cokolwiek....
        • toya666 Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 09:30
          U mnie pierwsze objawy pojawiły się chyba ok. 8-9 tc.
          Jeśli się niepokoisz, to idź na kontrolę bety. Ale się nie stresuj za bardzo, wszystko jest na pewno dobrze smile
        • bronia_84 Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 09:30
          Rozumiem, że się stresujesz. Ale nie możesz nic zrobic, tylko czekac do wizyty. Pocieszjące jest, to że tych objawów nie miałaś wcale w tej ciąży. Co innego gdybyś miała mdłości i one by nagle ustały przed 10-12 tc. Trzymaj się.
          • madziab83 Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 09:46
            W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, w drugiej całą gamę od senności i mdłości, poprzez wymioty, obolałe piersi itp., obie ciąże donoszone a dzieci zdrowe, także nawet u jednej kobiety każda ciąża jest inna.
            • madziulaz Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 10:26
              wiem o czym mówisz Migotka..ja tez po przejsciach- 2 poronieniasad...teraz jestem w kolejnej ciąży i początki byly trudne...mnie trzymały piersi juz przed terminem miesiaczki...ale potem codziennie gniotłam je zbey sprawdzic czy jeszcze bolą...
              poza tym mdłości dołaczyły ok. 7-8 tygodnia, pamietaj ze nie masz teraz wpływu na tym etapie na przebieg ciąży.. jeśli nie mozesz wytrzymac idz tylko na usg nawet do innego lekarza..spokojna mama to szczesliwe dziecko
              a oprócz tego im bardziej tych obajwów się dopatrujesz tym bardziej mozesz je z nerwów ominąc...
              trzymam kciuki zeby tym razem się udało
              • migotka.s Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 11:20
                zastanawiam sie nad kolejna betą...
                faktycznie nie mam wpływu za bardzo
                do tego ciagle jeszcze biore poł tabletki bromergonu (na prolaktyne lekarz nie zakazł odstawiac) i moze to to hamuje mi te mdłosci etc

mam nadzieje dożyć do wizyty, nie wiem czy ejst sens isc do innego lekarza... tydzien temu była tylko malutka kropka....
                • misiazutrechtu Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 12:11
                  Wiem ze to trudne, ale moze jest jeszsze troche za wczesnie? Mnie totalne zmeczenie i mdlosci dopadly dopiero ok 7-8 tygodnia.. Wiec jeszcze wszystko przed toba wink Pozostaje czekac..
                  • migotka.s Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 12:57
                    bylam juz w tej ciazy bardziej zemczona, teraz jakby mi lepiej tongue_out

w tej 1. ciazy mdłosci sie własnie jakos zaczeły na rpzełomie 6/7 tc w tej drugiej wcale...
                    mam nadzieje ze choc raz na czas mnie zemdli zebym wiedziała ze jest ok tongue_out
                • kahakasurdo Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 12:50
                  migotka, bo jak Cię kopnę w .... big_grin
                  • migotka.s Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 12:58
                    kahakasurdo napisała:

> migotka, bo jak Cię kopnę w .... big_grin
                    >

ups , znalazłas mnie big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                    • lady_iris Re: 6 tc i brak objawów 22.02.12, 18:54
                      W pierwszej, szybko poronionej ciąży juz od dnia terminu @ miałam komplet objawów. W drugiej, udanej, wszelkie (i tak minimalne) objawy zniknęły jeszcze przed terminem @. Pierwszym objawem był rosnący brzuch. smile
                      Bardziej niepokojące jest, gdy objawy są wyraźne, a potem NAGLE ustępują.
    • sommerrrzeit.33 Re: 6 tc i brak objawów 26.02.12, 13:26
      Moje pierwsze objawy pojawiły się koło ósmego tygodnia - co jakiś czas do tamtej pory robiłam testy, bo wydawało mi się, że na pewno nie jestem w ciąży.
    • pszczzola Re: 6 tc i brak objawów 27.02.12, 13:37
      Ja jestem w 18 tygodniu i do tej pory brak jakichkolwiek obiadów. Tylko brzuszek lekko się zaaokraglił.
    • tojger Re: 6 tc i brak objawów 28.02.12, 07:53
      Witaj Migotka! Kojarzę Cię z forum "dla starających się", z którego uciekłam jakiś czas temu, żeby się nie nakręcać/stresować. No i wyszło chyba na moje, bo jestem ciężowo kilka dni za Tobą, czyli końcówka 5-ego tygodnia.
      Objawów też nie mam, poza temperaturą i kłuciem w brzuchu jak źle stanę. Mnie tam to raczej cieszy, bo ja i tak swoje wiem, ale rozumiem, że dmuchasz na zimne. Ja bym jednak postarała się ze wszystkich sił uspokoić.
      A tymczasem wielkie gratki!
      • migotka.s Re: 6 tc i brak objawów 28.02.12, 10:18
        Hej, dla Ciebie rowniez gratulacje smile
        i ja uciekłam z tamtego forum

u mnie z objawów to czasem cos ukłuje czasem troszke mdli i jestem spiaca
        tyle

poza tym mam krwiaka znowu i musze lezec
        boje sie bo biore leki na rozrzedzenie krwi a kwiak to krew........
        • tojger Re: 6 tc i brak objawów 02.03.12, 09:37
          No i co tam u Ciebie? Ja wczoraj zaczelam szosty tydzien i dolegliwosci dalej nie widac. Nawet klucie w brzuchu jakby ustalo. Wizyte mam dopiero za trzy tygodnie (mieszkam za granica i panuje chyba troche inna polityka dot. poczatku ciazy). Troche sie martwie a troche sie ciesze...
          • migotka.s Re: 6 tc i brak objawów 03.03.12, 11:55
            hej miło ze pytaszsmile

u mnie tak... leze w domu bo mam krwiaka
            pecherzyk łady serce bije
            jutro mam kolejne usg

co do objawow to jestem na razie oszczędzona
            dzis jest 7 tygodni i 2 dni
            liczac od OM

troche mnie mdli ale jak jestem głodna
            troche mnie kłuje w brzuchu
            zmęczona nie jestem no ale całymi dniami poleguje
            w piersiach cisza totalna
            czasem troche zakreci mi sie w głowie
          • karrin88 Re: 6 tc i brak objawów 06.03.12, 01:18
            Mam ten sam problem co wy u mnie według kalkulatora 5 tygodni i 6 dni ,druga kreska słaba a innych objawów brak .Też jestem tym zaniepokojona nawet założyłam podobny wątek bo tego nie zaóważyłam. Ale po przeczytaniu tego wątku już mi lepiej .Ja też mieszkam i pracuję za granicą a konkretnie w UK tu na pierwsze usg idzie się po 12 tygodniu więc mam jeszcze trochę czasu byłam dzisiaj w przychodni i pytałam na początek muszę się zarejestrowac do lekarza rodzinnego i on mnie umówi w szpitalu w czwartek ide się rejestrowac bo akurat mam wolne z pracy .
            • migotka.s Re: 6 tc i brak objawów 06.03.12, 11:13
              u mnie pojawiły sie takie subtelne objawy - troche mnie mdli, szczególnie jak jestem głodna, czasem kłuje w dole brzucha, poza tym mam zachcianki, jem duzo słodyczy (a normalnie nie jem wcale) przegryzam kabanosa bananem itp big_grin poza tym wzrusza mnie wszystko, mam hustawke nastrojów
              z innych przyjemnosc to koszmarne wzdecia

z usg wychodzi ze ciaza jest o tydzien młodsza - to mnie stresuje
              serduszko bije na tydzien mniej
              • janinkakrk Re: 6 tc i brak objawów 08.03.12, 07:55
                Czesc dziewczyny!
                Mam dokladnie tak samo - 6 tydzien i poza temparatura i testem brak objawow. Takze korzystam z zycia puki sie da smile
              • leelaa3 Re: 6 tc i brak objawów 14.03.12, 14:13
                Mam 8tc licząc od OM, wg USG wzrost dziecka jest na 7tc (o tydzień za późno) ale na pewno dogoni rowniesnikow smile

Co do objawow to od samego poczatku sikanie po kazdym kubku herbaty, do dzis to sie utrzymuje tak jak i zaparcia, prytanie. Na samym poczatku czulam rozciaganie macicy, chyba w 5tc przestalam czuc. Mdlosci nie mam ani wymiotow. Od 6tc zaczely mi sie bole glowy, takie "ćmienie". A i jeszcze przez pierwsze 5 tyg ciagle bylo mi zimno w rece i nogi, telepalam sie, a teraz jest mi za cieplo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka