Dodaj do ulubionych

dziewczyny co z tym seksem

30.04.12, 14:14
dziewczynki u mnie 20 tydzien no i od czasu zajscia w ciaze celibat... na poczatku mialam polip doczesnowy ktory juz dawno sie wchlonął.. dr na ktorejs wizycie sam poruszyl temat seksu i w sumie tylko wzruszyl ramionami robiac mine ...ze jemu to wsio rybka...ale ja boje sie strasznie orgazmu ze wywola on porod przed czasem Poprzednio Marcelka urodzila sie z powodu zakazenia wewnatrzmacicznego I Z Marcelka przysiegam że tylko raz w 9 tyg bylo coklowiek a potem celibat.... dziewczyny a co na to wasi lekarze
Obserwuj wątek
    • kamizelkaratunkowa Re: dziewczyny co z tym seksem 30.04.12, 14:40
      Jeśli ciąża przebiega prawidłowo i nie ma żadnych przeciwskazań to seks jak najbardziej można uprawiać. Orgazm nie ma negatywnego wplywu ani sperma. Tylko pod wplywem podniecenia może Ci siara lecieć z brodawek ale to nic. A jeśli chodzi o jakieś zakażena to jeśli Twój partner będzie dbał o higienę to nic Ci nie grozi. Zdania są tylko podzielone jeśli chodzi chyba o ostatnie 2 tygodnie czy jakoś tak. Jak byłam na pierwszej wizycie to nawet nie pomyślalam o seksie a doktorka sama mi powiedziała, że seks jak najbardziej jest ok.

Ja bym nie chodziła do lekarza, któremu wsio ryba. Z moją lekarką moge o wszystkom porozmawiać i wszystko ładnie tłumaczy.
    • m.b.g Re: dziewczyny co z tym seksem 30.04.12, 15:50
      Kup sobie globulki z wit C. Zakwaszają środowisko zapobiegając wielu infekcjom.
      Ja po podobnych jak ty przejściach miałam zakaz współżycia, to tego regularne posiewy.
      Głowa do góry, już bliżej niż dalej!
    • natalinek.j Re: dziewczyny co z tym seksem 01.05.12, 22:57
      Seks jest niebezpieczny w szczególnych przypadkach, gdy są skurcze, gdy coś się dzieje z szyjką. Często jak w wywiadzie był przedwczesny poród to lekarze profilaktycznie radzą wstrzemięźliwość.
      Ja w I ciąży do 33tc współżyłam normalnie później mieliśmy kategoryczny zakaz, a na koniec lekarz pozwolił, kiedy już odstawiłam zupełnie leki w następnym dniu urodziłam, więc cieszyliśmy się jak głupki, że się wyrobiliśmy przed połogiem wink
      W III ciąży (II poroniłam) od samego początku miałam zagrożoną ciążę i właściwie całą ciążę też miałam zakaz. nie ryzykowaliśmy, znowu przed porodem nam się udało skorzystać wink z okazji - jak zdjęli mi krążek. Pani dr się śmiała z nas, aż się popłakała ze śmiechu big_grin

Seks, a raczej orgazm powoduje nasilenie skurczy, jeżeli kobieta je odczuwa bez seksu, to jest to niebezpieczne i grozi przedwczesną akcją porodową. Natomiast jeśli ciąża jest bezproblemowa to nie jest przeciwwskazany.
    • masak-rua Re: dziewczyny co z tym seksem 02.05.12, 01:43
      to trochę "dziwny" ten Twój lekarz, że na tak ważne pytanie wzrusza ramionami i mu wszystko jedno ...
      Mi przy każdej ciąży lekarze doradzali (jak się pytałam o sex) co i jak ..
      • paliwodaj Re: dziewczyny co z tym seksem 02.05.12, 03:59
        wiesz co , powiem ci ze raczej po waszych przejsciach z Marcelka, poczekajcie jeszcze 10-12 tygodni, wytrzymaliscie juz tyle. Nie sadze zeby nawet zapewnienia lakarza ze wszystko jest w porzadku, spowodowaly ze mozesz w czasie seksu totalnie przestac myslec, ze moze jednak nie powinniscie...jaka przyjemnosc z takiego seksu....
        Inna sprawa ze lekarz powinien miec na ten temat zdanie w twoim konkretnym przypadku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka