Dodaj do ulubionych

ból brzucha

03.05.12, 19:00
Jestem w 12/14 tyg ciązy. Czy to normalne że codziennie pobolewa mnie brzuch?? nie bardzo tylko troche no ale jednak się martwie.
Obserwuj wątek
    • gulis1 Re: ból brzucha 03.05.12, 20:00
      Jakiego typu jest to ból? Ja czuje czasami takie naciągnięcia, kłucia i tym sie za bardzo nie przejmuje. Jednak jeśli te bóle są dość częste i mocne połączone ze skurczami to myślę, że powinnaś skontaktować się z lekarzem. Trudno tak na odległość stwierdzić, co to może być....i czy jest to groźne czy nie. Jak coś Cię niepokoi to do lekarza, na prawde lepiej dmuchać na zimne niż potem sobie zarzucać, że nie zrobiło się wszystkiego co mozna było
    • masak-rua Re: ból brzucha 04.05.12, 01:07
      A co na Twój lekarz prowadzący ciążę?
      Bo zakładam, że już byłaś u lekarza i (skoro Cię to niepokoi) to mu o tym powiedziałaś ...
    • ciupaczzka Re: ból brzucha 04.05.12, 11:06
      jezeli jest to tylko lekki bol, na zasadzie czujesz, ze tam sie cos dzieje,ale nie boli to nie przejmowalabym sie tak bardzo jednak wspomniala lekarzowi podczas wizyty
      Jezeli jest to bol, o sile podobnej jak na @, to wizyta u lekarza, a jezeli polaczony ze skurczami to juz smigaj do lekarza.
      U mnie pobolewa przy odwarstwianiu kosmowki, im odwarstwienie mniejsze to bol mniejszy, pobolewa tez przy zapchanych jelitach, wtedy suszone owoce pomagaja.
    • anunia83 Re: ból brzucha 04.05.12, 13:33
      Ten ból jest lekki i na pewno nie sa to skurcze. Więc mam nadzieję że wszystko w porządku. Jak powiedziałam o tym lekarzowi to kazał mi brać luteinę ale stwierdził że wszystko w porządku.
      • lidek0 Re: ból brzucha 04.05.12, 15:06
        Na skurcze jest no-spa, a na jakiej podstwie stwierdził, że wszystko jest ok?
        • ciupaczzka Re: ból brzucha 04.05.12, 15:19
          na skurcze jest wizyta u lekarza jak sa silne a nie no-spa, szalejecie z ta no-spa

u mnie wlasnie skurcze we wczesnej ciazy rownaly sie z poronieniem, oczywiscie nie zawsze oznaczaja najgorsze
          • anunia83 Re: ból brzucha 04.05.12, 17:21
            Napisałam że to na pewno nie są skurcze. A lekarz stwierdził że wszystko ok na podstawie usg.
            • gulis1 Re: ból brzucha 04.05.12, 19:25
              To się nie denerwuj....
        • sofi75 nieprawda 05.05.12, 10:49

no-spa jest bardzo kontrowersyjnym lekiem nie stosowanym na skurcze nigdzie w takiej ilosci jak w Polsce.

W innych krajach na skurcze stosuje sie Utrogestan lub Duphaston. Tyle.

lidek - chyba musisz nieco uaktualnic swoja wiedze - no-spa to nie landrynki, zeby je zalecac na forum
          • gulis1 Re: nieprawda 05.05.12, 13:42
            Mi też ginekolog mówi, że na skurcze lepszy jest duphaston niz nospa! Tylko wiadomo, duphaston jest na recepte o sporo kosztuje, a nospa jest powszechnie dostepna i tansza...
            • ciupaczzka Re: nieprawda 05.05.12, 17:50
              jest tak: jak nie ma powodow do przyjomwania luteiny, duphastonu czy utrogestanu to nie dostaniesz recepty, powyzsze leki jak i nospa to nie landrynki aby sobie samemu je serwowac, wyludzac recepty i lykac

Zreszta teraz to juz progesteron jak i clexane/heparyne ginekolodzy przepisuja bezpodstawnie/zapobiegawczo. Sporo dziewczyn lyka tez namietnie aspiryne, nie wiedzac, ze przy najmniejszym plamieniu/najmniejszym krwiaku nalezy ja odstawic, bo moze wlasnie doprowadzic do poronienia a i podstawy do jej przyjmowania to inna bajka.
              Przychodzi pacjentka, naczyta sie na forum, ze biora powyzsze po poronieniach, badan nie robi, bo szkoda pieniedzy/lekarz nie da skierowania i lyka namietnie.
              Dobry czas dla firm farmaceutycznych wypuscic na rynek jakies placebo o nijakim skladzie, rozpuscic plotke, ze pomaga, ze lekarze daja to po 3 poronieniach z dobrych klinik i bedzie sie business krecil smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka