Dodaj do ulubionych

dwie upragnione kreski a nerwica serca

12.05.12, 08:28
Drogie mamy, jestem w ciąży (początek) ale mam obawy. Od jakiegoś czasu(po przejściu kilku traumatycznych przeżyć) borykam się z nerwicą lękową, mam napady szybkiego bicia serca. Miałam robione echo, ekg, holter-serce jak dzwon. Wiem, ze to moja psychika , ale napiszcie czy ktoras z Was boryka się z takim problemem i jak sobie z tym radzi. Moje obawy nie pozwalaja mi sie cieszyc z upragnionej ciąży. Martwię się ...
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: dwie upragnione kreski a nerwica serca 12.05.12, 13:02
      ale tak konkretnie to czym się martwisz?
      • gosiablada [...] 12.05.12, 13:11
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kasiak37 gosiablada 12.05.12, 18:28
          zapoznaj sie prosze z watkiem na szpilce dot.wielkosci sygnaturek.I zastosuj oczywisciewink
      • mysza1_2005 Re: dwie upragnione kreski a nerwica serca 12.05.12, 17:08
        lekarz powiedział, ze nie ma przeciwwskazań do ciąży, a mimo to ja się boję, że umrę podczas porodu. Gdy się zdenerwuję to serce wali jak szalone;/
        • doral2 Re: dwie upragnione kreski a nerwica serca 12.05.12, 17:37
          psycholog jest ci koniecznie potrzebny.
          o ile nawet nie psychiatra.
          • akdt [...] 12.05.12, 22:47
            • mysza1_2005 Re: dwie upragnione kreski a nerwica serca 13.05.12, 07:14
              dziękuję bardzo! bardzo podnioslas mnie na duchu! dziekujesmile U mnie rowniez zaczelo sie od leku przed omdleniem a w efekcie koncowym doprowadzilo do nerwicy serca;/
              • akdt [...] 13.05.12, 12:58
                • mysza1_2005 Re: dwie upragnione kreski a nerwica serca 13.05.12, 13:25
                  Ja już mam jedną córeczkę, ma 5 latsmile pierwsza ciąża przebiegała spokojnie (mowa o nerwicy, gdyż wtedy jej nie miałam), natomiast była zagrożona od 20 tyg-przez kolejne 17 tyg faszerowali mnie ogromnymi dawkami fenoterolu - co bardzo pobudzało moje serce. A co do fachowej opieki w szpitalu - mieszkam w takim rejonie, ze o fachowości nie ma mowy! jeśli tylko jest możliwość wybrania szpitala w którym chce się urodzić to na pewno z tego skorzystamsmile Fajnie jest porozmawiać z osobą, która rozumie mój problemsmile Dzięki raz jeszczekiss
                  Powodzenia!
                  • lidiusz11 Re: dwie upragnione kreski a nerwica serca 22.05.12, 10:25
                    Ja przed ciążą też miałam "nerwicę serca". Tak ją nazywam chociaż nie byłam u kardiologa, bo ciągle odwlekałam tą wizytę. Ale wyglądało to tak, że wieczorem jak kładłam się spać to nagle serce zaczynało mi walić jak oszalałe i miałam wrażenie, że zaraz mi pęknie albo dostanę zawału. Po prostu bałam się, że coś mi się stanie i oczywiście nieraz nie mogłam zasnąć przez kilka godzin. A odkąd zaszłam w ciążę to o dziwo to się skończyło do czasu aż zapytała mnie koleżanka i powiedziałam jej , że mam z tym spokój i wtedy mnie złapało. Przez kilka następnych nocy tak miałam, ale zaczęłam pić melisę wieczorem (lekarz mi pozwolił) i jakoś przeszło i teraz jestem już w 37 tc i mam spokój. W ciąży nieraz dzieją się dziwne rzeczy. Tak samo mam przepuklinę na kręgosłupie i martwiłam się, że będzie mnie bolał a tu o dziwo ani razu nie poczułam bólu, a przed ciążą dość często to się zdarzało. Także trzymaj się będzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka