dabljuzi 08.03.09, 15:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venettina Ona ma otylosc olbrzymia a nie nadwage 08.03.09, 15:52 Ona ma otylosc olbrzymia a nie nadwage. Dobrze ze zdjagnozowano przyczyne. Ile kobiet na swiecie walczy z kilogramami a jest na cos chora. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Ona ma otylosc olbrzymia a nie nadwage 08.03.09, 20:01 niedoczynność tarczycy to często wymówka, u mnie zdiagnozowano niedoczynność tarczycy, a miałam wtedy, mam zresztą nadal, co najmniej 5 kg niedowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina.live Re: Ona ma otylosc olbrzymia a nie nadwage 01.07.09, 05:37 > u mnie zdiagnozowano niedoczynność > tarczycy, a miałam wtedy, mam zresztą nadal, co najmniej 5 kg niedowagi. > Taak a świstaki zawijają w te sreberka... Poczytaj może coś na temat systemu endokrynologicznego a potem mów. Nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Ona ma otylosc olbrzymia a nie nadwage 09.03.09, 10:04 107 kg to dla ciebie otyłość olbrzymia? Nie używaj terminów, których znaczenia nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
seagull Efekt Oprah 08.03.09, 16:01 polecam ksiazke "fat is a feminist issue" Susie Orbach. nie wiem czy jest polska wersja (probowalam szybko wygooglowac ale bez sukcesu). to jest nowe, ulepszone wydanie starej genialnej ksiazki o tym dlaczego kobiety tyja. niesamowite i zaskakujace wnioski. zainspirowaly mnie do odkryc nie tylko na temat mojej obsesji na punkcie jedzenia ale tez na inne tematy zwiazane z moja kobiecoscia, z tym jak reaguje na spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
abradaab Re: Efekt Oprah 29.10.09, 00:50 Z tego, co słyszałam nie ma polskiej wersji "Fat is a feminist issue". Dość długo polowałam na tą książke w Pl, udało mi się zamówić dopiero w UK. Wersja pierwsza jest bodajże z 1987 roku, Orbach wydała również "Fat is a feminst issue II", parę lat po ukazaniu się wersji pierwszej.Godna polecenia jest również stronka autorki:) www.any-body.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
edcyryl Efekt Oprah 08.03.09, 16:57 nie wiem dlaczego z taka zajadliwoscia co niektorzy skoczyli z taka zajadliwoscia na tego pierwszego forumowicza - czy to jakis efekt postkomuny? kazdy ma mowic i robic tak jak mu kaza? chyba kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie? mysle,ze bankierzy,czynszownicy tu nie zagladaja na to forum? no chyba ze szmalcownicy! to nie wazne,czy swiatem beda rzadzic juz wkrotce biali i czarni i inni kolorowi milionerzy...i tak za sznurki bede pociagac wyznawcy Mamony; lubie madrych - ale za madrych nie lubie! alez jestem rasista! Odpowiedz Link Zgłoś
kamkow1 Re: Efekt Oprah 08.03.09, 17:02 On ma prawo gadać publicznie bzdury, a inni mają prawo publicznie komentować jego błaznowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregrenata Efekt Oprah 08.03.09, 17:07 Nie tylko w Ameryce - moja zonka ma podobny problem, a mieszkamy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry niechciane kaszaloty 08.03.09, 18:13 z braku odpowiedniego faceta kobiety kochaja sie z zywnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
eulalia11 Przyczyny tycia 08.03.09, 18:55 Ile osób,, tyle przyczyn tycia - wydaje mi się, że schudnąć, a jeszcze przy pomocy wspomagaczy jest łatwo, ale utrzymanie wagi to już problem.Ludzie zajadają stresy, jedzą bo nie mają jakiś celów w życiu,tyją bo są zabiegani i jedzą byle co i byle jak....a do tego jeszcze setki problemów ze zdrowiem (błedne koło - jesteśmy chorzy , bo tyjemy, tyjemy bo jesteśmy chorzy - cukrzyca, niedoczynność tarczycy itp.)Tu nie można generalizować i oceniać;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zupelniebezcukru Re: Przyczyny tycia 09.03.09, 09:48 dokładnie tak, utrzymanie wagi jest najtrudniejsze, bo co z tego że się schudnie raz a potem znowu przytyje, właśnie dlatego do odchudzania się tabletkami wolę tabletki które utrzymują wagę, które powstrzymują efekt jojo!.. Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Co to jest "Afroamerykanka"? 09.03.09, 08:56 Czy to Afrykanka, która przyjechała do Ameryki? A może Amerykanka, która nosi afro? A może dylemat ż/rz przeszkodził w użyciu słowa: Murzynka? Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 8 na 10 Murzynek to genetycznie kaszaloty 09.03.09, 11:43 Taka karma.Moga jesc tylko salate,a doopa jak u krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ambivalent Oprah 09.03.09, 16:57 Nigdy nie ogladalam zadnego Jej show, nie bardzo tez wiem jak przedstawiana jest w prasie swiatowej. Ale sadzac po tym artykule to jest to Super Babka. I gratuluje Jej kariery, wielkiej hojnosci (50 mln dolarow) i mam nadzieje, ze Jej zycie prywatne tez jest udane. Nalezy Jej sie, tym bardziej, ze swojego zycia nie spedza "bzdurnie" jak to niekotre celebrities potrafia. A to, ze walczy z nadwaga na forum publicznym? I co z tego. Moze natchnelo to pare osob odwaga, zeby tez cos ze swoim, niezdrowym tluszczykiem zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
anjolka77 Efekt Oprah 11.03.09, 10:05 a jakie te tabletki łykasz, że nie masz po nich efektu jo jo?? Dla mnie to by było jakieś "zbawienie", już niedługo wiosna, a ja w szortach się nie będę mogła pokazać... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_hound Re: Efekt Oprah 13.03.09, 11:41 Bardzo ładne właściwości zmniejszające apetyt ma środek antydepresyjny: fluoksetyna. Potwierdzone przez dwie przyjaciółki. Waga spadała tak gwałtownie, że trzeba się było w końcu zmuszać do jedzenia, żeby nie zostały skóra i kości. Może nie brzmi to jakoś zachęcająco, ale po co sie truć lekami wybiórczymi, gdy na rynku już jest specyfik o tej samej właściwości i chyba puknie mu z 15 lat. No i jest tania jak barszcz :) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_hound Re: Efekt Oprah 13.03.09, 11:43 Aha, i chyba zapomniałam o odpowiedzi na temat: efektu jojo nie było, gdy odstawiałyśmy. Każda z nas wygląda teraz szczuplutko a było to... hu hu... chyba z dobrych 8 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_hound Re: Efekt Oprah 13.03.09, 12:01 No i może jeszcze jedno dodam, skoro już sie rozgadałam. Część środków antydepresyjnych całkiem skutecznie łagodzi objawy OCD. Obsessive-Compulsive Disorder, do którego zapewne należy nałogowe podjadanie dla poprawy samopoczucia. Po kilku miesiącach takiej terapii zauważasz, że żarełko wcale nie było tak bardzo do szczęścia potrzebne. Tzn. rodzi się nowa jakość życia. Ale oczywiście trzeba sie też liczyć z pewnymi efektami ubocznymi np. zobojętnieniem emocjonalnym i bezsennością. Da sie przeżyć a efekty mijają po odstawieniu. Gdyby ktoś cie ostrzegał, że się uzależnisz, to powiadam, że to należy między bajki włożyć. No i fluoksetynkę może przepisać lekarz pierwszego kontaktu bez żadnego problemu. Ja już do fluoksetyny nie wróciłam, bo zażywam inne przeciwdepresyjne. Które nie mają takiego wpływu na apetyt, bo bym chyba znikła w oczach. I życzę powodzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wildwestjerky Zamiast chipsów polecam 11.03.09, 18:57 Kiedy łapie mnie głód sięgam po wildwestjerky niskokaloryczną przekaskę z suszonej wołowiny bogatą w bialko/50%/. To naprawdę działa.Poszukaj,poczytaj i zamów bo warto Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia-k Efekt Oprah 29.10.09, 09:44 czyli po prostu stary, poczciwy prozac. Najlepsze efekty wręcz anorektyzujące daje bodajże Tiamazol i inne leki na tarczycę. Są osoby z zaburzeniami jedzenia, które dały by wiele za możliwość schudnięcia i zaszkodzenia sobie na co innego zupełnie dobrowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś