Dodaj do ulubionych

Białko w moczu

12.10.12, 14:05
Witajcie, mam śladowe ilości białka w moczu. Ciśnienie ok, raczej nie puchnę. Czy to może być początek gestozy? Jak u Was było na początku gestozy, które objawy najpierw? Mój gin powiedział, że w moczu nie powinno być białka, nawet śladowej ilości.
Obserwuj wątek
    • jess_day Re: Białko w moczu 12.10.12, 15:34
      przepraszam nie chciałabym być przykra, ale mam wrażenie że szukasz u siebie każdej możliwej ciążowej choroby albo dolegliwości. tutaj raczej nikt ci nie odpowie na pytanie czy to może być początek gestozy. może ale być nie musi. idź do lekarza, a na pewno zleci ci ponowne badania. i troszeczkę wyluzuj, może mnie czytaj, zdaj się na lekarzy...
      • iwona_woz Re: Białko w moczu 12.10.12, 15:56
        Byłam u lekarza, mamy obserwować i zrobić posiew. Ja poprosiłam o opinie dziewczyny które miały gestozę, jak Ty jej nie miałaś to dziękuje za Twój wpis. Dziewczyny, które miały mogą mi napisać czy pierwszym objawem jest białkomocz, czy najpierw wysokie ciśnienie i puchniecie i jak to było u nich, chyba po to jest to forum, żeby się dzielić, sama też to robię. pozdrawiam,
        • juisy Re: Białko w moczu 12.10.12, 16:46
          Jeżeli masz zrobić posiew, to pewnie znaczy, że masz w moczu jakieś bakterie. Jak masz bakterie, to znaczy, że biała jakieś w moczu mogą być. Podobnie z nabłonkami, elementami krwi - jak jest ich wystarczająco dużo to w moczu wychodzi białko. U mnie wyszło białko na granicznym poziomie, i lekarz wytłumaczył mi to w taki właśnie sposób. Oczywiście zalecił regularne kontrole moczu.
          • iwona_woz Re: Białko w moczu 12.10.12, 17:16
            Dziękuje za info.
    • hanusina_mama Re: Białko w moczu 12.10.12, 17:42
      Może być ślad białka np przy infekcji, albo nawet fizjologicznie, choć u ciężarówki wiadomo - trzeba uważać szczególnie. Jeśli nie ma objawów to trzeba powtórzyć, ew. przeleczyć i oznaczyć ilość białka w dobowej zbiórce moczu. A przede wszystkim - najlepiej korzystać z doświadczeń swojego lekarza. Dr Google i dr Forum to nie są najlepsze źródła informacji.
      • bisiek10 Re: Białko w moczu 14.10.12, 01:34
        U mnie podczas jednej wizyty okazalo sie ze mam bialko w moczu i podwyzszone cisnienie.Mialam kupe badan,co drugi dzien kontrola cisnienia,pobyt w szpitalu na dobowa zbiorke moczu gdzie poziom bialka okazal sie na lini granicznej.Porod mialam indukowany w 37 tc.Musisz byc pod obserwacja bo nie da sie powiedziec czy najpierw jest bialko czy cisnienie za wysoki przy gestozie.Moze to byc tylko infekcja ale radze byc pod kontrola lekarza Powodzenia smile
    • malinkaaaaaaaaaa Re: Białko w moczu 14.10.12, 17:35
      Miałam zatrucie ciążowe, które spowodowało odklejenie łożyska w 35tc. W pierwszej kolejności puchłam (w ciągu jednego miesiąca złapałam 13 kg), kupiłam ciśnieniomerz - ciśnienie skakało do 150/110, białka w moczu długo nie było - tzn. w sobotę było 0, w środę już 50mg/dl, a w piątek miałam cesarkęsmile Jeśli się boisz/martwisz kontroluj mocz i ciśnienie regularnie.
    • alienka20 Re: Białko w moczu 20.10.12, 02:30
      A nie odczuwasz kłucia w okolicy pęcherza? U mnie też było białko w moczu, kłucie + brązowe plamienia, okazało się, że mam infekcję pęcherza, a przy okazji pochwy ;/. Po atybiotyku wszystko przeszło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka