izabell.a 04.11.12, 18:01 witajcie, jestem w koncowce 36 tyg i mam juz pokarm.. wczoraj zauwazylam jak z piersi leci mi siara, czy to jakas oznaka ze juz niedlugo sie zacznie? mialyscie tak?? czy to moze oznaczac ze zacznie sie przed terminem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipcowa3 Re: pokarm 04.11.12, 19:17 izabell.a napisał(a): > witajcie, jestem w koncowce 36 tyg i mam juz pokarm.. wczoraj zauwazylam jak z > piersi leci mi siara, czy to jakas oznaka ze juz niedlugo sie zacznie? mialysc > ie tak?? czy to moze oznaczac ze zacznie sie przed terminem? nie wiem czy zaraz sie zacznie ale zazdroszcze ci ze juz masz Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: pokarm 04.11.12, 20:16 Ja miałam długo przed porodem. Ślady na piżamie, kiedy ściągałam stanik i puszczałam piersi "luzem". Potem cesarka, ale pokarm nie ruszył, mimo że się sączył od 35 tygodnia. Laktację wywołałam laktatorem po tygodniu "dojenia". Mały za nic w świecie nie chciał pić z cyca, a chciałam go karmić. Jednak rzeczywistość szybko mnie sprostowala. Nie dałam rady odciągać mleka przez 40 minut, potem karmić małego przez kolejne 40, usypiać kolejne 40 minut i znów zasiadać z laktatorem. .. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: pokarm 04.11.12, 20:23 Miałam długo przed porodem, po cc zanikł, wrócił po 4 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ola11mar Re: pokarm 04.11.12, 20:24 Pokarm w 36 tygodniu oznacza tyle, że pojawił się pokarm. I nic poza tym. Nie świadczy o wcześniejszym porodzie.Mojej koleżance leciała siara już od ok 32 tygodnia i urodziła po terminie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a_lex Re: pokarm 04.11.12, 21:10 otóż to, pojawienie się pokarmu przed porodem nie oznacza ani szybszego porodu, ani tym bardziej nie jest gwarantem udanej laktacji. podobnie - brak tych wycieków nie oznacza porażki laktacyjnej ja wycieków nie miałam, karmiłam zaraz po cc, mimo że poród był miesiąc za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: pokarm 04.11.12, 22:14 Niekoniecznie, ja miałam siarę już na początku 7-ego m-ca, a poród wywoływany w 41 tc. i karmienie piersią też niestety nieudane, więc niestety, ale o niczym to nie świadczy, ani nie przesądza... Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Wiecie co, w szoku jestem... 04.11.12, 22:29 Dopiero po napisaniu swojej odpowiedzi przeczytałam wszystkie wypowiedzi. Nie ma ani jednego zdania typu, że tak też tak miałam, a nawet wcześniej, super poród siłami natury kilka dni przed terminem, po dwóch godzinach dzidzia była już na tym świecie i od razu pięknie ssała cyca... a przydałoby się Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka hehe... nie ... 04.11.12, 23:23 mojej siostrze mleko kapało z piersi od jakiegoś 20tc. Urodziła 12 dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
reewa Re: pokarm 05.11.12, 10:46 W pierwszej ciąży siarę miałam dużo wcześniej niż poród,nie pamiętam dokładnie od kiedy.Młody to wcześniak z 35tc,najpierw krojony z butli, donosiłam do szpitala pokarm,miałam nawał pokarmu,pielęgniarki aż śmiały się,żebym trochę przystopowała,że cały oddział wykarmię )) Młodego wypisali ze szpiala po 2 yg,doił dalej butlę a potem "przerzucił" się na cyca i tak ciągnął do roku czasu )) Także wogóle nie pił modyfikowanego Teraz mam 34 tc a siara już od ok 27-28tc się pojawiła Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś