04.11.12, 18:01
witajcie, jestem w koncowce 36 tyg i mam juz pokarm.. wczoraj zauwazylam jak z piersi leci mi siara, czy to jakas oznaka ze juz niedlugo sie zacznie? mialyscie tak?? czy to moze oznaczac ze zacznie sie przed terminem?
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: pokarm 04.11.12, 19:17
      izabell.a napisał(a):

> witajcie, jestem w koncowce 36 tyg i mam juz pokarm.. wczoraj zauwazylam jak z
      > piersi leci mi siara, czy to jakas oznaka ze juz niedlugo sie zacznie? mialysc
      > ie tak?? czy to moze oznaczac ze zacznie sie przed terminem?

nie wiem czy zaraz sie zacznie ale zazdroszcze ci ze juz masz
      • izabell.a Re: pokarm 04.11.12, 19:48
        dlaczego?
        • aaaniula Re: pokarm 04.11.12, 20:16
          Ja miałam długo przed porodem. Ślady na piżamie, kiedy ściągałam stanik i puszczałam piersi "luzem". Potem cesarka, ale pokarm nie ruszył, mimo że się sączył od 35 tygodnia. Laktację wywołałam laktatorem po tygodniu "dojenia". Mały za nic w świecie nie chciał pić z cyca, a chciałam go karmić. Jednak rzeczywistość szybko mnie sprostowala. Nie dałam rady odciągać mleka przez 40 minut, potem karmić małego przez kolejne 40, usypiać kolejne 40 minut i znów zasiadać z laktatorem. ..
    • kozica111 Re: pokarm 04.11.12, 20:23
      Miałam długo przed porodem, po cc zanikł, wrócił po 4 dniach.
    • ola11mar Re: pokarm 04.11.12, 20:24
      Pokarm w 36 tygodniu oznacza tyle, że pojawił się pokarm. I nic poza tym. Nie świadczy o wcześniejszym porodzie.Mojej koleżance leciała siara już od ok 32 tygodnia i urodziła po terminie. pozdrawiam.
    • a_lex Re: pokarm 04.11.12, 21:10
      otóż to, pojawienie się pokarmu przed porodem nie oznacza ani szybszego porodu, ani tym bardziej nie jest gwarantem udanej laktacji. podobnie - brak tych wycieków nie oznacza porażki laktacyjnej smile ja wycieków nie miałam, karmiłam zaraz po cc, mimo że poród był miesiąc za wcześnie.
    • gonia28b Re: pokarm 04.11.12, 22:14
      Niekoniecznie, ja miałam siarę już na początku 7-ego m-ca, a poród wywoływany w 41 tc.
      i karmienie piersią też niestety nieudane, więc niestety, ale o niczym to nie świadczy, ani nie przesądza...
      • gonia28b Wiecie co, w szoku jestem... 04.11.12, 22:29
        Dopiero po napisaniu swojej odpowiedzi przeczytałam wszystkie wypowiedzi.
        Nie ma ani jednego zdania typu, że tak też tak miałam, a nawet wcześniej, super poród siłami natury kilka dni przed terminem, po dwóch godzinach dzidzia była już na tym świecie i od razu pięknie ssała cyca... a przydałoby się wink
    • sharzan-ka hehe... nie ... 04.11.12, 23:23
      mojej siostrze mleko kapało z piersi od jakiegoś 20tc. Urodziła 12 dni po terminie.
    • reewa Re: pokarm 05.11.12, 10:46
      W pierwszej ciąży siarę miałam dużo wcześniej niż poród,nie pamiętam dokładnie od kiedy.Młody to wcześniak z 35tc,najpierw krojony z butli, donosiłam do szpitala pokarm,miałam nawał pokarmu,pielęgniarki aż śmiały się,żebym trochę przystopowała,że cały oddział wykarmię smile))
      Młodego wypisali ze szpiala po 2 yg,doił dalej butlę a potem "przerzucił" się na cyca i tak ciągnął do roku czasu smile)) Także wogóle nie pił modyfikowanegosmile

Teraz mam 34 tc a siara już od ok 27-28tc się pojawiła

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka