04.12.12, 14:23
witam po raz kolejny dziewczynysmile 26 listopada zobaczylam na tescie dwie grube krech ucieszylam sie strasznie do momentu az przed wczoraj nie zobaczylam sluzu z czerwona krwia wieczorem dokladnie i sie uspokoiła ale strasznie boli mnie brzuch ciągnie sie do krzyża uncertainboje sie troszke bo juz jestem po jednej ciazy obumarłej i jednym poronieniu pocieszcie mnie troszke
Obserwuj wątek
    • anetadymek Re: :( 04.12.12, 14:30
      plamienia i krwawienia się zdarzają bardzo częśto, ale mimo wszystko najlepiej przejść się do lekarza. jest raczej za wcześnie na serduszko, ale może powód plamienia się znajdzie: nadżerka, krwiaczek. szczególnie za wizytą przemawia twoja ciążowa historia.
      trzymam kciuki za same dobre wieści smile
    • magdalenna1986 Re: :( 04.12.12, 14:43
      Nie martw się na zapas. Przede wszystkim biegnij do lekarza na USG. Przyczyn krwawienia może być wiele. U mnie np. przez 3 tygodnie krwawiła nadżerka.
    • ashraf Re: :( 04.12.12, 15:15
      Krawienia w poczatkach ciazy sa czeste, co nie znaczy, ze nalezy je bagatelizowac. Czasami rozpoznanie przyczyny pozwala na wdrozenie leczenia i utrzymanie ciazy! Ja nie bylam nigdy na poloznictwie w Polsce, ale tu gdzie mieszkam idzie sie na ostry dyzur do szpitala ginekologicznego i traktowane to jest jako nagly i ostry przypadek (tez mialam krwawienia, skonczylo sie dobrze!!).
    • jess_day Re: :( 04.12.12, 15:44
      ja plamiłam w 5 tygodniu, lekarka przepisała duphaston i plamienia zniknęły. nie wiem czy samoistnie czy za pomocą leku. moja kuzynka poroniła w 10 tygodniu i w kolejnej ciąży równo w 10 tygodniu zaczęła plamić. nie muszę mówić jak bardzo się przestraszyła, tego samego dnia pojechała do lekarza i wtedy po raz pierwszy usłyszała bicie serca swojej córci smile głowa do góry i do lekarza. to o niczym nie przesądza ale jest i niepokojące.
    • 2-aleksandra1981 Re: :( 04.12.12, 15:51
      zbadaj poziom hormonów tarczycy. bete hcg no. wizyta konieczna. Dużo leż odpoczywaj, ja też krwawiłam w czasie mojej obecnej ciąży. A jak poprzednio poroniłam to jak zaczęłam krwawić to już nie przestało,wiec może skoro się uspokoiło trzeba brać to za dobrą monetę.
    • sharzan-ka to masz wirtualne "kizia-mizia" 04.12.12, 22:35
      - pocieszające oczywiście
      A generalnie to radzę wizytę u lekarza/ w szpitalu

Ja rozumiem, że są alternatywne metody leczenia, ale o tym, żeby od pocieszenia na forum komuś utrzymała się ciąża to nie słyszałam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka