Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O POMOC !!!

27.04.13, 13:22
Witam,
na poczatku pragne zaznaczyc, ze odbyl sie tylko jeden stosunek. Czy test beta HCG wykonany miesiac po tym stosunku, nastepnie dwa miesiace po tym stosunku - wykonany wtedy dwukrotnie juz w innym laboratorium ( trzeci byl wykonany tydzien po drugim badaniu) - wszystkie trzy wyniki ujemne swiadcza o 1000 % mozliwosci wykluczenia ciazy czy moze zdarzyc sie, ze mimo to jest ciaza? Tabletki antykoncepcyjne zmienialam trzykrotnie od tamtego feralnego (niezabezpieczonego) stosunku, ktory mial miejsce w dni plodne, tzn. pierwsze byly plastry EVRA (stosowalam miesiac), drugie to NARAYA (miesiac), a teraz MIDIANA (jestem przy dziesiatej tabletce). W trakcie przyjmowania mialam - (czasami wciaz mam) takie ciazowe objawy jak : zaparcia, nudności, po przyjeciu pierwszej tabletki MIDIANY o godz. 22 nastepnego dnia o godz. 7 mialam odruch wymiotny, raz zdarzyla sie lekka biegunka i dreszcze, dwa razy od feralnego stosunku co 20 minut chodzilam siusiu, płaczliwość. Czy mimo to i biorac pod uwage TRZY negatywne wyniki beta HCG ( badania robione w dwoch roznych laboratoriach ) mozna na 1000% wykluczyc ciaze? Pozdrawiam serdecznie, Katarzyna.
Obserwuj wątek
    • madziab83 Re: 27.04.13, 14:25
      Na 10000% nie jesteś w ciąży, zresztą po co wykonywać badanie po 2 m-cach, wystarczyło raz po 2 tygodniach, badanie z krwi się nie myli?Twoje objawy są jedynie reakcją na przyjmowane hormony.
    • zdzisnadzis re 27.04.13, 15:11
      Nie nakręcaj sie i nie wmawiaj sobie w ciazy, bo na milion procent w niej nie jestes.. ja wiem, ze chec posiadania dzieci może wypaczyc myslenie, no ale litosci..;]
    • dominikanj1 Re: 27.04.13, 16:05
      skutki uboczne antykoncepcji hormonalnej dają objawy które są charakterystyczne do ciąży
      • kate54321 Re: 27.04.13, 16:14
        Czyli ciążę w mojej sytuacji mogę na pewno wykluczyć?
        • suuperbaba Re: 27.04.13, 16:39
          Tak! Na 1000000000% mozesz wykluczyc ciaze! Badanie z krwi beta hcg jest najbardziej czule w tym przypadku i wykazaloby nawet najmniejsza ciaze! A jeszcze jak robilas te badanie tyle czasu po to na pewno! To badanie sie nie myli! A takie objawy masz z prwnoscia od hormonow..zwlaszcza, ze tak czesto zmienialas leki - orgwnizm zwariowal i tyle!
    • kate54321 Re: Prosze o pomoc 27.04.13, 23:20
      wlasnie dowiedzialam sie od jednej z uzytkowniczek forum, ze miala regularne krwawienie a ponadto do 3 miesiaca beta hcg nie wykazalo jej ciazy, wykonywane do tego czasu nie jeden raz. Dopiero w trzecim beta wykazala ciaze. Jak to wytlumaczyc?
      • kozica111 Re: Prosze o pomoc 28.04.13, 08:35
        Bajka.Co do krwawienia jest to możliwe co do badania z krwi -nie.Jaja sobie z ciebie robi.
        • kate54321 Re: Prosze o pomoc 28.04.13, 12:39
          kozica111 napisała:

> Bajka.Co do krwawienia jest to możliwe co do badania z krwi -nie.Jaja sobie z c
          > iebie robi.

Tzn. jej do trzeciego miesiąca nie wychodziły trzy testy domowe i jeden z krwi. Wspomniała, ze miała wtedy problemy kobiece, bo nie mogła zajść w ciążę i neurologiczne. Czy to może mieć jakieś znaczenie? Czy może po prostu jedna beta z krwi mogła się pomylić, a domowe testy to wiadomo, nie wiem jak to wytłumaczyć sad
          • makarona1 Re: Prosze o pomoc 28.04.13, 12:42
            kate54321 napisał(a):

> Tzn. jej do trzeciego miesiąca nie wychodziły trzy testy domowe i jeden z krwi.

Bzdura.

Wspomniała, ze miała wtedy problemy kobiece, bo nie mogła zajść w ciążę i neur
            > ologiczne. Czy to może mieć jakieś znaczenie?

Bez związku.

Czy może po prostu jedna beta z k
            > rwi mogła się pomylić,

Nie mogła.
            Zmień koleżankę, bo ta jest wyjątkowo niespójna i niewiarygodna albo po prostu najzwyczajniej kłamie.
            • kate54321 Re: Prosze o pomoc 28.04.13, 12:53
              Tzn. to jest dziewczyna z forum, kurcze, nie chce mi się wierzyć, ze ktoś mógłby tyle czasu poświęcać na rozmowę i kłamać. Już naprawdę sama nie wiem co o tym myśleć. Poza tym myślę, ze rzeczywiście jedna beta mogła się pomylić, bo to się jednak zdarza dość często dlatego ja powtarzalam badanie dwa razy. Ale skoro tyle razy ujemna to chyba nie ma złudzeń?
              • makarona1 Re: Prosze o pomoc 28.04.13, 13:32
                Nie ma absolutnie żadnych złudzeń.
                To na pewno nie ciąża.
                A na koleżankę z forum weź poprawkę, bo coś kręci, albo jakaś niedouczona.
                • gkoz Re: Prosze o pomoc 28.04.13, 13:47
                  W ciąży nie możesz być, chodzisz chyba do lekarza w związku z antykoncepcją więc z nim porozmawiaj
                  • kate54321 Re: Prosze o pomoc 28.04.13, 13:57
                    Takze uwazacie, ze badanie usg (dopochwowe) jest w tej sytuacji zbedne? Na wizyte musialabym troszke poczekac, dlatego tez najpierw pytam Was.
                    • zdzisnadzis Re: Prosze o pomoc 28.04.13, 15:36
                      Masakra. Jestes trollem chybs a jak nie to ci potrzebny lekarz ale psychiatra.wyglada to na obsesje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka