Dodaj do ulubionych

Jestem po amniopunkcji

11.05.13, 13:31
Witam Was serdecznie,

Trzy dni temu miałam wykonaną amniopunkcję.
Wykonał mi ją dr Roszkowski w szpitalu na Czerniakowskiej.

Mam pytanie do dziewczyn, które miały ten zabieg.
Jakie miałyście objawy bezpośrednio po amniopunkcji ?
Mnie przez pierwsze dwa dni bolał brzuch i miałam lekkie skurcze macicy.

Czy przyjmowałyście jakiś antybiotyk po zabiegu ?

Jak długo odpoczywałyście po zabiegu ?

Ja wciąż leżę w łóżku, i wedle porad znalezionych w necie piję dużo wody mineralnej, zajadam czosnek i Folik
Biorę również Nospę, Magnez B6, Duphaston.

Czy orientujecie się po jakim czasie od punkcji może nastąpić infekcja wewnątrzmaciczna, odejście wód płodowych etc ?
Kiedy można określić, że nie ma zagrożenia dla ciąży spowodowanej amniopunkcją ?

Pozdrawiam i proszę o info,
A.
Obserwuj wątek
    • 2debesciaki Re: Jestem po amniopunkcji 11.05.13, 22:17
      Ja po amniopunkcji odpoczywalam jeden dzien. Nastepnego normalnie do pracy, na zakupy i po dziecko do przedszkola. Lekow nie bralam wcale. Skurczow nie mialam a jedyne co troche czulam to miejsce wklocia. Po 3 dniach mialam kontrolne usg i podpytalam lekarke - jesli mialoby sie cos dziac to od razu podobno, wiec pewnie wszystko u Ciebie bedzie ok.. Trzymam kciuki!
      • gagasia13 [...] 11.05.13, 23:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • orange10 Re: Jestem po amniopunkcji 12.05.13, 13:57
      Dziękuję serdecznie za informację.
      Czuję się ok.
      Obawiam się tylko teraz tej infekcji wewnątrzmacicznej, która może pojawić się dopiero po dwóch tygodniach, tak jak napisała jedna z internautek:"Pan doktor wbił mi igłę- bolało okropnie,- pielęgniarka nie mogła pobrać wod za pierwszym razem, więc czułam wiercenie tą igłą w macicy. Po ok. 2 tygodniach zaczął się stan zapalny. Trafiłąm do szpitala, bo zaczęły odchodzić mi wody płodowe i mój mały synek już nie żyje. "

Jak temu zapobiec ?
      Niby łykam ten czosnek, naturalny antybiotyk, ale może pojde jutro do lekarza, żeby mi przepisał jakiś antybiotyk. I zrobie sobie CRP.

Pozdrawiam,
      A.
      • spinka1978 Re: Jestem po amniopunkcji 13.05.13, 16:51
        Ja także jestem po amniopunkcji u doktora Roszkowskiego która wykonywana była pod koniec marca tego roku , żadnych leków ani antybiotyków nie brałam a jedynie co robiłam to przez 2 tygodnie się oszczędzałam. Nie dźwigałam i przez 3 dni leżałam. Nie ma sensu na zapas brać antybiotyku , to tylko osłabi Twój organizm , z tego co wiem dr. Roszkowski robi perfekcyjnie amniopunkcję i żadnych powikłań nie powinnaś mieć.
        • marlenag30 Re: Jestem po amniopunkcji 02.06.13, 21:51
          Witam, a jakie miałyście wyniki amniopunkcji?Wszyscy piszą ze były karioypy dobre, tylko ze u mnie wyszedł zle...
          • zkat Re: Jestem po amniopunkcji 02.06.13, 22:07
            Bardzo Ci wspolczuje, ale czy rozmawials z lekarzami? To oni powinni Ci podpowiedziec co robic dalej w takiej sytuacji i to oni powinni Toba dalej pokierowac. Nikt Ci nie powiedzial, ze masz prawo zdecydowac czy chcesz zakonczyc ciaze?
            • marlenag30 Re: Jestem po amniopunkcji 02.06.13, 23:45
              o ostatecznym wyniku wiem od kilku dni, mam mętlik w głowie, zastanawiamy się z mężem co dalej, czytamy różne fora, sama juz nie wiem, w tej sytuacji to moze jedynie psycholog pomoże
              • kerri31 Re: Jestem po amniopunkcji 03.06.13, 10:53
                marlenag30 w którym teraz jesteś tygodniu ? Masz prawo do terminacji. Bez wzglęu na podjętą decyzję pozdrawiam ciepło .
              • ishtar Re: Jestem po amniopunkcji 03.06.13, 11:18
                Ja jestem po amnio, też u Roszkowskiego. Po samym zabiegu zero powikłań, 1 dzień odpoczywałam. Niestety wynik amnio nieprawidłowy sad
    • orange10 Re: Jestem po amniopunkcji 03.06.13, 11:40
      Ishtar,

Po jakim czasie zadzwonili do Ciebie z Sobieskiego z tą przykrą informacją ? sad
      • ishtar Re: Jestem po amniopunkcji 03.06.13, 11:43
        Nie zadzwonili. Ja się zeźliłam po 4 tygodniach i wydzwaniałam do nich codziennie. Dowiedziałam się w 20 tygodniu.
        • marlenag30 Re: Jestem po amniopunkcji 03.06.13, 12:30
          ja dowiedziałam sie w 22 tygodniu, teraz juz od piątku jest 23 tydzień, prawo prawem ale w Poznaniu tego nie robią, pozostaje jedynie Warszawa
          • iziula1 Re: Marlenag 30 04.06.13, 12:39
            Wklejam link:

www.federa.org.pl/index.php?option=com_content&id=40&Itemid=40
            Tu ci pomogą, powiedzą jak rozmawiać z lekarzami na temat zakończenia ciąży. Jakie masz PRAWA. Są różne kliniki, nie tylko w Poznaniu.
            Bardzo Ci współczuję.
            Współczuję,że spotkało to twoje dziecko,ze musisz przez to przechodzić,że musisz podejmować takie decyzje.
            Trzymaj się, ściskam mocno!
            • marlenag30 Re: Marlenag 30 04.06.13, 21:18
              decyzja juz podjęta, po wielu przeczytanych artykułach, rozmowach z najbliższymi, oczywiscie urodzę, widocznie tak miało być, będe wam pisać co dalej w takich przypadkach robią lekarze
              • kerri31 Re: Marlenag 30 04.06.13, 22:26
                Twoje dziecko nie będzie inne , będzie wyjatkowe. Wszystkiego dobrego dla Was.
          • gazeta_mi_placi Re: Jestem po amniopunkcji 04.06.13, 14:10
            Świnie sad
            Zaskarżać takie szpitale, jak wypłacą pierwsze i kolejne odszkodowanie nagle "sumienie" przestanie boleć.
            Wiem, łatwo pisać sad
            • morenadenna Re: Jestem po amniopunkcji 04.06.13, 14:49
              odpoczywalam jeden dzień,potem tez lezalam bo sie przeziebilam i fatalnie sie czulam,lekow zadnych nie bralam nawet nospy.Wyniki mialam po 2 tyg prawidowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka