kasikc1 28.07.04, 18:09 Prosze o pomoc . Mam cholerną zgagę i już nie wiem co mam robić? Co można przymować by nie szkodzić dzidzi? Pomóżcie dziewczyny. Kasia w 38 t. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna335 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 18:36 migdaly - dodatkowo wspomagaja rozwoj kory mozgowej no i sa bardzo dobre trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
jonka888 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 19:50 Cześć! Picie mleka pomaga, a jeśli nie to, spróbuj z leków Rennie. Jest bez recepty i mnie pomagał. Pozdrawiam, trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
violka30 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 20:06 sama sie dziwie, ale najskuteczniejsza w moim przypadku jest cola lub pepsi- zgaga znika w ciagu 5 minut; natomiast migdaly, by pomogly musza byc dosyc dlugo przezuwane (przyznam, ze mielenie w ustach takiej papki jest malo smaczne i nie zawsze dziala); ze srodkow farmakologicznych dozwolony jest rennie Odpowiedz Link Zgłoś
ddorcia Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 20:37 Mi pomaga Rennie (kilka tabletek dziennie czasami biorę)...i mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 21:13 Migdaly, Cola, Rennie, kucanie raczej niz zginanie sie w pol.. Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna251 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 21:48 Szklaneczka mleka- rewelacja ale nie na dlugo. Coz... zawsze mozna powtorzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw77 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 22:34 mnie zawsze pomagało picie miętowej herbatki i lody.... oczywiście miętowe! Pozdrawiamy! Becia i Dominika forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13431105&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ulka.m Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 22:54 Mnie pomaga herbata rumiankowa lub szalwia. Migdalow probowalam i raczej mi nie pomogly, ale sprobuj! Nie jedz tez zbyt obfitych posilkow, malo a czesto. pij duzo wody! Jeszcze tylko troche i bedziesz miala w ramionach dzidzie! trzymam kciuki! Ula Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 28.07.04, 23:52 mało jeść, nie jeść słodkiego, smażonego, musztardy, keczupu i chrzanu, i dużo, dużo pić, najlepiej czystej wody. nic tak nie pomaga, jak "przepłukanie się". Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj5 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 29.07.04, 07:33 Mnie bardzo męczyła zgaga i pomogło mi wypoicie szklaneczki COCA-Coli a odkąd zaczęłam pić dużo niegazowanej wody to zgaga minęła, odrzuciłam również pieczone mięsko na rzecz najróżniejszych warzywek i zupek. Pozdrawiam Agnieszka z 31 tygodniowym Pawełkiem Odpowiedz Link Zgłoś
yellow1 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 29.07.04, 09:06 Surowy korzen pietruszki, mieta, rennie. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 29.07.04, 10:30 Rennie! mnie szkoda zycia na jedzenie bezsmakowych gotowanych bez przypraw potraw, szczegolnie mies, wiec u mnie najpierw pojawia sie dobrze wysmazony kotlet, potem zgaga, natepnie rennie i dopiero jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
kasiali2 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 29.07.04, 10:41 Cześć ja w czasie ciąży miałam okropną zgagę i w sumie nie chciałam brać żadnych leków. Właśnie dziewczyny na forum poradziły mi diwe rzeczy: mleko i mogdały. Obie rzeczy mi pomagały. Ale najważniejsze jest to aby nie jeść za późno i w moim przypadku jest tak, że nie mogę jeść nic smażonego pieczonego na kolację. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.25 Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 29.07.04, 12:38 Oj, ja tez męczyłam się ze zgagą... Wystarczyło, ze wieczorem zjadłam pół skibeczki chlebka z masłem, a juz dopadało mnie to diabelstwo. Próbowałam migdały- pomogły na jakis czas, potem nawet gdybym zeżarła pół paczki, to nic nie dawało. Kupiłam w aptece Rennie- rzeczywiscie super. Lekarz zaś przepisał mi mleczko Maalox- naprawdę skuteczne- podobnie jak Rennie. Wystarczy tylko łyzka stołowa i po zgadze. Gin powiedział, że to mleczko ma podobny skład do Rennie, tylko lepiej sie je "aplikuje"- jeden łyk i po robocie Odpowiedz Link Zgłoś
justek13 Maalox lub Alugastrin 29.07.04, 13:54 Ja pije te leki na zmiane (moja lekarka powiedziala, ze sa bezpieczne). Najczesciej zgaga mnie lapie gdy klade sie spac. Musze wtedy spac wysoko na poduszce, prawie pod katem 45 stopni. U mnie to skutkuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
terenek Re: Zgaga- co pomaga a nie szkodzi? 30.07.04, 07:58 Woda mineralna Zuber! Jak dla mnie - rewelacja! Podobno dobra tez jest Wielka Pieniawa. Odpowiedz Link Zgłoś