nelka85 07.08.13, 19:33 Któraś piła, lub brała w tabletkach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toolie Re: pokrzywa w ciąży 08.08.13, 11:16 Ja pilam herbatke ze skrzypu i z pokrzywy. Moja lekarka poradzila mi to na zatrzymywanie wody w organizmie. Pilam mniej wiecej od polowy pierwszej ciazy i tak sie przyzwyczilam, ze i po ciazy kontynuowalam. Podejrzewam, ze dzieki temu nie mialam problemu z wypadaniem wlosow po ciazy mimo ponad rocznego karmienia. Teraz jestem w drugiej ciazy i nadal zaczynam dzien od skrzypu i pokrzywy Tabletek raczej bym nie brala, bo tam zwykle oprocz wyciagu ziolowego sa jeszcze jakies substancje dodatkowe, wypelniacze, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
fizula Re: pokrzywa w ciąży 08.08.13, 15:34 Piłam i jadłam z dzidziolem pod sercem i w czasie karmienia. Dawniej to było zwykłe warzywo, z którego się robiło zupy, sałatki, placki itd. Mam zamiar wypróbować właśnie placki z pokrzywy z książki Dzika kuchnia, a wczoraj wypróbowywałam bluszczyk kurdybanek do zupy zamiast natki pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś