traurigkeit82 25.10.13, 09:34 Czy wasi lekarze wykonują na pocz.ciąży badanie ginekologiczne na fotelu przy pomocy wziernika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kjut Re: Badanie gin. w ciąży 25.10.13, 09:42 Za każdym razem miałam od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
asikol Re: Badanie gin. w ciąży 25.10.13, 10:20 Miałam za kazym razem do konca ciązy palcami ale są lekarze którzy od 4 miesiąca ciąży nie robią takiego badania Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Badanie gin. w ciąży 25.10.13, 11:14 Nie, nie bada się wewnętrznie ciężarnych bez przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka117 Re: Badanie gin. w ciąży 25.10.13, 11:32 Mój lekarz badał mnie na pierwszej wizycie a na kolejnych tylko usg co miesiąc bo w poprzednich ciążach miałam szybko rozwarcie szyjki i dlatego teraz co miesiąc obsewujemy szyjkę na usg ( bez potrzeby nie bada sie teraz ciężarnych na fotelu na każdej wizycie ) Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: Badanie gin. w ciąży 25.10.13, 12:09 ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie miałam badania na fotelu bez wyraźnej przyczyny, w drugiej ciąży tylko gdy doszło do krwawienia z polipa Odpowiedz Link Zgłoś