Dodaj do ulubionych

skoki na trampolinie w ciazy

10.05.14, 09:29
Witam,jestem w 5 tygodniu ciazy.Czy skoki na trampolinie lub skakance w tak wczesnej ciazy moga zaszkodzic dziecku?
Obserwuj wątek
    • mamcia2014 Re: skoki na trampolinie w ciazy 10.05.14, 10:52
      pomyśl....
      • merci77 załamka.... 10.05.14, 14:55
        jak czytam takie pytania to zastanawiam się czy takie osoby powinny decydować się w ogóle na dziecko....
        • malgosiek2 Re: załamka.... 10.05.14, 15:01
          Podobno nie ma głupich pytań, ale na Cip to wyjątki od wielu lat jak widać.
          • 00zuza00 Re: załamka.... 10.05.14, 17:21
            Skakanka jak skakanka, raczej nie zagrozi. Za to trampolinę bym sobie darowała. O ile jestem zwolenniczką stwierdzenia że ciąża to nie choroba i powinno się prowadzić normalny tryb życia a nie leżeć i traktować się jak jajko, to w tym wypadku zgodzę się z przedmówczyniami - trampolina stanowczo nie. Niby na tym etapie ciąży ciężko coś dziecku zrobić, bo jest jeszcze maleńkie i otoczone wodami, więc musiałabyś baaardzo nieszczęśliwie upaść żeby coś się stało. Ale o uraz typu złamanie już na trampolinie nietrudno, a to się wiąże z prześwietleniem, lekami przeciwbólowymi, czasem antybiotykiem, jeśli z przesunięciem. Lepiej nie kusić losu.
            • fafyfa Re: załamka.... 10.05.14, 17:37
              Ja za to jestem zdania ze wszystko zalezy od tego czy bedzie to Twij pierwszy raz na trampolinie i skakance czy raczej aktywnie/ uprawiasz sport. Najgorzej to w ciazy zaczynac eksperymenty sportowe.
    • mama.malegomuminka84 Re: skoki na trampolinie w ciazy 11.05.14, 19:25
      anu-ssia, jeśli zależny Ci na kontynuowaniu aktywności fizycznej w ciąży, najlepiej skonsultuj z lekarzem jakie ćwiczenia możesz wykonywać. ja chodzę na basen.
      • arc-en-ciel Re: skoki na trampolinie w ciazy 11.05.14, 20:51
        na naszej trampolinie jest oznaczenie, ze w ciazy nie wolno z niej korzystac
    • kerri31 Re: skoki na trampolinie w ciazy 12.05.14, 22:14
      Nie. Teoretycznie.
    • mama.gucia Re: skoki na trampolinie w ciazy 14.05.14, 11:39
      A nie masz innych sposobow na dbanie o cialo? Z ta trampolina to nas podpuszczasz czy naprawde masz taka wyobraznie? W pierwszej ciazy chodzilam po biezni do 3 mc, tak chodzilam bo jak bieglam to ujawnial sie bol w jajniku.
      • km90 Re: skoki na trampolinie w ciazy 03.01.17, 15:17
        z tymi spacerami to przesadzilas trzeba bylo lezec.
        a tak serio to ja jeszcze na tym etapie chodZiłam teraz jestem w 11 tyg i zastanawiam sie czy chodzic wiec anu-ssia rób jak czujesz i nie czytaj głupich komentarzysmile
    • mum2004 Re: skoki na trampolinie w ciazy 14.05.14, 11:53
      Ale skakałaś nie wiedząc, że jesteś w ciąży i masz obawy, że zaszkodziłaś dziecku?
      Czy po prostu nie możesz się oprzeć tej formie sportu?

Jeśli to pierwsze - to pewnie nic się nie stało - skoro ciąża się rozwija to napewno dziecku nie zaszkodziło.

Jeśli to drugie - to ja bym sobie jednak odpuściła, jest wiele innych sportów bardziej korzystnych dla kobiet w ciąży.
    • zielonaporzeczka Re: skoki na trampolinie w ciazy 15.05.14, 18:30
      Naskoczyłyście na dziewczynę jakby co najmniej zamierzała obalać wino każdego dnia. Jeszcze 20 lat temu bieganie czy prawie każda aktywność w ciąży była zakazana, a kiedy wystąpił pierwszy skórcz porodowy jedyne zalecenie leżenie plackiem. Dziś aktywne dziewczyny biegają tak długo jak długo dobrze się z tym czują lub uprawiają niemal kazżdą aktywność jak przed ciążą o ile ta nie jest zagrożona. Ja codziennie 1,5 godziny spędzam na rowerze (35ty tydzień ciąży), biegałam do 23 tygodnia bo czułam się dobrze, przyznam też nieśmiało że zdarzało się bujać z dziećmi na trampolinie.
    • e_le_n_a Re: skoki na trampolinie w ciazy 03.01.17, 20:46
      Mogą zaszkodzić nie tyle dziecku co po prostu ciąży - ja też jestem aktywna,chodzę na fitness,na zumbe ,ale odkąd wiem ze jestem w ciąży nie odważyłam się podskoczyć,moim zdaniem to za duże obciążenie. Co innego spokojny taniec czy ćwiczenia.
      • finka9 Re: skoki na trampolinie w ciazy 04.01.17, 10:34
        Podobno nie ma głupich pytań ,ale Twoje niestety jest głupie. Po co chcesz niepotrzebnie narażać dziecko ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka